fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Memphis Grizzlies

Sensationelt: Memphis Grizzlies sætter ny historisk franchise record

En historisk aften for Memphis Grizzlies, da de i nat slog Golden State Warriors med 116-108. Dermed har de for første gang nogensinde vundet 10 kampe i træk.

Foto: Flickr - All-Pro Reels

 

Memphis Grizzlies har ikke haft det nemmeste kampprogram på vejen til deres rekord med ti sejre i træk. Grizzlies har skulle lade sig teste af de hidtil to bedste mandskaber i hele NBA og de førende hold i Western Conference, nemlig Golden State Warriors (30-10) og Phoenix Suns (31-9). Udover disse to giganter har Ja Morant og co. også mødt og besejret LeBron James og Los Angeles Lakers hele to gange i de seneste ti kampe. Grizzlies har også stødt på Brooklyn Nets med både Kevin Durant og James Harden i truppen. I den kamp overgik Ja Morant og Desmond Bane Durant og Harden, og leverede begge flere points end de to tidligere liga-MVPs fra Brooklyn Nets.

I nedenstående klip kan du se Memphis Grizzlies’ største højdepunkter fra deres ti seneste kampe.

Artiklen fortsætter under klippet

Ingen havde set den komme

Grizzlies har på overraskende vis slået deres franchise record og alle tophold. Det har de gjort uden en af deres vigtigste nøglespillere, nemlig Dillon Brooks, der har vist sig at være en af ligaens bedste forsvarsspillere. Memphis har f.eks. en defensive rating på 106.1, når han er på banen, modsat en defensive rating på 115.8, når han ikke er på banen. Brooks har kun spillet én kamp ud af de seneste ti, og det var imod Detroit Pistons, der er det dårligste hold Grizzlies mødte i perioden.

Trods Dillon Brooks’ fravær var der mange andre Grizzlies-spillere, der trådte i kraft, eksempelvis førnævnte Desmond Banes, Jaren Jackson Jr., Brandon Clarke, Steven Adams og sidst, men ikke mindst Ja Morant. Grizzlies spillede glimrende forsvar uden Brooks og formåede i de ti kampe kun at lukke 104.8 points ind per 100 boldbesiddelser.

Dominerende i rebound-spillet

Et af de mest oversete elementer, der har ført til Grizzlies’ succes er helt klart deres rebounds. Grizzlies fører ligaen med flest rebounds på hele 52.6 per kamp, heraf 15.3 offensiv rebounds. Det medfører til deres second chance points på 20.7 per kamp, som også er det højeste i hele ligaen.

Den vigtigste brik i puslespillet

Foto: Flickr – All-Pro Reels

Ja Morant har været den helt store stjerne i NBA den seneste måned, og han har taget et kæmpe skridt ind i samtalen om MVP-kandidater. Ja Morant har under de ti kampe vundet Western Conference Player of the Week to gange i træk, hvor han snittede 29.4 points, 6.1 assists og 6.7 rebounds, og skudt 53 procent både fra gulvet og trepointslinjen.

I klippet herunder ser du Ja Morants bedste spil fra den seneste uge.

Artiklen fortsætter under klippet

Næste kamp mod Minnesota Timberwolves

Ja Morant og co. ser sig ikke tilbage og fortsætter hjemme i FedExForum. Memphis tager imod ‘The big three’ fra Minnesota bestående af Anthony Edwards, Karl-Anthony Towns og D’Angelo Russell, hvor de vil forsørge at holde deres sejrsstime kørende og dermed komme på 11 sejre i træk. Kampen bliver spillet kl. 02:00 natten til Fredag.

 

Skrevet af

Den nye NBA-redaktør her på Fullcourt.dk, med interessen for den bredde vifte af kampe samt blikket for adskillige statistikker. NBA er en hobby og essentiel del af min hverdag hvor ingen trend, god performance, eller overraskende resultater bliver overset.

Andre artikler med dette emne

Cleveland Cavaliers

Den ugentlige hæder gik til Devin Booker og Darius Garland, der var med til, at deres hold gik ubesejret.

NBA

Se top 10 highlights fra natten i NBA lige her.

NBA

Denne tredje mandag i januar markerer fødslen for frihedskæmperen Martin Luther King Jr. og er tradition for en stor NBA-dag. Hele 12 kampe bliver...

Brooklyn Nets

De fleste hold har netop rundet milepælen på 41 kampe, hvilket betyder at vi er halvvejs gennem grundspillet! I denne artikel tager vi et...

NBA

Se top 10 highlights fra natten i NBA lige her.

NBA

Anden runde af fan-stemmer til årets All Star-kamp er landet, og i Western Conference ligner det, at der kan blive plads til en højst...

NBA

Chicago Bulls må undvære deres vigtige bænkspiller Derrick Jones Jr., der sidder ude de næste to til fire uger med en knæskade.

NBA

Se top 10 highlights fra natten i NBA lige her.