fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Mens vi venter: Denver Nuggets

Ligesom resten af NBA tager Denver Nuggets snart hul på en meget uforudsigelig off-season. Nuggets havde en 2019-20 sæson, hvor de overraskede alt og alle ved at nå til finalerne i vest. Det er på en og samme tid et ungt og erfarent hold, som ved hvordan man spiller sammen. Med de vigtigste spillere på kontrakt står Nuggets godt i denne off-season, hvor der dog er flere spørgsmålstegn blandt nogle af rollespillerne.

De sikre brikker

Nuggets har både Jamal Murray og Nikola Jokic på lange kontrakter, og de får henholdsvis ca. 29,25 og 28,5 mio. dollars i næste sæson. Rollespillere som Will Barton III og Gary Harris har også begge kontrakt næste år hos Nuggets, ligesom at flere af de unge spillere også er med den kommende sæson. Michael Porter Jr. tager næste sæson hul på det tredje år i sin fire år lange rookie-kontrakt. Monte Morris, PJ Dozier, Keita Bates-Diop, Valtko Cancar og den altid spændende Bol Bol er også alle på kontrakt i Nuggets næste år, så holdet har i store træk mulighed for at brygge videre på de unge og lovende talenter, som de har.

Uden at det er sikkert, så ligner det, at salary cap til 2020-2021-sæsonen vil ligge på omkring 109 mio. dollars, og at luxury-tax vil være på omkring 139 mio. dollars.                                      Disse ti spillere vil i alt få løn for omkring 100 mio. dollars, hvilket efterlader Nuggets med blot 9 mio. dollars i rum til salary cap og godt 39 mio. dollars til luxury tax.

Usikkerhed blandt flere rollespillere

Fire spillere træder ind i free agency, og derfor er Nuggets nødt til at finde ud af, hvem de eventuelt vil re-signe. Holdet vil gøre meget for at have hele holdet intakt, hvilket ser meget svært ud.

Torrey Craig – restricted free agent

Paul Millsap – unrestricted free agent

Mason Plumlee – unrestricted free agent

Noah Vonleh – unrestricted free agent

Ved siden af disse fire er Jerami Grant med en player option på 9,3 mio. dollars. Afviser han denne, vil han også træde ind på markedet som unrestricted free agent.

Craig er den eneste restricted free agent hos Nuggets, og derfor har holdet mulighed for at matche eventuelle bud fra andre franchises. Michael Malone værdsætter den størrelse og det forsvar, som Craig kan tilbyde. Han er en defensiv specialist, som Nuggets utvivlsomt vil kunne få gavn af næste sæson, da hans løn samtidig heller ikke er særlig stor.

Det er svært lige nu at pege på, hvor stor en kontrakt Millsap vil få, da mange holds økonomi i off-season endnu er uklar. Det er dog sikkert, at det bliver et stykke under de 38 mio. dollars, som han fik den seneste sæson. Millsap har stor værdi for Nuggets, da han har været med til at udvikle Jokic’ spil, og hvor han med sine spillemæssige kvaliteter har været afgørende i momenter.

Plumlee kan hjælpe med fysik i den smalle frontcourt, hvor han i sidste sæson viste, at han er god til at komme fra bænken og bidrage med gode afleveringer, forsvar og nemme points ved ringen. Han må gå på kompromis med lønnen, hvis han skal tilbage til Nuggets, men da der ikke er specielt mange hold på markedet, der søger en så umoderne center som Plumlee, kan han meget vel ende tilbage hos Nuggets – hvis pengene går op.

Mason Plumlee – Denver Nuggets

Hvis ikke Plumlee vender tilbage, er Noah Vonleh det oplagte valg. Hans løn er minimal, så det vil være et super fit for Nuggets. Han kan både spille som PF og C, indgå i store og små lineups, og så kender han Nuggets-organisationen. Han er ikke den bedste back-up i frontcourten, men den billige løn gør utvivlsomt, at han vil være god at have med på holdet næste sæson.

