fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Optakt NBA Finals: Los Angeles Lakers – Miami Heat

Finalisterne er fundet. Los Angeles Lakers møder Miami Heat, og der er lagt op til en spændende serie. Bliver det LeBron James fjerde mesterskab, eller bliver det Miamis fjerde mesterskab?

LeBron James, Lakers, Mural

Los Angeles Lakers

Skader: Ingen

Forventet startopstilling: LeBron James, Kentavious Caldwell-Pope, Danny Green, Anthony Davis og Dwight Howard

Miami Heat

Skader: Chris Silva (dag til dag, lyske), Gabe Vincent (dag til dag, knæ)

Forventet Startopstilling: Goran Dragic, Duncan Robinson, Jimmy Butler, Jae Crowder og Bam Adebayo

 

Den lange ventetid er slut

Det er 344 dage siden, at sæsonen gik i gang i slutningen af oktober sidste år. Nu er vi endelig ved dette års NBA Finals. Disney World i Orlando lægger scene til, hvad der kan blive en meget spændende finaleserie mellem Los Angeles Lakers og Miami Heat. Begge hold har været de klart bedste hold i hver deres konference i slutspillet. Lakers var en af de store favoritter til at gå i finalerne inden sæsonens start, efter de hentede Anthony Davis. Heat har derimod overasket gennem hele sæsonen. Inden sæsonens start var der ikke mange, der så dem slå Milwaukee Bucks ud af slutspillet og stå i finalerne. Jimmy Butler har tilført holdet rigtig meget, men Heat er meget mere end bare Butler. Et stærkt hold med god holdånd og godt forsvar kan blive en udfordring for Lakers. LeBron James står ikke alene overfor sit gamle hold, men også sin gamle træner. En mand, som kender LeBron, og det kan helt sikkert hjælpe Heat til at slå Lakers. For Lakers spillerne er det et særligt år, de vil gerne hylde den afdøde Kobe Bryant med et mesterskab, og det kommer helt sikkert til at fylde meget for dem.

Hold øje med disse ting

Lebron vs Crowder, Igoudala og Butler

Hovedmålet for Heat er at bremse LeBron James. For det er umuligt at stoppe ham. De skal kunne tage ham ud af spillet, så han ikke kan levere points efter points i 48 minutter. De har tre kroppe, som de kan smide på ham. Jae Crowder bliver nok manden, som får mest at se til. Han er starter, og han kommer formodentlig til at dække LeBron fra start. Han er tidligere holdkammerat med LeBron James, og han er en dygtig forsvarsspiller med god fysik. De har også Andre Igoudala, som de kan smide på LeBron. Han har dækket ham i flere finaleserie før, så han ved godt, at det er en stor opgave, som de står overfor. Han er dog ved at være lidt oppe i årerne, og han er ikke den Igoudala, som vandt Finals MVP i 2015. Til sidst har de Jimmy Butler. En rigtig dygtig forsvarspiller, som godt kan dække LeBron, hvis det kommer til det. Han har en stor offensiv opgave, hvilket gør, at han nok ikke dækker LeBron fra start. Kommer det ned til nogle vigtige possesions vil det ikke være utænkeligt, at Butler skulle dække ham et par gange.

Bam Adebayo vs Anthony Davis

Selvom Miami Heat får bremset LeBron James, så skal de også overkomme deres anden superstjerne Anthony Davis. Davis har haft et fantastisk slutsspil for Lakers, hvor han har leveret verdensklasse basketball. Heat er klart presset på det fysiske overfor Lakers store kroppe. Bam Adebayo bliver manden, som skal dække Davis. Adebayo er en rigtig dygtig forsvarspiller, som har spillet en fremragende sæson. Han har bevist, at han kan stoppe dominerende spillere i slutspillet, da han spillede en fantastisk serie mod Giannis Antetokounmpo. Hvis Miami skal have en chance i serien står og falder det meste ved Bam. Han skal virkelig finde sit bedste forsvar frem for at stoppe Davis, som har været en af de bedste offensive spillere i dette års slutspil. Samtidig får Davis dog noget at se til i den anden ende, da Bam offensivt er en af de bedste store spillere i ligaen. Han er både en god ballhandler og playmaker, hvilket Davis skal være klar på.

Spoelstra vs Vogel

De to trænere i dette års finaleserie har stået overfor hinanden før i store slutspilserier. De mødte hinanden i nogle hårde serier, da Vogel var træner for Pacers tilbage i 2013. Spoelstra er blevet kendt som en af de bedste trænere i ligaen, og han har vist det igen i år. Frank Vogel overtog inden denne sæson efter Luke Walton. Der var mange spørgsmålstegn ved Vogel inden sæsonen, men han har bevist sig som en dygtig træner, som ved, hvordan han skal spille sit hold. Nu står han overfor Spoelstra igen, og det bliver spændende at se, hvad de to trænere hiver op af hatten til denne spændende serie.

