fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

NBA Mock Draft 2020

Draften nærmer sig. Det er endelig på tide at se, hvilken ung spiller Adam Silver nævner som den første blandt de mange håbefulde i dette års draft. I sidste års draft var Zion Williamson en kæmpe profil og et sikkert førstevalg, men denne draft byder ikke på spillere i den kvalitet, og Draft-natten kan godt blive fuld af handler mellem klubberne.

Foto: Flickr

En forsinket og anderledes Draft uden stjerner

Draften er en af sæsonens højdepunkter. Det er et højdepunkt, som vi har skulle vente ekstra længe på i år. Den var først planlagt til den 26. juni, men blev udskudt på grund af Covid-19 pandemien. I dette års draft er der ikke en klar superstjerne, som der var sidste år med Zion Williamson. Draften bliver sammenlignet med 2013 draften, hvor Cleveland Cavaliers valgte Anthony Bennet som førstevalg. Der er dog forhåbninger om, at man kan finde guld længere nede i draften, som flere hold gjorde i 2013. Her blev spillere som Rudy Gobert og selveste Giannis Antetokounmpo begge valgt udenfor lotteriet.

Rækkefølgen, som holdene vælger i, er afgjort på baggrund af to ting. Holdenes placering og Lotteriet. De dårligste hold i sæsonen bliver placeret i lotteriet, hvor det dårligste hold af dem har størst chance for at få det første valg. I år er det Minnesota Timberwolves, der har fået førstevalget efter deres record var 19-45. Draften afholdes den 18. november, men ikke i Barclays Center som sædvanligt.

Der kommer helt sikkert en masse trades mellem holdene. Der er flere hold, som gerne vil have et tidligere pick. Der er også hold i toppen som Golden State Warriors, som kunne finde på at trade deres andet-valg væk. Der er lagt op til en spændende Draft nat.

 

Her er Fullcourts bud på, hvordan holdene vælger i dette års draft:

1. Minnesota Timberwolves: Anthony Edwards, SG, Georgia

Foto: Youtube

Hvad mangler holdet?

Minnesota Timberwolves startede et rebuild projekt sidste år, hvor de sendte en masse spillere videre. De mangler en del spillere på alle mulige pladser, og det er ikke utænkeligt, at de vil prøve at lave et trade for at få flere picks, da der ikke er en sikker stjerne i denne draft.

Hvorfor Edwards?

Timberwolves kan gå mange veje med førstevalget, men Edwards er en af de få spillere, som er klar til NBA. Han har et kæmpe potentiale, som mange hold ikke kan tillade sig at ignorere. Han er ikke perfekt, men han er klart noget af det bedste holdene kan vælge.

NBA Sammenligning: Victor Oladipo/Dwyane Wade

 

2. Golden State Warriors: Deni Avdija, SF,  Maccabi Tel Aviv

Foto: Flickr – Ermanno Gallo

Hvad mangler holdet?

Mange har forestillinger om, at Golden State Warriors vil trade deres pick væk. Det er også meget sandsynligt, at de vil finde en mere erfaren spiller, end en ung spiller i draften. Warriors bænk er ikke den stærkeste i ligaen, hvilket blev vist gennem sidste sæson. Der er flere spillere i draften, som ville passe godt ind i Warriors trup, hvis de vil have en spiller for de næste mange sæsoner.

Hvorfor Avdija?

Avdija er en fantastisk wing-spiller. Han passer godt ind i Warriors system, da han er meget god til at skabe spil for andre, hvilket vil være godt for Klay Thompson og Steph Curry. De har gode trænere til at give ham et bedre skud, hvilket vil gøre ham til en god spiller at have i baglommen for Warriors. Han har erfaring fra Euroleague, den næstbedste liga i verden, og mange hold kan se sig lune på en spiller med professionel erfaring

NBA Sammenligning: Nicholas Batum

 

3. Charlotte Hornets: LaMelo Ball, PG, Illawarra Hawks (NBL)

Foto: Flickr – NBA Meraki

Hvad mangler holdet?

