fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Man down: Bosh ude på ubestemt tid

En noget skræmmende historie for, de efterhånden ret så berømte, “South Beach-title hopes” tegner som det seneste eksempel; her midt i kampens hede, NBA Playoffs 2012; et vulgært billede af hvordan nøgle spillere i år er faldet som dominobrikker. En for en. Med rod helt tilbage til sæsonens første spille måneder har vi i højere grad nemlig måtte stå som vidner til endnu en film i Saw-rækken end den vanelige, underskønne basketball.

Som en nedadgående sprial har belastningerne fra den yderst sammenpressede sæson nemlig bevist at kunne hive vigtige spillere ned på stribe. Et 8.-seed playoff upset, der ellers ville have været mere end uventet, blev i sidste uge næsten vendt til en ren selvfølge, da Philadelphia 76ers slog Chicago Bulls i seks kampe. Allerede i rundens første kamp led Chicagos ubestridte stjerne, Derrick Rose, nemlig en sæsonendende knæskade; to kampe senere udgik holdets startende center, Joakim Noah, med ankel problemer.

Går Miami Heat videre i slutspillet – hvilket uden tvivl er mest sandsynligt – så regner Bosh selv og personerne omkring holdet dog, at han allerede kan være spilbar fra næste runde. Men selvom statistikken viser, at Miami uden Bosh, stadig er et at NBAs bedste hold; så vil LeBron James og Dwyane Wade om noget rykke ind i både en skade risici-zone samt se sæsonens triptæller dreje i dobbelttempo de næste uger. Ydermere er at tilføje, at på trods af at have ligaens formenligt både stærkeste og bedste reboundende spillere på shooting guard- og small forward-pladsen, så har Heat en seriøs mangel på størrelse under kurven – et hul en modstander som Indiana Pacers bestemt ikke får til at se mindre ud end det egentligt er.

Men med en risiko for, at blandt andet den nykårede MVP, LeBron James, kan ende lige så udbrændt som i sidste sæsons Finals, vælger Miami så at spille James under kurven, hvor han unægteligt kommer til at bruge ekstra energi i kampen mod David West og Roy Hibbert? Eller vil de alternativt forsøge at sprede gulvet – Shane Battier gjorde et fantastisk job i rundens første kamp – og derefter lade Wade og James angribe uden nåde? Sikkert og vist kan det i hvert fald forventes, at den energi og de minutter, der blev sparret mod New York, bliver fortæret over de næste tre, fire, fem eller seks kampe.

Foto: Keith Allison (Creative Commons)

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

NBA

Mandag aften amerikansk tid udløber NBAs eksklusivitetsforhandlinger med de nuværende rettighedshavere, og dermed åbnes der op for forhandlinger med øvrige bejlere til NBA-rettighederne.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

NBA

Grundspillet er ovre, og vi indleder derfor nu den bedste del af NBA-sæsonen. Før slutspillet går i gang, skal otte hold blive til fire...

NBA

Victor Wembanyma var tæt på at skrive NBA-historie, da San Antonio Spurs natten til onsdag dansk tid tabte snævert til Denver Nuggets, og den...

Chicago Bulls

30-årige Otto Porter Jr. har meddelt, at han har valgt at indstille sin karriere efter 11 sæsoner i NBA.

NBA

Morten Stig Jensen er klar med sin første klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert mener, vi skal blive bedre til at snakke om...

Brooklyn Nets

Ben Simmons kommer ikke i kamp igen for Brooklyn Nets i denne sæson på grund af rygproblemer, skriver den amerikanske journalist Ian Begley.