Miamis dybde vs Los Angeles superstjerner

Lakers har LeBron James og Anthony Davis som de helt store superstjerner. Efter det bliver holdet en smule tyndt. Det er et Lakers hold, som er sat op til, at det er superstjernerne, som skal vinde kampene for dem. Det er nærmest det direkte modsatte på Miamis hold. Der er det nemlig hele holdet i fokus. Heat har en meget stærkere og dybere trup end Lakers, og det er her, de blandt andet skal slå Lakers. Spillere som Tyler Herro, Goran Dragic og ikke mindst Duncan Robinson er scorere, som kan gøre rigtig ondt på Lakers, hvis de ikke får fat defensivt. Lakers får noget at se til defensivt, da Miami bevæger sig rundt konstant for at finde det rigtige skud. Dydben på Miamis hold er en af de største styrker for Miami. Det vil ikke være umuligt, at det er spillere som Herro, Dragic og Robinson som kan lede Miami i points, når serien er færdig.

 

Hvad skal Lakers gøre for at vinde serien?

Lakers er favoritter. Det betyder ikke, at de får det nemt. De skal kunne slå Miamis zoneforsvar, som gav Boston Celtics så mange problemer i Eastern Conference finalerne. De har dog to af de bedste offensive våben i LeBron og Davis, så de kommer helt sikkert til at udfordre Heat. Derudover er det vigtigt Anthony Davis leverer når LeBron skal have pauser. Det har han indtil videre gjort, men der er altid et andet pres på i finalerne. LeBron kommer helt sikkert til at gå op på det niveau, som vi har set ham gøre før, når han er i finalerne

 

Hvad skal Heat gøre for at vinde serien?

Miami har underdog-rollen, som de har haft hele sæsonen. Det passer dem meget fint. Nu står de overfor endnu en stor opgave. Det vigtigste for Miami er at spille den offensive basketball de plejer. Med massere af bevægelse, for at sætte pres på Lakers defensiv. Det er vigtigt at spillere som Duncan Robinson og Tyler Herro rammer deres skud, hvilket de har gjort her i slutspillet.

Derudover vil det være et mål at få andre end LeBron og Anthony Davis til at slå dem. Det vil sige, at de skal have Kyle Kuzma, Kentavious Caldwell-Pope og Danny Green til at skyde. Det er bedre, at det er dem, som får skuddet end de andre. Jimmy Butler og Bam Adebayo har et stort pres på deres skuldre, men det har ikke påvirket dem endnu, og hvis de fortsætter sådan, er der en god mulighed for de kan løfte Larry O’Brien-trofæet i løbet af de næste uger.

 

Hvis du vil høre mere om finaleserien og de to hold, kan du høre vores Podcast her:

https://www.fullcourt.dk/podcast/podcast-optakt-til-nba-finals-2020/

Bud på resultat

Los Angeles Lakers 4 – 2 Miami Heat

Finals MVP: LeBron James

 

Program

Kamp 1: Ons, d. 30 sep, Miami Heat @ Los Angeles Lakers, kl 03.00 dansk tid (natten til torsdag)

Kamp 2: fre, d. 2 okt, Miami Heat @ Los Angeles Lakers, kl 03.00 dansk tid (natten til lørdag)

Kamp 3: søn, d. 4 okt, Los Angeles Lakers @ Miami Heat, kl 01.30 dansk tid (natten til mandag)

Kamp 4: tirs, d. 6 okt, Los Angeles Lakers @ Miami Heat, kl 03.00 dansk tid (natten til onsdag)

Kamp 5: fre, d. 9 okt, Miami Heat @ Los Angeles Lakers, kl 03.00 dansk tid (natten til lørdag)

Kamp 6: søn, d. 11 okt, Los Angeles Lakers @ Miami Heat, kl 01.30 dansk tid (natten til mandag)

Kamp 7: tirs, d. 13 okt, Miami Heat @ Los Angeles Lakers, kl 03.00 dansk tid (natten til onsdag)

Skrevet af

Jeg overtog posten som NBA-Redaktør på siden i september 2021 med min dygtige medredaktør Mikkel Tofte Langerhuus. Jeg har været ved Fullcourt siden august 2019. Jeg har i mange år haft stor interesse for NBA, men jeg dækker også college-basketball.

Andre artikler med dette emne

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

Internationalt

Iffe Lundberg siger farvel til Virtus Bologna efter to sæsoner.

NBA

NBA har afsløret årets All-Defensive hold, hvor Victor Wembanyama bliver den første rookie til nogensinde at være på førsteholdet.

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

NBA

Los Angeles Lakers var foran med op til 20 point i tredje periode af kamp 2 mod Denver Nuggets. Alligevel formåede de forsvarende mestre...

NBA

Mandag aften amerikansk tid udløber NBAs eksklusivitetsforhandlinger med de nuværende rettighedshavere, og dermed åbnes der op for forhandlinger med øvrige bejlere til NBA-rettighederne.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

Internationalt

Team USA nærmer sig et drabeligt mandskab til OL 2024, hvor blandt andet Lebron James, Stephen Curry, Kevin Durant og Joel Embiid vil være...