Charlotte Hornets har de seneste sæsoner samlet mange spændende spillere op. De har draftet spillere som Miles Bridges og Pj Washington. Samtidig kom Devonte’ Graham sidste år frem som en overraskelse. Men Charlotte mangler stadig en del. De mangler folk på de fleste positioner, derfor kan de gå en del forskellige veje. Det er et af de hold, som bliver nødt til at satse på draften, og derfor ikke har interesse i at trade ned i år.

Hvorfor Ball?

LaMelo Ball medbringer noget ingen andre i draften kan komme med. Han har et kæmpe mediecirkus med sig, og man kommer til at snakke meget om ham de næste sæsoner. Det er lige, hvad Charlotte har brug for. De har længe været en smule irrelevante, men en spiller som LaMelo vil kunne ændre det. Han er samtidig en meget dygtig spiller, som kommer til at blive stjernen på Hornets holdet.

NBA Sammenligning: Caris LeVert eller Shaun Livingston med et bedre skud

 

4. Chicago Bulls: Killian Hayes, PG, Ratiopharm Ulm

Foto: Flickr – BC MoraBanc Andorra

Hvad mangler holdet?

Chicago er også i gang med at bygge et nyt hold op, de er dog længere end hold som Hornets og Timberwolves. De har mange gode unge spillere på forskellige positioner. De mangler dog en point guard til at være ved siden af Zach Lavine. Sidste år valgte de Coby White i håbet om, at han kunne være, den de manglede, men han var ikke, det de håbede. Derfor vil det ikke være utænkeligt, at de går den vej igen.

Hvorfor Hayes?

Killian Hayes er en meget spændende spiller, og mange eksperter har ham hos Chicago, da han passer perfekt ind på holdet. Han er en stor point guard med gode playmaking evner. Han vil passe godt ind ved siden af Lavine, og han har samtidig et offensivt potentiale, der gør ham meget attraktiv. Den nye cheftræner Billy Donovan kan dog gå i andre retninger, hvis han føler en spiller som James Wiseman eller Obi Toppin vil være bedre for holdet.

NBA Sammenligning: Spencer Dinwiddie

 

5. Cleveland Cavaliers: Obi Toppin, PF, Dayton

Foto: Youtube

Hvad mangler holdet?

Cleveland Cavaliers har de seneste to år draftet guards i Collin Sexton og Darius Garland. Begge dygtige spillere, men ikke franchise spillere. Der er ikke mange spillere i denne draft, som har potentialet til at blive en franchise spiller, men der er nogle få. Det vil være godt for Cleveland at finde en spiller, som de kan bygge holdet rundt om, og selvom de har mange store spillere, så er det nok her, de skal lede. Ingen af de centere og power forwards de har virker til at være i klubben i mange år endnu.

Hvorfor Toppin?

Toppin var den bedste collegespiller i hele landet sidste år. Han havde med stor sandsynlighed ført det lille universitet Dayton dybt ind i March Madness turneringen, hvis ikke den var blevet aflyst. Toppin er et offensivt monster. Han spiller med super meget energi, og kan skabe skud for både sig selv og andre. Han er en meget atletisk spiller, som er vant til at modbevise kritikere. Det helt store spørgsmål omkring ham er forsvaret. Han er er meget dårlig til det. Det er normalt, at have defensive problemer som ung spiller, men Toppin har en del problemer. Han har dog potentialet til at blive en stjerne, hvis han får styr på de svagheder, som han har.

NBA Sammenligning: Amar’e Stoudemire

 

6. Atlanta Hawks: James Wiseman, C,  Memphis

Foto: Flickr – The Hosier

Hvad mangler holdet?

Hawks har over de seneste år hentet mange spændende spillere ind. Trae Young og John Collins er en spændende ung duo, som Hawks de næste år kan skabe et godt hold omkring. De hentede en del wingspillere i draften sidste år i DeAndre Hunter og Cam Reddish. Begge mangler at vise sig i NBA, men potentialet er højt. De er godt repræsenteret på de fleste positioner, men mangler flere stjernespillere på holdet.

