fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Nuggets overvinder Lillards historiske præstation i dobbelt overtime drama

Denver Nuggets er én sejr fra at vinde serien, efter de i nat overvandt en af de bedste individuelle præstationer i slutspillet nogensinde, da Damian Lillard var brandvarm.

Damian Lillard - Portland Trail Blazers - Flickr - Erik Drost
Foto: Flickr - Erik Drost

Denver Nuggets vandt i nat femte kamp i serien mod Portland Trail Blazers, og de er dermed kun én sejr fra at gå videre til næste runde. Nattens kamp blev ikke afgjort efter 48 minutter, da kampen skulle helt ud i dobbelt overtime før Nuggets kunne tage sejren med resultatet 147 – 140.

Nikola Jokic var tilbage efter, at han leverede en mindre god præstation i fjerde kamp. Den serbiske superstjerne havde næsten en triple-double, da han sluttede kampen med 38 points, elleve rebounds og ni assists. Det var dog ikke Denvers superstjerne, der var i fokus – det var Damian Lillard.

Herunder kan du læse kampens tre centrale pointer:

Historisk præstation var ikke nok

Damian Lillard er en superstjerne. Han har været fantastisk hele serien, men i nat var han ekstra varm. Lillard leverede 55 points i nattens kamp mod Nuggets, hvilket er det højeste antal, som han har lavet i en slutspilskamp. Han skrev sig ind i historiebøgerne, da han blev den første i NBAs slutspils historie til at score tolv trepointsscoringer i en kamp. Han er samtidig den første til at lave 55 points og 10 assists i en slutspilskamp.

Han forsøgte at holde Portland inde i kampen med flere store scoringer i de døende sekunder, men til sidst var det ikke nok. Et ærgerligt udfald på en af de mest dominerende præstationer, som vi nogensinde har set i slutspillet.

Michael Porter Jr. blev afgørende

Nikola Jokic var igen bedste mand for Denver Nuggets, men de havde ikke taget sejren i nat, hvis ikke det var for Michael Porter Jr. Den blot 22-årige forward scorede på 79 procent af sine skud, da han leverede 26 points samt 12 rebounds.

Præstationen kom efter, at han leverde en middelmådig præstation i fjerde kamp. Porter Jr. viste, at han er en scoringsmaskine, når først han kommer i gang.

Holdpræstation vs én mand

Selvom Portland spillede en flot kamp, så var det på grund af Damian Lillards historiske præstation, at de gik ud i dobbelt overtime. Lillard var dog oppe i mod et velspillende Denver-hold. Her var der flere spillere, der havde gang i scoringerne. Jokic og Porter Jr. førte an, mens Monte Morris og Austin Rivers kombinerede for 46 points.

Denver, og specielt Morris, var gode til at komme på linjen. Kampen blev spillet fysisk, hvilket gik til Denvers fordel. De var bedre i rebound-spillet end Portland efter, at Portland var bedst  i tredje og fjerde kamp.

 

Du kan se highlights fra kampen herunder:

https://www.youtube.com/watch?v=tItX80nyX3s

Skrevet af

Jeg overtog posten som NBA-Redaktør på siden i september 2021 med min dygtige medredaktør Mikkel Tofte Langerhuus. Jeg har været ved Fullcourt siden august 2019. Jeg har i mange år haft stor interesse for NBA, men jeg dækker også college-basketball.

Andre artikler med dette emne

NBA

Det er stadigvæk en ung NBA-sæson, men der begynder allerede at danne sig et billede af, hvem der kommer til at konkurrere for det...

NBA

Kevin Durant passerede i nat Elvin Hayes som den 11. mest scorende spiller i NBA´s historie.

NBA

Kampen mellem Bucks og Mavericks bød på god underholdning, massere af point og dårligt forsvar da de to tophold tørnede sammen natten til søndag....

Golden State Warriors

Draymond Green fik tidligere på ugen sin karrieres største bødestraf, efter han blev udvist for at tage kvælertag på Rudy Gobert i en kamp....

EuroLeague

Den tidligere Virtus Segafredo Bologna-cheftræner Sergio Scariolo er angiveligt i Milwaukee Bucks´ søgelys.

NBA

Damian Lillard storspillede i sin debut for Milwaukee Bucks, hvor han diskede op med 39 point i en tæt sejr mod Philadelphia 76ers.

NBA

Nikola Jokic og Denver Nuggets fik en glimrende start på sæsonen, da de slog Los Angeles Lakers i den første kamp af denne NBA-sæson.

NBA

Selvom det er utroligt svært at forudsige hvad der kommer til at ske, har Fullcourt igen prøvet at forudsige hvem der ender op med...