fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Man down: Bosh ude på ubestemt tid

En noget skræmmende historie for, de efterhånden ret så berømte, “South Beach-title hopes” tegner som det seneste eksempel; her midt i kampens hede, NBA Playoffs 2012; et vulgært billede af hvordan nøgle spillere i år er faldet som dominobrikker. En for en. Med rod helt tilbage til sæsonens første spille måneder har vi i højere grad nemlig måtte stå som vidner til endnu en film i Saw-rækken end den vanelige, underskønne basketball.

Som en nedadgående sprial har belastningerne fra den yderst sammenpressede sæson nemlig bevist at kunne hive vigtige spillere ned på stribe. Et 8.-seed playoff upset, der ellers ville have været mere end uventet, blev i sidste uge næsten vendt til en ren selvfølge, da Philadelphia 76ers slog Chicago Bulls i seks kampe. Allerede i rundens første kamp led Chicagos ubestridte stjerne, Derrick Rose, nemlig en sæsonendende knæskade; to kampe senere udgik holdets startende center, Joakim Noah, med ankel problemer.

Går Miami Heat videre i slutspillet – hvilket uden tvivl er mest sandsynligt – så regner Bosh selv og personerne omkring holdet dog, at han allerede kan være spilbar fra næste runde. Men selvom statistikken viser, at Miami uden Bosh, stadig er et at NBAs bedste hold; så vil LeBron James og Dwyane Wade om noget rykke ind i både en skade risici-zone samt se sæsonens triptæller dreje i dobbelttempo de næste uger. Ydermere er at tilføje, at på trods af at have ligaens formenligt både stærkeste og bedste reboundende spillere på shooting guard- og small forward-pladsen, så har Heat en seriøs mangel på størrelse under kurven – et hul en modstander som Indiana Pacers bestemt ikke får til at se mindre ud end det egentligt er.

Men med en risiko for, at blandt andet den nykårede MVP, LeBron James, kan ende lige så udbrændt som i sidste sæsons Finals, vælger Miami så at spille James under kurven, hvor han unægteligt kommer til at bruge ekstra energi i kampen mod David West og Roy Hibbert? Eller vil de alternativt forsøge at sprede gulvet – Shane Battier gjorde et fantastisk job i rundens første kamp – og derefter lade Wade og James angribe uden nåde? Sikkert og vist kan det i hvert fald forventes, at den energi og de minutter, der blev sparret mod New York, bliver fortæret over de næste tre, fire, fem eller seks kampe.

Foto: Keith Allison (Creative Commons)

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

NBA

Phoenix Suns må undvære deres nyligt erhvervede superstjerne Kevin Durant i mindst to uger, efter han onsdag vrikkede om på sin ene anklen under...

NBA

New York Knicks ridder lige nu på en bølge mod slutspilsbasket efter et kæmpe skud fra Julius Randle.

NBA

Radioprogrammet Buzzer Beater med Morten Stig Jensen har fået forlænget sin aftale med Radio4 med yderligere et år.

NBA

Kevin Love har været en stor spiller for Cleveland Cavaliers, men sandet kan være ved at rinde ud for hans tid i Cleveland, da...

Boston Celtics

Årets NBA All-Star Weekend finder sted i den kommende weekend, 17-19 februar, og tirsdag kom det frem, hvilke navne der kæmper om titlen som...

Golden State Warriors

Det tyder på, at der er en stor handel på vej

Brooklyn Nets

Jae Crowder skifter klub for anden gang på 24 timer, da han endnu engang er tradet

NBA

Her kan du gennem hele aftenen følge diverse rygter og handler på NBA Trade Deadline-dagen.