Hvorfor Wiseman?

James Wiseman var en af de bedst rangeret spillere ud af High School, inden college sæsonen startede sidste år. Han stødte på problemer med NCAA-reglementet, hvilket gjorde han spillede meget få kampe for Memphis. Vi ved derfor meget lidt om ham. Han er dog et kæmpe talent, som har et kæmpe potentiale. Hvis ikke han bliver taget før Atlantas 6. valg, så bliver de nærmest nødt til at tage ham, potentialet er for højt til at lade ham falde videre ned i draften.

NBA Sammenligning: Hassan Whiteside

 

7. Detroit Pistons: Onyeka Okongwu, C/PF, USC

Foto: Flickr – Rivals.com

Hvad mangler holdet?

Detroit Pistons er endnu et hold, som er i gang med et rebuild. Ved trade deadline sidste sæson sendte de Andre Drummond videre efter mange år i Detroit. De mangler noget på alle positioner, og de kan derfor gå mange veje i dette års draft.

Hvorfor Okongwu?

Drummonds fravær har efterladt et hul på centerpositionen, og Onyeka Okongwu vil være et godt bud til en erstatning. Han kan bidrage med forsvar og angreb med det samme. Han spiller med hjertet og giver alt, hvad han har i hver kamp. Det vil være en god start på en lang vej til at være relevante igen for Detroit.

NBA Sammenligning: Bam Adebayo

 

8. New York Knicks: Tyrese Haliburton, PG, Iowa State

Foto: Youtube

Hvad mangler holdet?

Man kunne skrive en lang serie af bøger over, hvad New York Knicks mangler. Det korte svar er: succes. Endnu engang har lotteriet også været i mod dem, og det vil være sandsynligt, at Knicks forsøger at få et pick tidligere i draften. Det har været mange hårde sæsoner i streg i New York, men de er begyndt at samle nogle spændende spillere. Rj Barret og Mitchel Robinson ser begge spændende ud, men der er meget lang vej til, hvad de var engang.

Hvorfor Haliburton?

Haliburton er en point guard, som ville passe godt ind i New York. Han er den klogeste spiller i draften, og en fantastisk playmaker. Han er vant til at spille for et dårligt hold, da Iowa State var forfærdelige i den seneste sæson. Han vil kunne binde spillet sammen for New York, men Knicks fans skal ikke forvente han er helten, der redder dem.

NBA Sammenligning: Lonzo Ball

 

9. Washington Wizards: Isaac Okoro, SF,  Auburn

Hvad mangler holdet?

Wizards er svære at gøre sig klog på. Bradley Beal er en fantastisk spiller, men rygterne om, at han smutter florerer rundt omkring. John Wall vender tilbage, men man ved ikke, hvor han står næste sæson. De har mange gode spillere i Thomas Bryant, Rui Hachimura og Davis Bertans, hvis han bliver. De kunne godt bruge en god wing-spiller eller en guard til at overtage for Wall.

Hvorfor Okoro?

Okoro er en spiller, som passer ind på de fleste hold. Han har en krop, som er klar til NBA, og han er meget atletisk. Han er både god offensivt og defensivt, og han er samtidig en uselvisk spiller. Han er en af de bedste defensive forwards, der er i draften, og han vil helt sikkert kunne hjælpe Wizards de næste år.

NBA Sammenligning: Justice Winslow

 

10. Phoenix Suns: Patrick Williams, SF/PF, Florida State

Hvad mangler holdet?

Phoenix viste i boblen, at de var et hold, som vil lege med næste år. De spillede fantastisk basketball, og de overaskede mange. De har været igennem et længere rebuild, men Booker og Ayton har vist sig at være en glimrende duo i en hård Western Conference. Kelly Oubre havde også en god sæson, og generelt ser de spændende ud de næste sæsoner. De kommer til at mangle noget på point guard positionen i fremtiden, men mere dybde på forward positionen vil være den bedste vej at gå i denne draft.

Hvorfor Williams?

