fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Analyser

Optakt til NBA-sæsonen – Orlando Magic

En af de helt store tyske VM-helte, Franz Wagner, tog endnu et skridt op i niveau i sidste sæson. Det hjalp bestemt også, at han denne gang havde Rookie of the Year, Paolo Banchero, ved sin side. Sammen kan de meget vel udgøre hjørnestenene i genopbygningen af Orlando Magic, som alt for længe har været i ruiner.

Foto: Scott Gillig (Photocat001) - Flickr

NBA-sæsonen 2023-24 nærmer sig med hastige skridt – kun 8 dage tilbage! 

Som optakt vil vi i de sidste 30 dage inden sæsonstart fokusere på et nyt hold hver dag, skabe dig et overblik over, hvad hvert hold har foretaget sig over sommeren, og diskutere, hvad vi kan forvente af dem i den kommende sæson. 

Vi tager selvfølgelig forbehold for eventuelle ændringer, der skulle ske på holdene, fra nu af og til den første bold bliver tippet i vejret natten til onsdag d. 25. oktober.

I dag skal det handle om Orlando Magic.

Resultat i sidste sæson

#13 i Eastern Conference (34-48).

Med 34 sejre var Orlando Magic blot én sejr fra at dele 11.-pladsen med Indiana Pacers og Washington Wizards.

Det var dog stadig hele seks sejre færre end Chicago Bulls, som tog 10.-pladsen og dermed den sidste billet til play-in-turneringen i øst.

Offseason-moves

Spillere ud:

 • Bol Bol (waived, free agent, samlet op af Phoenix Suns)
 • Michael Carter-Williams (kontraktudløb)
 • Jay Scrubb (two-way-kontraktudløb, free agent, samlet op af Boston Celtics)

Spillere ind:

 • Joe Ingles (free agent)
 • Mac McClung (free agent)
 • Brandon Williams (free agent)
 • Trevelin Queen (free agent)
 • DJ Wilson (free agent)
 • Miye Oni (free agent)
 • Anthony Black (rookie, drafted #6)
 • Jett Howard (rookie, drafted #11)

Kontraktforlængelser/re-signings:

 • Moritz Wagner (to år, $16 millioner)
 • Admiral Schofield (two-way-kontrakt)

Største profiler (stats fra sidste sæsons grundspil)

Paolo Banchero (72 kampe spillet, 20,0 PTS, 6,9 REB, 3,7 AST, 0,8 STL, 0,5 BLK)

Franz Wagner (80 kampe spillet, 18,6 PTS, 4,1 REB, 3,5 AST, 1,0 STL, 0,2 BLK)

Hvor står holdet i forhold til sidste år?

Efter at have hentet henholdsvis 21 og 22 sejre i de to foregående sæsoner, er de 34 sejre, som Orlando Magic hentede i den seneste sæson, et godt tegn på, hvor holdet er på vej hen.

Det har ellers godt nok været rigtig kedeligt at være Magic-fan. I hvert fald siden Dwight Howard-dagene, hvor det i 2009 blev til klubbens blot anden finaleoptræden i deres 34 år lange historie – den første var i 1995, hvor Penny Hardaway og unge Shaquille O’Neal blev sweepet af Hakeem Olajuwon og Houston Rockets.

Nu er der dog begyndt at spire håb om ny magi i Floridas tredjestørste by.

Det skyldes især Paolo Banchero, som Orlando Magic tog med førstevalget i 2022-draften. Den 20-årige amerikaner snittede 20 point, 7 rebounds og 4 assists pr. kamp i sidste sæson og blev den klare vinder af Rookie of the Year-prisen.

Banchero er desuden den eneste rookie siden Luka Doncic i til at snitte 20+ point pr. kamp og blot den tredje Magic-spiller nogensinde til at vinde ROTY (Shaq i ’93 og Mike Miller i ’01).

Vi kan godt tillade os at forvente endnu mere af Paolo Banchero i den kommende sæson. Som han selv giver udtryk for, ved han nu, hvad han kan forvente sig af en hel NBA-sæson, og derfor bør vi se en endnu mere fokuseret Banchero i år.

Derudover var den store forward med det amerikanske landshold til VM, hvilket kun bør have gjort ham endnu bedre.

Det samme kan siges om Orlandos anden store profil, Franz Wagner.

22-årige Franz Wagner var nemlig en af de helt store stjerner for Tyskland, da de i september overraskende gik hele vejen og vandt VM for første gang i nationens historie. Med sine 19 point, 7 rebounds, 2 assists og 3 steals blev Wagner således kåret til finalens MVP.

Desuden havde Orlandos tyske small forward, som blev draftet, som nummer 8 overall i 2021, en flot anden sæson i NBA. Franz Wagner gik fra 15,2 point pr. kamp i sin rookie-sæson til 18,6 point pr. kamp i sidste sæson og blev samtidig Orlandos næstmest scorende spiller for andet år i træk.

