fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

NBA: Power ranking

Det er igen tid til at vurdere det nuværende styrkeforhold mellem de ti bedste hold. Overraskelsen, Utah Jazz, har fundet vej til toppen i denne udgave af Fullcourts power ranking.

Kawhi Leonard Paul George LA CLippers Mural

                                                                                                       OBS! Alle statistikker i artiklen er fra torsdag den 25. februar

10. Indiana Pacers

Record: 15-14

Seneste 15 kampe: 6-9

Offensiv rating: 113,01 (14.) Defensiv rating: 111,39 (12.) Net rating: 1,62 (11.)

Trods en hård periode holder Pacers fast i fjerdepladsen i Eastern Conference. Sabonis spiller stadig som et monster, og Brogdon følger fint trop. Der kan til tider være langt ned til næste led, da de mangler stabilitet blandt spillere som Jeremy Lamb, Myles Turner og Justin Holiday.

De lå otter på forrige power ranking, men over den seneste måned har formen været mindre god. Selvom de er på en øjeblikkelig tiendeplads, så er der masser af forbedring at hente for Pacers i formen og spillet. Desuden er T.J. Warren og Caris LeVert stadig ukampdygtige, så der er god grund til at være optimistisk, hvis man har sit hjerte i Indianapolis. Når de kommer tilbage, vil det styrke holdet, og så kan Pacers blive en endnu større trussel for de andre hold i øst.


9. Denver Nuggets

Record: 17-14

Seneste 15 kampe: 8-7

Offensiv rating: 117,74 (5) Defensiv rating: 113,97 (21) Net rating: 3,77 (7)

Offensivt tromler Nuggets stadig videre, og deres store stjerne Nikola Jokic fortsætter med at vise, at han stadig er med i toppen af MVP-racet. Defensiven halter stadigvæk, og det hjælper ikke holdet, at de hele tiden mangler nogle af de vigtige forsvarsspillere. Hvor Harris har været ude i en længere periode, så har både Barton, Millsap og Murray også manglet i flere kampe på det seneste.

De leverer stadig stabilt, men bundniveauet kan blive bedre. Jokic er i en klasse for sig, og efter ham kommer Murray. Derfra er der ret langt ned til de efterfølgende, ligesom tilfældet er hos Pacers, da både Porter Jr. og Green har haft flere kampe, hvor de er faldet igennem. Det er der ikke råd til, hvis man vil være med i toppen af vest.


8. Portland Trail Blazers

Record: 18-13

Seneste 15 kampe: 9-6

Offensiv rating: 116,41 (8) Defensiv rating: 117,31 (29) Net rating: -0,90 (18)

Trail Blazers har godt nok tabt deres seneste tre kampe, men de har inden da haft gang i en god periode og hentet flere placeringer i Western Conference. Damain Lillard har været fremragende og har båret et hold, hvor vigtige startere i Jusuf Nurkic og CJ McCollum har været ude i lang tid. Det er imponerende.

Enes Kanter og Gary Trent Jr. hjælper godt til offensivt, men det er i den modsatte ende, at de skal stramme til. Det er imponerende, at holdet fra Oregon kan ligge nr. fem i vest, når de har den næstdårligste defensive rating, hvor deres offensiv samtidig ikke er blandt top fem i ligaen.

Deres form har været fin, og de ligger godt til i ligaen. Der må være tro på mere, for når deres defensiv kan forbedres en del, og de samtidig mangler to af deres helt store spillere, så er der masser af potentiale for at blive bedre.

Lillard havde en stor kamp, da Trail Blazers i sidste uge slog Pelicans. Se highlights fra hans aften i videoen nedenfor.


7. Milwaukee Bucks

Record: 19-13

Seneste 15 kampe: 8-7

Offensiv rating: 118,38 (3) Defensiv rating: 110,88 (9) Net rating: 7,51 (2)

Bucks har været uden Jrue Holiday deres seneste ni kampe, og det har tydelig vist, hvor vigtig han er for holdet. Efter udesejren mod Nuggets d. 9. februar tabte Bucks fem kampe i streg. I ni ud af deres seneste ti kampe er der blevet scoret mere end 110 points imod dem, hvilket også er grunden til, at deres defensive rating er blevet ringere.

Giannis Antetokounmpo leverer stadig, men de har problemer med at finde den defensive styrke, som Holiday indtil videre har stået for.

