Pistons rookie hædret som Player of The Week

Detroit Pistons rookie Saddiq Bey er blevet kåret til Eastern Conference Player of The Week. Det kommer efter en flot uge, hvor han cementerede sin tilstedeværelse i ligaen.
Foto: Flickr - Kevin Ward
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

NBA historien er en lang fortælling. Med over 1200 kampe hvert år vil fortællingen ændre sig, og historien vil få nye hovedpersoner. Rekorder bliver slået, og nye spillere viser deres talent i den bedste basketball-liga i verden.

Hos Detroit Pistons har man, over de seneste mange år, forsøgt at finde en ny ung stjerne. Den stjerne har Pistons muligvis allerede hentet i dette års Draft. 

Med 19. valget i dette års NBA draft valgte Detroit Pistons Saddiq Bey. En forward, som ikke blev anset som en af de bedste spiller i draften, men som en dygtig skytte og en fornuftig forsvarsspiller.

Detroit Pistons havde flere draft-valg i samme draft, og de valget både Killian Hayes og Isaiah Stewart før Saddiq Bey. Bey viste hurtigt, at han kunne være det bedste valg blandt de tre. Han imponerede cheftræner Dwayne Casey fra første gang, han så ham.

Først blev Casey imponeret af fysikken hos Bey, hvor han viste sig som en fysisk stærk og motiveret forsvarsspiller. Det var dog hans offensiven kvaliteter, som gjorde, at Casey ikke kunne holde ham ude på bænken. Bey har vist sig som en af de bedste skytter i draften. Han passer perfekt ind i det moderne NBA, og han ligner allerede et af de største steals i draften. 

Saddiq Bey spillede to år på Villanova-universitetet. Han kom til året efter, de havde vundet det nationale mesterskab. Bey havde nogle gode år for universitetet, hvor han blandt andet fik tildelt Julius Erving-prisen, som gives til den bedste Small Forward i nationen. Hvis ikke March-Madness turneringen var blevet aflyst sidste år, var Villanova en af favoritterne til at gå hele vejen. Der kunne vi have set mere til, hvilken spiller Bey ville blive.

Player of The Week

Detroit Pistons har haft en vild uge i NBA. De vandt tre ud af fire kampe, hvor de blandt andet slog Brooklyn Nets og Boston Celtics. Samtidig har de sagt farvel til Derrick Rose via trade, og senest har organisationen meldt ud, at Blake Griffin har spillet sin sidste kamp for holdet.

I midten af alt det havde Saddiq Bey en historisk uge. Han blev kåret til Eastern Conference Player of The Week, efter han leverede 17,8 points, 5,5 rebounds og 2,0 assists per kamp. Det gjorde han, mens han skød 71 % fra gulvet og 67 % bag trepointslinjen.

I kampen mod Boston blev han den første rookie i NBAs historie til at score syv ud af syv trepointsscoringer. I samme kamp havde han 30 points og 12 rebounds på 27 minutter. Han er den anden Pistons rookie, som har fået tildelt Player of The Week – titlen. Den første var Kelly Tripucka i 1982. 

Dwayne Casey er stor fan af den unge rookie, og han har fortalt, at Bey kun har ridset overfladen, samt at hans fremtid ser lys ud hos Pistons organisationen. Med Blake Griffin ude kan Bey se frem til flere minutter på gulvet for Detroit.

Se andre spændende artikler