Det lader også til, at Franz Wagners krop er bygget til at kunne spille i NBA, eftersom han blot har misset fem kampe i sine første to sæsoner. I sidste sæson spillede han hele 80 kampe, hvilket resulterede i, at han førte holdet i samlet antal point, mens han var nummer to i assists og steals og nummer fire i rebounds.

Franz ser allerede god ud nu her i preseason og havde da også lige en brandkamp mod Cleveland sammen med brormand, Moritz:

Ligesom de seneste tre hold, vi har dækket i disse daglige optakter (New Orleans Pelicans, New York Knicks og Oklahoma City Thunder) er Orlando Magic også et ungt hold proppet med potentiale, som for alvor kan blomstre inden for de næste par sæsoner.

De, som, vi regner med, skal være lederne på Orlandos hold i denne sæson, er Paolo Banchero, Franz Wagner og Wendell Carter Jr. Vi kan måske også tage Cole Anthony, Markelle Fultz, Moritz Wagner og Jalen Suggs med i den pulje, og, selv hvis vi gør det, er der ingen af de syv, der endnu er blevet 27 år.

Derfor er det nok godt for cheftræner Jamahl Mosley, at han denne sommer har fået en ny, langt mere rutineret herre ind i omklædningsrummet: Gode, gamle, venstrehåndede Joe Ingles.

36-årige Joe Ingles spillede sine første otte NBA-sæsoner i Utah Jazz, inden han blev tradet til Portland Trail Blazers ved trade deadline i 2022. Ingles nåede dog aldrig at spille for Portland, eftersom han rev korsbåndet over kort inden tradet. Han skiftede senere til Milwaukee Bucks, hvor han i sidste sæson nåede at spille 46 kampe fra bænken.

Nu har Orlando Magic hentet den australske veteran på en toårig kontrakt til $22 millioner (sidste år er en team option). Han vil både kunne bidrage med sin erfaring, basketball-IQ og ikke mindst fænomenale evne til at skyde fra distancen.

Ingles ramte 40,9 % af sine 3’ere i sidste sæson, hvilket stemmer overens med, hvad han snitter over karrieren. Hvis han kan komme ind fra bænken i denne sæson og bidrage med lidt floor spacing, bør det både give mere plads til Banchero og Franz Wagner. Desuden vil han hjælpe gevaldigt på at hæve Orlandos sløje 3-pointsprocent fra sidste sæson, hvor de med deres 34,6 % var rangeret som nummer 24.

Hvem skal vi holde ekstra øje med?

Som I måske kunne ane i ovenstående klip, render nummer 1 for Orlando Magic igen rundt på et NBA-gulv.

Det er rigtig rart at se Jonathan Isaac tilbage.

Der er nok ikke nogen NBA-spillere i nyere tid, der har været plaget af lige så mange længerevarende skader som Isaac.

Korsbåndet i knæet, menisken i knæet, muskelproblemer og senest en overrevet muskel i venstre lår har gjort, at vi nærmest ikke har set Isaac i årevis. Faktisk har Jonathan Isaac blot spillet 13 kampe for Orlando Magic siden 3. januar 2020.

Inden skaderne begyndte at regne ned over Isaac, var han ellers en verdensklasse-forsvarsspiller. I de 34 kampe, han nåede at spille i 2019-20, snittede han 1,6 steals og 2,3 blocks pr. kamp. Den eneste anden spiller i den sæson, der snittede 1,5+ steals og 2+ blocks, var Anthony Davis.

Nu er Jonathan Isaac altså tilbage, og det kunne simpelthen være så fedt, hvis han for det første kunne holde sig rask og for det andet kunne finde tilbage til sit gamle jeg. Utroligt nok er han kun lige fyldt 26 år, så der er forhåbentlig stadig en masse basketball gemt i den store, stærke power forward.

Indtil videre ser det i hvert fald lovende ud i preseason:

Som om Orlando Magic ikke havde nok ungt talent, valgte de også at beholde deres to lotteri-valg i årets draft.

Anthony Black var den første af dem og blev valgt som nummer 6 overall.

Med sine 201 cm (6’7”) i højden og en rækkevidde på 208 cm (6’10”) er Anthony Black en forholdsvis lang point guard. Den længde sørger han for at udnytte til fulde i begge ender af banen.

I sit ene år i college, hvor han spillede for Arkansas, snittede Black 12,8 point, 5,1 rebounds, 3,9 assists, 2,1 steals og 0,6 blocks. Han rangerede dermed som #2 i point, #3 i rebounds, #1 i assists, #1 i steals og #4 i blocks pr. kamp på sit hold.

Selvom hans skudafvikling er nydelig, ville det ikke skade, hvis Orlandos nye point guard blev mere træfsikker. Han skød 30 % fra sine 3’ere og 70 % fra linjen i college, hvilket ikke er ideelt for en spiller, der skal lede angrebet.