Ingen grund til panik i Milwaukee. De har stadig en fremragende net rating, ligger til i toppen af Eastern Conference og er på vej tilbage på rette sti. De skal nok byde Nets og 76ers op til dans i kampen om topplaceringen i grundspillet, det er der ingen tvivl om.


6. Philadelphia 76ers

Record: 21-11

Seneste 15 kampe: 9-6

Offensiv rating: 113,25 (13) Defensiv rating: 110,53 (6) Net rating: 2,73 (8)

76ers ligger stadig i toppen af Eastern Conference, men må også sande, at Brooklyn Nets bider dem lige i haserne. Holdet er bygget op om en stabil defensiv, hvor stjernerne Joel Embiid og Ben Simmons leder holdet med Tobias Harris ved deres side. De leverer stadig gode resultater, men har også haft en periode med mange udebanekampe, hvilket har resulteret i flere nederlag.

De har vist bedre spil i år end de seneste mange sæsoner, og det ligner endelig, at de har knækket koden til at kunne få det optimale ud af holdet. De har en god kemi, og flere af bænkspillerne har vist, at de også kan producere. Nu er spørgsmålet bare, om de har planer inden trade deadline den 25. marts.


5. Los Angeles Lakers

Record: 22-11

Seneste 15 kampe: 8-7

Offensiv rating: 112,19 (17) Defensiv rating: 106,32 (1) Net rating: 5,87 (5)

Den seneste måned har været mindre god for Lakers, hvilket både kan ses i spillet på banen og diverse statistikker. I sidste måned havde de den syvendebedste offensive rating i ligaen, og nu har de den 17. bedste. Samtidig er de gået fra at have den bedste net rating til at have den femte bedste.

Skader og manglende flow er skyld i, at Lakers derfor er dumpet helt ned fra en førsteplads på seneste power ranking til den nuværende femteplads. De taber flere kampe, og spillet fungerer ikke på samme overbevisende måde, som det ellers har gjort fra starten af sæsonen.

LeBron James leverer stadig, men det er også tydeligt, at et Lakers uden Anthony Davis er anderledes. De har desuden løbende manglet forskellige rotationsspillere, hvilket også har påvirket holdet. Den seneste måned er de faldet ti placeringer i den offensive rating og fire placeringer i net rating.

Lakers skal nok komme igen, men i denne omgang må forhåndsfavoritterne fra Los Angeles Lakers tage til takke med en femteplads på denne power ranking.


4. Phoenix Suns

Record: 20:11

Seneste 15 kampe: 12-3

Offensiv rating: 116,54 (7) Defensive rating: 110,59 (9) Net rating: 5,95 (4)

Nu kører det for Suns, der over de seneste 15 kampe er det næstbedste hold i hele NBA. Spillet fungerer, og holdet fra Arizona har i den grad fået hævet deres bundniveau. De vinder flere af deres tætte kampe, og så har de et solidt fundament omkring Chris Paul og Devin Booker.

Modsat mange af de andre hold, som også har en stjerneduo, får Suns en god produktion fra spillerne omkring. Kemien er god, og Booker er stadig den bedste spiller. Den seneste måned er de skudt frem i mange af deres ratings; fra ni til syv i offensiv, 15 til ni i defensiv og ni til fem i net.

Way to go Suns!

Det er efterhånden nogle år siden, at Devin Booker satte sin foreløbelige career-high på 70 points mod Boston Celtics. Se eller gense samtlige af Bookers points fra den legendariske nat her.


3. Los Angeles Clippers

Record: 23-10

Seneste 15 kampe: 10-5

Offensiv rating: 119,61 (1) Defensiv rating: 112,79 (17) Net rating: 6,82 (3)

Nr. to i vest og stadig stabile. Clippers fortsætter med at vinde mange af de kampe, de skal, og så er de stadig ledet godt af veteranerne Paul George og Kawhi Leonard. To veteraner som begge leverer.

Inden sæsonen var mange nok af den overbevisning, at Clippers var nødt til at få en stærkere guard ind, hvis de skulle gøre sig forhåbninger om mesterskab. Tiden er ved at rinde ud, hvis de skal styrke sig og tilføje nye spillere til holdkortet. Lige nu imponerer Jazz og Nets, Lakers ser stadig utroligt stærke ud, og både 76ers og Nuggets har en MVP-kandidat.

Clippers går en smule under radaren men med deres offensiv, bør de være på de flestes læber. En fin form og en fremragende grundspilsplacering ligger til grund for, at Clippers er nummer tre på denne måneds power ranking.


