fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Optakt: MLK-day med masser af kampe før midnat

Denne tredje mandag i januar markerer fødslen for frihedskæmperen Martin Luther King Jr. og er tradition for en stor NBA-dag. Hele 12 kampe bliver spillet, hvoraf seks af dem starter inden 21:30.

Foto: FLickr - Jason Rosenberg

NBA har med traditionen tro fyldt dagen op med flere kampe på menuen på denne begivenhedsrige dag, så hele verdenen kan følge med. På denne tredje måned i Januar, som er en helligdag i USA, hylder NBA amerikansk historie og frontfiguren for den amerikanske borgerrettighedsbevægelse, netop Martin Luther King. NBA har vedligeholdt denne tradition siden 1986, hvor de siden hen hyldede Martin Luther King ved at spille på den helligdag.

Se herunder NBA hylde Martin Luther king og hans bedrifter

Artiklen fortsætter efter opslaget

 

De seks første kampe

NBA udsender i aften seks kampe før midnat (dansk tid), og det er noget, som vi danskere kun kan glæde os over, når der fra kl. 18:30 ruller NBA-basket op for skærmen. Første kamp på dagen er Boston Celtics (22-22), der hjemme tager imod New Orleans Pelicans (16-27), hvor begge hold kæmper om en plads i play-in turneingen til playoffs i hver deres conference. Anden kamp er New York Knicks (22-21), der hjemme i den legendariske Madison Square Garden tager imod Charlotte Hornets (23-20) kl. 19:00.

Den tredje kamp starter kl. 20:00 og er opgøret mellem Washington Wizards (22-21), der tager imod Philadelphia 76’ers (25-17) på hjemmebane. Fjerde kamp, der spilles kl. 21:00, er Brooklyn Nets (27-15), der uden Kevin Durant hjemme tager imod Cleveland Cavaliers (26-18). Cleveland, der med en sejr i aften kan komme på fem sejre i træk efter en meget imponerende og lang road trip, hvor de har vundet fem ud af seks udekampe.

Femte og sjette kamp spilles begge kl 21:30. Det første af de to opgør, er Los Angeles Clippers (21-23), der fortsat uden stjernerne Paul George og Kawhi Leonard, skal tage imod Sabonis og Indiana Pacers (15-28). Sidst men ikke mindst er det opgøret mellem to hold, der har været fremragende i denne sæson, netop Memphis Grizzlies (30-15) og Chicago Bulls (27-14). Kampen spilles på Memphis hjemmebane FedExForum.

Artiklen fortsætter under tweetet

 New York Knicks mod Charlotte Hornets

En af de største kampe på denne begivenhedsrige dag bliver kampen mellem New York Knicks og Charlotte Hornets. Kampen bliver som førnævnt spillet i Madison Square Garden, der uden tvivl er et af det mest elektriske steder i NBA. De har altid deres fans oppe at stå og skabe en vild stemning. Udover kulissen har vi to brandvarme hold, der begge har vundet fire ud af deres seneste fem kampe. Knicks har faktisk vundet fem ud af deres seneste seks kampe, og det har de gjort med deres unge nøglespiller RJ Barrett i front. Barrett har leveret 29,6 points i de seneste tre kampe og snittet 25 points per kamp de seneste otte kampe med en procent på 44,8% fra 3-pointslinjen.

På den modsatte side af banen har Charlotte Hornets også deres egen unge nøglespiller, nemlig LaMelo Ball, der fortsat imponerer i ligaen og været hovedpersonen i Hornets succes de seneste kampe. Ball er bedre end de fleste til at skabe sit eget skud, i en sæson, hvor han har snittet 19,4 points. Udover at kunne skabe sit eget skud, skaber playmakeren også skud for sine holdkammerater, hvor han snitter hele 7,6 assists per kamp for sæsonen. Udover de to stats har han også et snit på hele 7,2 rebounds per kamp, der er virkelig imponerende for en point guard.

Her kan du se RJ Barretts highlights fra seneste kamp mod Atlanta Hawks

Artiklen fortsætter under klippet

Memphis Grizzlies mod Chicago Bulls

Den største kamp med flest sejre kombineret er kampen mellem fjerdepladsen af Western Conference, Memphis Grizzlies (30-15) og førstepladsen af Eastern Conference, Chicago Bulls (27-14). Bulls kæmper i aften om at vedligeholde første pladsen, da de kun er et nederlag væk fra Brooklyn Nets, der ligger på andenpladsen i Eastern Conference. Memphis kæmper derimod om at komme længere oppe i Western Conference og kan med en sejr i aften samt et nederlag til Utah overtage tredjepladsen. Grizzlies er lige nu et af de mest varme hold i ligaen, selvom de fik endt deres sejrsstime på hele 11 sejre i deres seneste kamp.

Chicago og stjernen DeMar DeRozan prøver derimod at komme tilbage fra en nederlagsstime på tre kampe, hvor de har mødt tre solide hold i Brooklyn Nets, Boston Celtics og sidst men ikke mindst Golden State Warriors. Chicago får sig en meget svær opgave i aften, og de er også underdogs i denne kamp, især når Ja Morant, der har vundet to Western Conference Player of the Week to gange i træk er i truppen for Memphis Grizzlies.

 

Skrevet af

NBA-redaktør her på Fullcourt.dk, med interessen for den bredde vifte af kampe samt blikket for adskillige statistikker. NBA er en hobby og essentiel del af min hverdag hvor ingen trend, god performance, eller overraskende resultater bliver overset.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

NBA

Jimmy Butler var her, der og alle vegne i nattens kamp 6, hvor Miami Heat sikrede sig sejren i Boston, hvilket betyder, at serien...

Nyhedsoversigt

Los Angeles Lakers har hentet deres nye cheftræner hos Milwaukee Bucks

Dallas Mavericks

Efter to sæsoner uden slutspil er Golden State Warriors tilbage på toppen i Western Conference. Det står klart efter en overbevisende sejr i nat...

Dallas Mavericks

Det regnede både ind i hallen og ned i kurven for Dallas mavericks, da de i nat tog deres første sejr i serien mod...

Dallas Mavericks

Hjemmeholdets fans kunne i nat gå fra Chase Center fyldt med glæde og optimisme. I 48 minutter havde de set Golden State Warriors brillere...

NBA

Så er der ny podcast fra Fulltalk, hvor vi drøfter Conference Finals i både øst og vest i NBA.

NBA

Deandre Ayton og Phoenix Suns røg i søndags ud af slutspillet. Dermed er spekulationerne om, at parterne går hver til sit begyndt.

NBA

Orlando Magic vandt i nat draft-lotteriet, hvilket betyder, at de vælger først i draften til sommer.