I starten af sæsonen var det et godt bud, at Grant ville gøre brug af sin player option og re-signe med Nuggets denne off-season. Sådan som sæsonen har udviklet sig, og med den store indflydelse han havde i slutspillet, er det ikke usandsynligt, at han vil prøve lykken og søge en større kontrakt som free agent. Nuggets har bird rights på Grant, men det kan vise sig at blive svært for Nuggets at holde på ham, hvis han gerne vil have en god pose penge. Omvendt ved Grant også, at han kan beholde en vigtig rolle, hvis han bliver i Nuggets. Alternativt kan holdet næste sæson hedde Atlanta Hawks eller Detroit Pistons, og her vil Grant umiddelbart vælge Nuggets først trods en lavere løn. Der er ikke mange hold, som har mulighed for at skrive kontrakter på mellem 14-20 mio. dollars denne off-season, og det bliver derfor spændende at se, hvad Grant beslutter denne off-season, da et exit kan få konsekvenser for Nuggets.

Hvem mangler holdet?

Frem mod 2020-21 sæsonen ser Denver Nuggets på nuværende tidspunkt sådan ud:

PG: Jamal Murray, Monte Morris

SG: Gary Harris, PJ Dozier

SF: Will Barton III, Michael Porter Jr., Keita Bates-Diop, Vlatko Cancar

PF: Bol Bol

C: Nikola Jokic

Kigger man på ovenstående giver det god mening, hvis Nuggets derfor har ekstra fokus på at få både Grant og Millsap tilbage, hvor de har stadig brug for en backup-center, da de er ramt i frontcourten. Både Plumlee og Vonleh har visse kvaliteter, men det er endnu usikkert, om Nuggets får mulighed for at beholde nogle af disse.                                                                  Denver vil samtidig gerne finde en guard, som kan bibringe mere skyts udefra. Morris, Harris og Dozier er ikke nogle profilerede trepoints-skytter. Nuggets vil derfor kunne bruge en guard, som kan strække gulvet ud og give mere plads.

Trades

Selvom Harris er en vigtig spiller i Nuggets, når han ellers kan holde sig skadesfri, så er han en mulig trade-asset denne off-season. Han er en fremragende perimeter forsvarsspiller, som også kan kreere i angrebet, men Nuggets er i stor mangel på størrelse næste sæson. Derfor er det muligt, at han skal trades væk.

Atlanta Hawks sidder på sjettevalget i draften, hvilket eventuelt kunne friste Nuggets, der på den måde kan skaffe en talentfuld PF/C. Samtidig har Hawks flere interessante spillere, så måske disse hold vil være i snak henover efteråret.

Jrue Holiday – Philadelphia 76ers

Indiana Pacers har en eller flere spillere, som muligvis skal trades væk denne off-season, og Myles Turner kunne godt være et bud. Det ville være fremragende for Nuggets at kunne lande ham, da han får en rimelig løn, og til tider har vist, at han godt kan træde i karakter. En meget dygtig shotblocker.

Pelicans’ Jrue Holiday er også en attraktiv herre, men det vil utvivlsomt koste Nuggets flere spillere at lande ham. Han skal næste sæson have omkring 25,4 mio. dollars, hvilket absolut vil stramme Nuggets’ budget. Derfor vil Harris med al sikkerhed skulle indgå i sådan en aftale. Holiday er ikke nogen stor skytte, men er en dygtig kreatør og fremragende i forsvaret. Han vil gøre godt for Nuggets.

Free Agency

Selvom Nuggets mest af alt vil gå efter at holde på deres nuværende spillerne, så kommer der alligevel tre forsigtige bud på free agents, som vil kunne være realistiske at lande i The Mile High City.

Aron Baynes - Australien

Aron Baynes – Australien

Aron Baynes er en fysisk stærk veteran, som i den grad vil styrke Nuggets på centerpositionen. Hans mange år i ligaen, stærke reboundspil og fysik vil absolut være kvaliteter, som Nuggets gerne vil have siddende på bænken. Han viste senest i Phoenix, at han er god til at komme ind og levere, særligt da Deandre Ayton var ude med en suspendering. Han er mulig at få for rimelige penge.

Kris Dunn er kommet længere ned i hierarkiet i Chicago Bulls, efter at han i starten af februar blev skadet i knæet. Dunn har været ramt af mange skader de seneste år, og han er derfor ikke specielt stabil. Kan han komme på rette køl, så kunne Nuggets godt være interesserede i hans stærke defensive evner. Han er dygtig til at stjæle bolden, og selvom han ikke er den dygtigste i angrebet, kunne Nuggets godt være interesserede, da det specielt er i den defensive ende, de skal styrkes.