Blot 19-årige Anthony Black har dog en masse upside med sit blik for spillet, størrelse, atletiske evner og ikke mindst hans forsvar, hvor han med det samme kan gøre en forskel for Orlando Magic.

Man kan sammenligne Anthony Black med NBA-spillere som Scottie Barnes, Cade Cunningham og Josh Giddey.

Orlando Magic havde også 11.-valget i årets draft via Nikola Vucevic-tradet med Chicago Bulls.

Der valgte de at gå med small forward Jett Howard, som er målt til 203 cm (6’8”) i højden og 97 kg i tyngden.

I college spillede Jett Howard for Michigan, hvor han havde sin far, tidligere NBA-spiller Juwan Howard, som cheftræner.

Det var måske derfor, at Jett kun valgte at tage et enkelt år i college, inden han mente, at det var tid til NBA.

I college snittede Jett Howard 14,2 point, 2,8 rebounds, 2,0 assists, 0,4 steals og 0,7 blocks på skudprocenterne 41/37/80.

64 % af Howards skud i college var 3-pointsforsøg, hvilket tegner et ret godt billede af, hvilken type spiller vi har med at gøre.

Selvom han også kan skabe gode situationer for sine holdkammerater, er det uden tvivl på grund af sin evne til at skyde bolden, at Jett Howard bliver taget så højt oppe i draften.

Hvis der er noget, som 20-årige Howard skal arbejde på, er det i forsvarsenden. Han kan ofte havne i problemer i sine opdækninger, og så bør han også blive bedre til at rebounde bolden, når man tager hans højde og drøjde i betragtning.

Vær dog forberedt på, at det kommer til at regne med 3’ere fra Jett Howards hænder i løbet af hans forhåbentligt lange NBA-karriere. Passende sammenligner er nemlig 3-pointsspecialister som Mike Miller (som også startede sin karriere i Orlando Magic), Bojan Bogdanovic og Doug McDermott.

Hvor langt når de?

Selvom Orlando Magic er et hold på vej frem, skal vi ikke forvente det store fra dem allerede i år.

Deres gennemsnitsalder på omkring 24 år, som er den femteyngste i NBA, fortæller en smule om, at der er tale om et ungt hold, som stadig mangler tid til at udvikle sig. Godt nok kan 36-årige Joe Ingles – udover at hæve gennemsnitsalderen gevaldigt – tilbyde dette mandskab noget rutine. Men han er ikke ligefrem den erfarne superstjerne, som måske mangler på dette hold, før de for alvor kan melde sig inde i varmen i øst.

Derfor bliver mit bud, at Orlando Magic ender på 10.-12.-pladsen i Eastern Conference.

De har bestemt potentialet til at tage flere sejre end sidste sæsons 34. Så det kan være, at de snyder hold som Raptors, Nets, Bulls og Pacers og tager en plads i play-in-turneringen. Jeg tror dog stadig, at Orlando er et par år væk fra de helt store succeser.

 

Orlando Magic åbner sæsonen natten til torsdag d. 26. oktober kl. 01.00, hjemme mod Houston Rockets.

Skrevet af

Har været forelsket i basketball siden 2018 og arbejdet med sport på blandt andet TV 2 og Warner Bros. Discovery. Har desuden været journalistpraktikant i Bakken Bears, hvor jeg agerede studievært og kommentator på Bears TV. Har en bachelorgrad i medievidenskab og en kandidatgrad i journalistik fra Syddansk Universitet. Elsker Ringenes Herre og øl, men de skal nydes hver for sig.

Andre artikler med dette emne

Golden State Warriors

Trods kontraktudløb med Golden State Warriors til sommer, regner Steve Kerr med at blive enig med klubben om en ny aftale og fortsætte i...

Internationalt

Det tidligere Miami Heat-forsvarses Hassan Whiteside har besluttet at indstille karrieren i en alder af 34 år.

NBA

Det franske fænomen Victor Wembanyama havde mandag aften en historisk kamp i sejren over Toronto Raptors. Han sluttede kampen af med en triple-double, der...

Chicago Bulls

Chicago Bulls må undvære Zach Lavine resten af sæsonen, da han i den kommende uge skal opereres for en skade i sin højre fod.

NBA

NBA har annonceret reserverne til årets All-Star kamp, og vi har derfor det fulde billede på, hvem de årlige All-Stars som udgangspunkt kommer til...

NBA

NBA har offentliggjort de 15 mest solgte trøjer i ligaen. Det er naturligvis velkendte ansigter, der er på den liste, men en rookie har...

Basketligaen

Den tidligere Randers Cimbria-stjerne Reggie Kissoonlal forlader College Park Skyhawks til fordel for Grand Rapids Gold i NBA G League.

Golden State Warriors

Golden State Warriors-stjernen Stephen Curry forstår godt, at nogle af klubbens egne tilhængere buhede spillerne efter onsdagens store nederlag til New Orleans Pelicans.