Sådan fungerer All-Star afstemningen

Igen i år bliver All-Star kampen afviklet blandt to hold anført af hver deres team captain, når arrangementet bliver afviklet i ’The Windy City’ Chicago.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

NBA All-Star weekenden nærmer sig med hastige skridt. I denne sæson bliver det afholdt i United Center i Chicago, som sidst var vært for arrangementet i 1988. Det finder sted fra d. 14.-16. februar, og det er den 69. gang, at der bliver spillet en All-Star kamp. Da All-Star weekenden er lige om hjørnet, er det derfor også ved at være sidste chance for at stemme på spillerne til dette års All-Star kamp. Afstemningen lukker for fans, spillere og mediefolk tirsdag d. 21. januar klokken 05.59 dansk tid. Den sidste dag for afstemningen kan ens stemme tælle for to, indtil afstemningen stopper. Man kan stemme på NBA.com eller på Google ved at søge ”NBA All-Star vote”.

Sådan Fungerer afstemningssystemet

I 2018 lavede man et nyt system for All-Star kampen. Den var ikke længere imellem East -og Western Conference, men derimod bliver de to spillere for hver conference, med flest stemmer fra NBA-fans, valgt som kaptajner. De får derefter en liste af spillere, som de kan vælge af. Først skal de vælge mellem de udvalgte startere, og derefter vælger de mellem bænkspillerne. Første år blev draften ikke transmitteret, men sidste år valgte Lebron James og Giannis Antetokounmpo mellem de tilgængelige spillere, og igen i år tyder det også på, at de to kan få æren af at være team captains igen.

Stemmesystemet fungerer ved, at fans udgør 50 % af stemmerne, som afgør, hvilke 10 spillere, der bliver startere. De sidste 50 % bliver afgjort af alle nuværende spillere og mediefolk, som hver står for 25 %. Starterne består af tre frontcourt spillere og to backcourt spillere, hvor team captains er inkluderet. De 14 bænkspillere bliver valgt af NBA trænerne.

Oversigt over Datoer

21. januar kl. 05.59 – Afstemningen lukker

23. januar – Starterne og team captain vil blive annonceret

30. januar – Bænkspillerne bliver offentliggjort

7. februar kl 01.00 – All Star Draft

14. februar – Rising Stars Challenge

15. februar – All Star Saturday night (Three point-contest, skills challenge og Dunk Contest)

16. februar – All Star kampen

Se andre spændende artikler