fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

LA Lakers

Los Angeles Lakers er mestre

Los Angeles Lakers viste Miami Heat hvor skabet skulle stå og bragte det første mesterskab til Los Angeles i ti år. LeBron tog fortjent titlen som Finals MVP.

Foto: Joan Campderrós i Canas - Flickr

LeBron James og co. har bragt det første mesterskab til Los Angeles i ti år, efter de har besejret Miami Heat i årets finaler. De vandt finalernes sjette kamp 106-93 i nat og kunne dermed være det 17. Lakers-mandskab, der kunne løfte det eftertragtede Larry O’Brien-trofæ. Dermed tangerer de Boston Celtics, som også har vundet 17 mesterskaber i NBA – flest af alle hold i ligaen. Los Angeles Lakers har været overbevisende igennem hele sæsonen, hvor de sluttede i toppen af Western Conference og har blot tabt fire kampe i dette års slustpil.

Dette har i høj grad været på baggrund af fantastiske præstationer af de to superstjerner; LeBron James og Anthony Davis. Begge stjerner har været dominerende i årets slutspil, hvor ingen hold har kunnet lukke dem ned.

Dragic tilbage 

Lakers startede bedst ud og bragte sig foran 13-8 efter første halvdel af første periode. Det var på trods af flere gode forsvaraktioner fra Heat, der resulterede i svære, pressede skud fra Anthony Davis side.

I den anden ende lykkedes det også at holde Jimmy Butler fra fedtefadet, hvilket uden tvivl må have været et emne, der blev diskuteret inden kampen, Butlers seneste kamp taget i betragtning. Med fire minutter tilbage af perioden blev det endelig et gensyn til Heat’s veteran Goran Dragic, som pådrog sig en skade i den ene fod i serien første opgør, men han gjorde ikke noget stort væsen af sig.

James forsatte, hvor han slap i seneste kamp, og startede første periode ud med at score ni point med fem rebounds og tre assist i en første periode, der sluttede 28-20 i Lakers favør.

Anthony Davis var også kommet igang efter en hård start med otte point, og det lignede et anderledes tændt Lakers mandskab, der også fik hjælp i form af gode indspark fra både KCP og Rondo.

Ringen halvt om fingeren 

Lakers var anderledes tændt i nat. Måske var fredagens opgør det wakeup-call der skulle til for dem, i hvert fald så de positivt forandrede ud i begge ender af banen.

Rondo ville med en sejr blive den første spiller til at vinde med både Celtics og Lakers. En sejr han gjorde alt sit og mere til for at hive hjem. Rondo lignede en 2008 version af sig selv, med det ene crossover eller spin efter det andet i hans tur mod kurven. I den anden ene lukkede Lakers Heat-mandskabet helt ned med flere gode forsvarsaktioner, der resulterede i turnovers eller blokerede skud.

Lakers tog mildest talt over kampen, og ved stillingen 51-32 kunne man mærke frustrationen hos Heat spillerne. Herfra var stod der Lakers på alt.

Miami fik ikke et ben til jorden i hverken angreb eller forsvar. Davis havde en finger på alt i forsvarenden hos Lakers og Heat tog det ene pressede skud efter det andet, og hvis ikke det blev blokeret, blev det generet i så høj grad, at det var umuligt at ramme for Miami. Davis, KCP og Caruso viste sig alle fra deres bedste jeg og scorede det ene frie layup efter det andet. Alt gik i.

Miamis kolaps kom for alvor til udtryk, da Caruso snuppede en offensiv rebound efter et brændt straffekast fra Anthony Davis, og de lignede efterhånden et mandskab der havde kastet håndklædet i ringen.

Lakers vandt anden periode 36-16 og udbyggede deres føring til 64-36, og dermed havde de så godt som sikret dem deres første mesterskab i ti år allerede ved pause.

Én lang sejrsdans 

Anden halvleg blev en lang sejrsdans fra de snarligt udkårne mestre, som smilende og stolte kunne glæde sig over, at Miami intet modsvar havde. Rondo ramte trepointsskud, Kyle Kuzma dækkede forsvar og James orkestrerede angrebet, som han gør det bedst, og selvom Lakers gik ét gear ned i forhold til første halvleg, var de stadig det bedste hold på banen.

Tredje periode sluttede 23-22 til Lakers, og nu skulle alt gå galt, hvis ikke Lakers skulle hive sejren hjem. Det gjorde det imidlertid ikke, og selvom Miami vandt fjerde periode 35-19, var det ikke nok til at kæmpe sig tilbage, og Los Angeles Lakers kunne fortjent løfte trofæet for første gang siden Kobe Bryant og co. gjorde det i 2010.

Lebron James indkasserede sin ellevte NBA-finals tripple double med 28 point, 14 rebounds og ti assists. Davis havde 19 point, 15 rebounds ét steal og to blocks, og Rondo ligeså 19 point med tilhørende fire rebounds og fire assist på 72,7 procent fra gulvet.

Bam Adebayo var bedste mand hos Miami med 25 point, ti rebounds, fem assists og to rebounds, mens Butler lavede 12 point, syv rebounds og otte assists.

LeBron James opfylder løfte

LeBron James har nu vundet sit fjerde mesterskab med tre klubber og har opfyldt det løfte, som han gav, da han skrev kontrakt med Lakers. Han ville bringe et mesterskab til Los Angeles igen. To år tog det den 34. årige forward fra Ohio, som i år har fået et forstærket hold rundt om sig. Unge spillere er blevet erstattet med rutinerede rollespillere, og LeBron har fået en superstjerne at dele banen med. Anthony Davis, som Lakers tradede for i sommers, har været intet mindre end fremragende i dette års slutspil. Han har statueret sig selv som en superstjerne og har taget holdet på skuldrene flere gange og har kunnet aflaste LeBron.

LeBRON FINALS MVP

LeBron James er årets Finals MVP efter en fremragende finaleserie, hvor han har styret holdet i begge ender. LeBron har været den tydelige leder og har styret tropperne hele vejen igenne – både på og væk fra banen. Han har snittet 29,8 point – 11,8 rebounds – 8,5 assist i finalernes fem kampe.

Du kan se højdepunkter fra kampen lige her:

27-årig skribent bosat i Århus. Følger NBA på tæt hold og har altid været stor Los Angeles Lakers fan.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Cleveland Cavaliers

Den ugentlige hæder gik til Devin Booker og Darius Garland, der var med til, at deres hold gik ubesejret.

NBA

Se top 10 highlights fra natten i NBA lige her.

NBA

Denne tredje mandag i januar markerer fødslen for frihedskæmperen Martin Luther King Jr. og er tradition for en stor NBA-dag. Hele 12 kampe bliver...

Brooklyn Nets

De fleste hold har netop rundet milepælen på 41 kampe, hvilket betyder at vi er halvvejs gennem grundspillet! I denne artikel tager vi et...

NBA

Se top 10 highlights fra natten i NBA lige her.

NBA

Anden runde af fan-stemmer til årets All Star-kamp er landet, og i Western Conference ligner det, at der kan blive plads til en højst...

NBA

Chicago Bulls må undvære deres vigtige bænkspiller Derrick Jones Jr., der sidder ude de næste to til fire uger med en knæskade.

NBA

Se top 10 highlights fra natten i NBA lige her.