fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Houston Rockets

Mike D’Antoni forlader Houston Rockets

Mike D’Antoni vil ikke være at finde på Houston Rockets trænerbænk til den kommende sæson, da han forlader klubben efter fire år i spidsen.

HOUSTON, TX - June 1: Houston Rockets new coach Mike D'Antoni is interviewed as the Rockets announce D'Antoni as their new head coach on June 1, 2016 at Toyota Center in Houston, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2016 NBAE (Photo by Bill Baptist/NBAE via Getty Images)

James Harden og resten af spilletruppen i Houston Rockets skal forvente at se en anden head coach på trænerbænken, når næste sæson af NBA skydes i gang.

Det står klart, efter at holdets nu tidligere cheftræner Mike D’Antoni fortalte klubben ledelse, at han ikke har i sinde at forlænge kontrakten.

Dette bekræfter hovedpersonen selv overfor ESPN.

“Det er med enorm sørgmodighed og taknemmelighed, at min kone Laurel og jeg nu annoncerer, at vores fantastiske rejse i Houston er slut, og at vi nu vil søge et nyt kapitel i vores liv,” sagde 69-årige D’Antoni.

Dermed bliver D’Antoni en såkaldt “coaching free agent” frem mod den kommende sæson, hvor han nu kan skrive kontrakt med et andet franchise.

D’Antoni efterlader sig et markant aftryk efter sine fire år i Houston. Han har været med til at  revolutionere NBA, ved få sit hold til at skyde historiske mange 3’ere sæson efter sæson, og ændre den klassiske center-position til en mindre dynamiske spiller.

Mike D’Antoni har en samlet sejrstatistik i spidsen for Houston Rockets på 217-101 og 28-23 i slutspils-regi. Under ledelse af D’Antoni har Rockets i alle fire sæsoner nået første runde af slutspillet, og kulminationen i slutspillet var i 2017/2018. Her nåede Houston Rockets til conference-finals, hvor man måtte se sig slået i kamp syv af de senere vindere Golden State Warriors.

Nyt job i sigte?

Inden det blev officielt, at Mike D’Antoni forlader klubben fra “Space City”, kunne ESPN’s anerkendte og pålidelige journalist Adrian Wojnarowski fortælle, at D’Antoni ligger forrest i feltet over potentielle kandidater til jobbet som head coach for Indiana Pacers, der i slutningen af august fyrede Nate McMillan.

Selv samme Adrian Wojnarowski mener også at vide, at Mike D’Antoni er i spil som head coach for Philadelphia 76’ers.

Mike D’Antonis sidste kamp i spidsen for Houston Rockets blev kamp fem af dette års slutspil mod Los Angeles Lakers, da man tabte 4-1 samlet.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for DeMar DeRozan og Donovan Mitchell.

Andre artikler med dette emne

NBA

Gruppespillet i NBA's In-Season turnering er nu færdigspillet, og otte hold er gået videre til kvartfinalerne. Få overblikket her.

NBA

Det er stadigvæk en ung NBA-sæson, men der begynder allerede at danne sig et billede af, hvem der kommer til at konkurrere for det...

LA Clippers

James Harden har nu tabt sine første fire kampe i LA Clippers-uniform. I nat blev det til et nederlag på 101-105 til bundproppen i...

NBA

Giannis Antetokounmpo var ustoppelig offensivt og scorede 54 point mod Indiana Pacers, men Milwaukee Bucks endte alligevel med at lide et smalt nederlag.

NBA

Efter lang tids spekulation har James Harden nu skiftet arbejdsgiver.

NBA

Victor Wembanyama havde ikke held med 3-pointsskuddet, men viste alligevel gode takter, da San Antonio Spurs vandt efter forlænget spilletid mod Houston Rockets.

NBA

Damian Lillard storspillede i sin debut for Milwaukee Bucks, hvor han diskede op med 39 point i en tæt sejr mod Philadelphia 76ers.

Analyser

Sikke dog en sommer for Philadelphia 76ers. Den ellers altid så udramatiske James Harden udtalte i august, at klubbens sportsdirektør Daryl Morey er en...