En rå offensiv spiller, men med en god stærk og fysisk krop. Han har en krop, som er klar til NBA og et skyhøjt potentiale. Han er en god forsvarsspiller, som kan dække de fleste positioner. Han vil passe godt ind i Phoenix, som mangler en spiller, der kan virke i begge ender. Han startede nul kampe for Florida State, men formåede stadig at levere 9,2 points per kamp. Han har fine skudprocenter, men et lidt langsomt skud, som han skal arbejde på.

NBA Sammenligning: Han minder meget om den type spiller Kawhi Leonard var, da han kom ud af college. Han kommer nok ikke op på samme niveau, men han bliver spændende at følge.

 

11. San Antonio Spurs: Devin Vassell, SG, Florida State

Hvad mangler holdet?

Det vigtigste San Antonio Spurs mangler er ungdom. De har mange spillere, som ikke længere er nye i ligaen. De unge spillere, som er i klubben mangler at vise sig i NBA. Spurs har nogle hårde år foran sig, og det vil ikke være usandsynligt, at de prøver at få et tidligere valg. Det vil dog betyde, at de indrømmer, at de er i rebuild-mode. De kunne bruge lidt på alle positioner, så for dem gælder det om at vælge den bedste tilgængelige spiller.

Hvorfor Vassell?

Anden Florida State spiller i denne mock draft, men denne gang en starter. Devin Vassell vil passe godt ind på et Spurs hold, hvor han vil komme med både angreb og forsvar. Han er en fantastisk forsvarsspiller, sammen med Okoro er de nok de bedste forsvarsspillere på wing-positionen. Han er samtidig en god skytte, som vil passe godt ind i Spurs angreb.

NBA sammenligning: Kelly Oubre jr.

 

12. Sacramento Kings: Aaron Nesmith, SG/SF, Vanderbilt

Hvad mangler holdet?

Sacramento Kings har et fornuftigt hold, men der kan godt komme gang i handlerne denne off-season. De seneste drafts har de klaret sig skrækkeligt, men med ny ledelse kan de håbe, at de kan vende det. De mangler noget på center positionen, men bare generelt dybde fra bænken vil være godt for Kings i den kommende sæson.

Hvorfor Nesmith?

Aaron Nesmith var muligvis den bedste skytte i college sidste sæson. Han fik en skade i foden, som holdte ham ude, men det vi så af ham var meget interessant. Han skød over 50% bag trepointslinjen, og han har et meget hurtigt release. Han er god til finde frie positioner uden bolden, og han er glimrende i catch and shoot situationer. Han er samtidig en dygtig forsvarsspiller. Nesmith har et stort potentiale, og han vil trives i et trepointsskydende NBA, hvor han kan komme til at lave mange points. Aaron Nesmith kan blive det Kings håbede Nik Stauskas kunne blive tilbage i 2014 draften.

NBA Sammenligning: Han minder om Klay Thompson i sine første år i ligaen.

 

13. New Orleans Pelicans: Saddiq Bey, SF, Villanova

Hvad mangler holdet?

Pelicans har en masse unge talenter. De havde en god draft sidste år, og de er kommet godt videre, efter de sendte Anthony Davis til Lakers. De mangler dybde på bænken og måske en skytte til at overtage for JJ Reddick, da han er ved at være i slutningen af sin karriere. En god small forward, der kan komme ind efter Brandon Ingram vil også være et mål.

Hvorfor Bey?

Efter nogle flotte sæsoner ved det prestigefyldte Villanova universitet, ser Sadiq Bey nu ud til at være klar til NBA. Han er endnu en dygtig skytte i denne draft, og han er god i catch and shoot situationer. Bey er god til at flytte spillet, og han er en klog basketball spiller, der kan se spil for holdet. Han er samtidig en fornuftig forsvarsspiller. Han er ikke den hurtigste og mest eksplosive spiller, men han har, hvad der skal til for at blive en dygtig rollespiller fra bænken i NBA.

NBA Sammenligning: Khris Middleton

 

14. Boston Celtics: Cole Anthony, PG, UNC

Foto: Youtube

Hvad mangler holdet?