2. Brooklyn Nets

Record: 21-12

Seneste 15 kampe: 11-4

Offensiv rating: 119,60 (2) Defensiv rating: 115,44 (25) Net rating: 4,16 (6)

Nets er vendt på en tallerken, og det må de fleste basket-elskere være glade ved. Det er altid sjovt, når holdene med de store stjerner leverer, og sådan som Nets spiller lige nu, kan de udfordre alle. Deres defensiv er stadig ikke prangende, tværtimod, men deres i forvejen gode offensiv er blevet endnu bedre.

De holder deres store tryk i angrebet, og så har Irving og Harden virkelig fundet hinanden. Irving er tilfreds med at give bolden til Harden, så han i stedet fungerer som shooting guard, og Harden spiller med stor energi og lyst.

De har spillet fantastisk på det seneste, og det er endda uden Kevin Durant. Når han kommer tilbage, vil de blive endnu bedre. De har overtaget andenpladsen i Eastern Conference og stormer lige nu mod førstepladsen og Philadelphia 76ers. De har frigivet flere pladser på holdkortet, og måske er DeMarcus Cousins på vej til Brooklyn. Deadline for spillerhandler nærmer sig, og det bliver spændende at se, hvad Nets finder på inden da.


1. Utah Jazz

Record: 26-6

Seneste 15 kampe: 13-2

Offensiv rating: 118,34 (4) Defensiv rating: 108,57 (2) Net rating: 9,77 (1)

Det er altid spændende at se et hold, som deler bolden meget, da det ofte munder ud i flot basketball – og Jazz er ingen undtagelse. At de er startet så godt indtil videre i sæsonen, skyldes det stærke kollektiv, som kun er blevet bedre, i takt med at sæsonen har gået sin gang.

Donovan Mitchell og Rudy Gobert er de store stjerner på de store kontrakter, men uden Mike Conleys evne til at fordele spillet og gøre sine medspillere bedre, Jordan Clarksons scoringer, Joe Ingles’ erfaring, Bojan Bogdanovic’ skud og Derrick Favors’ fylde, så stod dette Jazz-hold et helt andet sted. Desuden har en spiller som Royce O’Neale rykket sig meget det seneste år.

Et hold kan have nok så mange stjerner, men hvis spillerne ikke kender deres roller eller holdets måde at spille på, så er det svært at være med i toppen. Samtidig må Quin Snyder også hyldes for sit dygtige trænerarbejde.

Det tegner til at blive en rigtig god sæson for Jazz; de har den bedste record i ligaen, en uhyggelig form og et stærkt hold. Derfor er de at finde på en suveræn førsteplads i denne power ranking.

I seneste kamp satte Jazz nok engang trumf på, da de udspille et Lakers-hold, som var uden Davis. Se highlights fra kampen mod nedenfor.

https://www.youtube.com/watch?v=7IKeGNCaH9Q

Skrevet af

23 år, journaliststuderende i Odense og passioneret NBA-fan gennem mange år.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

NBA

Deandre Ayton og Phoenix Suns røg i søndags ud af slutspillet. Dermed er spekulationerne om, at parterne går hver til sit begyndt.

NBA

I en uskøn kamp 7 tog Boston Celtics sejren over Milwaukee Bucks. Det var specielt 3-pointsskuddet, der blev afgørende for kampens udfald.

NBA

Når Boston Celtics og Milwaukee Bucks om lille times tid støder sammen i den afgørende kamp 7, bliver det formentlig med deltagelse af Robert...

NBA

Jrue Holiday leverede to store forsvarspil, der sikrede Milwaukee Bucks en sejr i Boston, som giver dem en føring på 3-2 i serien.

NBA

Der var bidrag fra uventet kant, da Boston Celtics genvandt hjemmebanefordelen ved at udligne til 2-2 i serien mod Milwaukee Bucks. Rutinerede Al Horford...

NBA

Monty Williams vinder titlen som årets træner, efter han har ført Phoenix Suns til en førsteplads i Western Conference.

Denver Nuggets

Den dominerende center har ikke været til at stoppe endnu engang i år, og er nu løbet med sit andet MVP-trofæ. Han er nu...

NBA

Giannis Antetokounmpo var kamp 3s helt store oplevelse, da Milwaukee Bucks vandt på hjemmebane i deres serie mod Boston Celtics.