Jae Crowder kan blive svær at lokke væk fra et finalehold, og det er endnu ikke til at vide, hvor mange penge han vil kræve. Han var oppe mod store kræfter i finalerne, men viste med sublimt forsvarsspil, at han er værd at kaste penge efter dette efterår. Han skyder fine trepoints-procenter over karrieren og rammer i tide og utide nogle gode perioder. Han har vist sine kvaliteter i begge ender, og hvis Nuggets kunne hente ham på en MLE-kontrakt, ville det være super for holdet.

Hvad kommer der til at ske?

Malone viste i sidste sæson, trods modgang i en periode, at han er den rette mand ved roret. Der kommer derfor ikke til at ske nogle ændringer på denne front.

Hvis man kan få Millsap tilbage for rimelige penge, vil Nuggets absolut gøre et forsøg, da han kender systemet og stadig har mere at bidrage med. Grant vil man også prioritere hos Nuggets, men man kan ikke tilbyde ham en kæmpe pose penge, så hvis Grant er fast besluttet på at skulle have mellem 14 og 20 mio. dollars, kommer han ikke tilbage til Nuggets.

Får man både Grant og Millsap tilbage, vil man med stor sandsynlighed tage Vonleh over Plumlee, da det økonomiske regnskab skal gå op. Samtidig vil man eventuelt også have muligheden for at kunne styrke sig i backcourten.

Næste sæson får Harris lige over 19 mio. dollars, hvor Barton får lige knap 15 mio. dollars. Det betyder, at de i mulige handler vil kunne gøre plads til at bringe bedre skytter ind på holdet. Problemet er her, at de mister en del i forsvaret, hvor Nuggets i forvejen ikke er særlig skarpe. Selvom en Holiday er god i forsvaret, så er han ikke nogen skytte, og det er derfor ikke sikkert, at Nuggets vil smide pengene efter ham. An på frontcourt situationen vil Turner også være et muligt navn i en handel.

Udover de nævnte free agent-muligheder må Joe Harris fra Brooklyn Nets også puttes på bordet. Han er en dygtig skytte udefra, og med både Murray og Jokic’ måde at bevæge bolden rundt på, vil han kunne trives hos Nuggets. Danilo Gallinari kan også nævnes, og da Nuggets er det NBA-franchise, hvor han har spillet flest sæsoner, kunne han godt lokkes tilbage. Kan man skrive en MLE-kontrakt med ham, så han ikke får det store i løn, bør han være en gave til holdet.

Det er muligt, at der sker et trade med Gary Harris og/eller Barton, men det afhænger også at situationen med deres egne free agents. Får Nuggets både Millsap, Grant og eventuelt Vonleh tilbage, vil eksempelvis et trade for Turner virke mindre sandsynligt.

Nuggets søger både bedre skytter og stærkere forsvar, og kan de få skrevet de rigtige kontrakter til billige penge, vil de ikke tøve. De er på markedet denne off-season, men den klare forventning herfra er, at det kun bliver mindre kontrakter udefra, da fokus er på at skrive under med egne spillere.

Skrevet af

23 år, journaliststuderende i Odense og passioneret NBA-fan gennem mange år.

Andre artikler med dette emne

NBA

Los Angeles Lakers var foran med op til 20 point i tredje periode af kamp 2 mod Denver Nuggets. Alligevel formåede de forsvarende mestre...

NBA

Grundspillet er ovre, og vi indleder derfor nu den bedste del af NBA-sæsonen. Før slutspillet går i gang, skal otte hold blive til fire...

Boston Celtics

NBA sæsonen er snart ved at være ovre for i år. Dermed er det blevet tid til sæsonens sidste power ranking. Der bliver fokuseret...

NBA

Bænkspilleren Malachi Flynn blev varm og scorede 50 point for Detroit Pistons i deres nederlag til Atlanta Hawks, 121-113.

Analyser

Efter de første par måneder af NBA-sæsonen var Tyrese Haliburton godt på vej til at melde sig ind som en af ligaens bedste spillere...

NBA

NBA har denne sæson sat nye krav for at vinde ligaens sæsonpriser, og flere spillere kan derfor se frem til tab af både prestige...

NBA

Efter at sæsonens favorit blev skadet, er MVP-ræset nu igen åbent. Med en tredjedel af sæsonen tilbage er der også rigeligt tid til at...

NBA

Efter en stille Trade Deadline er trupperne ved at være på plads og holdene har spillet tilpas mange kampe til, at vi kan lave...