Boston Celtics var tæt på at stå i dette års NBA Finals, men røg ud til Miami i Eastern Conference Finals. De har en masse dygtige spillere, men har stadigvæk mangler på center-positionen og en point guard fra bænken er også en mangel for Celtics. Brad Stevens er ikke god til at bruge rookies i sine lineups, og der er ikke nogle spillere omkring 14. valget, som vil kunne gå ind og give Boston, hvad de mangler. De kan dog gå efter den bedste tilgængelige spiller og se, hvor det lander dem.

Hvorfor Anthony?

Cole Anthony er en af mange guards i denne draft. Han var en af de bedste spillere ud af High School, men han er blevet overhalet af mange andre i denne draft. Han er en scorer, som kan skabe skud for sig selv, men også sine holdkammerater. Han er lynhurtig og meget eksplosiv, og han er ikke bange for at gå til kurven. Han er en fornuftig forsvarsspiller, som bruger sin fart til at blive foran sin mand. Han mangler et mere stabilt skud, og han er meget glad for at lave turnovers. Dog kan Boston være et godt sted at lande, da han kan lære fra Kemba Walker.

NBA Sammenligning: Kemba Walker

 

The best of the rest

Midterfeltet af unge spillere i dette års draft er meget tæt, og der er mange talenter som kan snige sig ind i lotteriet. Her er en liste af spillere, som du også skal holde øje med:

Tyrrell Terry, PG, Stanford

Precious Achiuwa, PF, Memphis

Vernon Carey, PF/C, Duke

Tyrse Maxey, PG/SG, Kentucky

Jaden McDaniels, PF, Washington

RJ Hampton, SG, NZ Breakers (NBL)

Josh Green, SG, Arizona

Jalen Smith, PF, Maryland

Aleksej Pokusevski, C, Olympiakos (Euroleague)

Kira Lewis Jr., PG, Alabama

 

Samtidig er det også altid spændende at følge spillere, som først bliver valgt i anden runde. Spillere, som kan få en fantastisk karriere, og som kan bevise, at de skulle være valgt tidligere. Spillere som Manu Ginobli, Lou Williams, Khris Middleton og Draymond Green. I dette års draft er de bedste bud på sådan nogle spillere:

Tre Jones, PG, Duke

Jordan Nwora, SF, Louisville

Nico Mannion, PG, Arizona

Myles Powell, PG, Seton Hall

Payton Pritchard, PG, Oregon

CJ Elleby, SF, Washington State

Ty-Shon Alexander, SG, Creighton

Grant Riller, PG/SG, Charleston

Tyler Bey, SF/PF, Colorado

Skrevet af

Jeg overtog posten som NBA-Redaktør på siden i september 2021 med min dygtige medredaktør Mikkel Tofte Langerhuus. Jeg har været ved Fullcourt siden august 2019. Jeg har i mange år haft stor interesse for NBA, men jeg dækker også college-basketball.

Andre artikler med dette emne

NBA

Klumme: I Western Conference Finals møder to af basketball største unge stjerner hinanden i en duel om deres første finale, når Luka Doncic og...

NBA

Efter to serier skulle ud i syv kampe og spillets store stjerner er tørnet sammen, har vi nu fundet de sidste fire hold, der...

NBA

Den sprudlende unge Minnesota Timberwolves-stjerne Anthony Edwards har taget sit spil til nye højder i årets slutspil. For holdkammerat Mike Conley minder han derfor...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

NBA

Mandag aften amerikansk tid udløber NBAs eksklusivitetsforhandlinger med de nuværende rettighedshavere, og dermed åbnes der op for forhandlinger med øvrige bejlere til NBA-rettighederne.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

NBA

Victor Wembanyma var tæt på at skrive NBA-historie, da San Antonio Spurs natten til onsdag dansk tid tabte snævert til Denver Nuggets, og den...

Analyser

Efter de første par måneder af NBA-sæsonen var Tyrese Haliburton godt på vej til at melde sig ind som en af ligaens bedste spillere...