fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Nye regler skal holde stjernerne på banen

NBA’s Board of Governors har godkendt nye regler, som skal modvirke load management. Reglerne er målrettet ligaens stjernespillere, og træder i kraft med starten af den nye sæson.

Foto: Stephen Lew/CrescentCitySports.com

Du har sparet op i månedsvis, og nu er dagen her endelig! Du skal se dit favorithold Los Angeles Clippers i Crypto.com Arena. Inden kampen tjekker du startopstillingen. Men vent.. Både Paul George og Kawhi Leonard er ude af aftenens kamp. Årsag: rest (hvile).

Selvom ovenstående eksempel er tænkt, så har det bestemt været et sandsynligt scenarie de seneste sæsoner i NBA.

Med nye regler håber NBA – med Adam Silver i spidsen – på, at se meget færre eksempler som ovenstående i fremtiden.

Regler rettet mod stjernerne

Den nye Player Participation Policy, der erstatter den eksisterende Player Resting Policy fokuserer på ligaens stjernespillere. En stjernespiller er defineret som en spiller, der i mindst én af de tre foregående sæsoner enten har været på et All-Star hold eller et All-NBA hold. Ifølge CBS Sports omfatter definitionen 49 spillere.

Hvis en spiller bliver All-Star i løbet af den kommende sæson, vil spilleren også blive omfattet af reglerne.

Som noget nyt er holdene nu blandt andet forpligtede til at sikre, at maksimalt én  af holdets stjernespillere sidder ude ved den samme kamp. Hertil kommer at holdene skal afholde sig fra såkaldte shutdowns af stjernespillere, hvor spillerne ikke er på banen i en længere periode. Endelig er en interessant detalje, at oversiddende stjernespillere stadig forventes at være til stede ved kampene – og dermed være synlige for både TV-seere og de fremmødte fans.

Undtagelser

I forbindelse med back-to-back-kampe er der dog visse undtagelser til reglerne. For stjernespillere over 35 år eller med 34.000 minutter/1000 kampe under bæltet i den regulære sæson og playoffs er det således muligt at få godkendt en hviledag til de trætte ben.

På samme måde er der også videre muligheder for at en stjernespiller med en usædvanlig skadeshistorik kan få hvile i forbindelse med en back-to-back kamp.

Endelig er der enkelte andre undtagelser, hvor stjernespillerne lovligt kan sidde ude. Det kan eksempelvis være af personlige årsager.

Fælles for samtlige af undtagelserne er dog, at de alle enten før eller efter kampen skal godkendes af NBA.

Bøder

Såfremt NBA vurderer, at et hold har forbrudt sig mod de nye regler, er der bødestraf i tre tempi:

  1. overtrædelse: holdet vil modtage en bøde på $ 100.000 
  2. overtrædelse: holdet vil modtage en bøde på $ 250.000
  3. overtrædelse: holdet vil modtage en bøde på $ 1.250.000.
    Hver efterfølgende overtrædelse straffes med yderligere $ 1 million

Holdene får dermed et betydeligt økonomisk incitament for at holde deres stjernespillere på banen.

Det bliver derfor interessant at følge, om ændringerne får nogen betydning i den kommende sæson; og om vi eksempelvis vil se mere til spillere som Paul George og Kawhi Leonard.

Skrevet af

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Iffe Lundberg siger farvel til Virtus Bologna efter to sæsoner.

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

NBA

Mandag aften amerikansk tid udløber NBAs eksklusivitetsforhandlinger med de nuværende rettighedshavere, og dermed åbnes der op for forhandlinger med øvrige bejlere til NBA-rettighederne.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

Boston Celtics

NBA sæsonen er snart ved at være ovre for i år. Dermed er det blevet tid til sæsonens sidste power ranking. Der bliver fokuseret...

NBA

Victor Wembanyma var tæt på at skrive NBA-historie, da San Antonio Spurs natten til onsdag dansk tid tabte snævert til Denver Nuggets, og den...

Chicago Bulls

30-årige Otto Porter Jr. har meddelt, at han har valgt at indstille sin karriere efter 11 sæsoner i NBA.

NBA

Morten Stig Jensen er klar med sin første klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert mener, vi skal blive bedre til at snakke om...