Kæmpehandel: Harden til Nets og Oladipo til Rockets

Flere troværdige journalister meddeler om et "blockbustertrade", der blandt andet sender James Harden til Brooklyn Nets og Victor Oladipo til Houston Rockets. Læs mere om den store handel her.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Så skete der for alvor noget i NBA.

James Harden har surmulet for at blive tradet til en klub, og i skrivende stund ligner det, at han har fået sin vilje.

For kort tid siden meddelte ESPN-journalisten Adrian Wojnarowski på sin twitter, at den tidligere MVP skifter til Brooklyn Nets i en større handel.

Nets går ALL-IN

Men James Harden er en dyr herre. En rigtig dyr herre, viser det sig. Og nu gælder det om at holde tungen lige i munden. Handlen inkluderer fire hold. Brooklyn Nets, Cleveland Cavaliers, Indiana Pacers og Houston Rockets.

I handlen sender Brooklyn Nets deres unge talent Caris LeVert samt et andetrundevalg til Indiana Pacers, som sender Victor Oladipo til Houston Rockets. Yderligere ryger Jarrett Allen og Taurean Prince til Cleveland Caveliers, som sender Dante Exum, Rodions Kurucs og et (Millwaukee Bucks) førsterundevalg til Houston Rockets.

Oveni får Rockets endnu tre førsterundevalg samt tre såkaldte “pickswaps”, hvilket betyder, at hvis Nets pick er højere i draften, så bytter de picks. Rockets får altså altid det højeste valg i draften af de to.

I vanlig NBA-stil er det et indviklet trade, men oversigten nedenfor kan forhåbenligt afhjælpe den største forvirring.

Rockets modtager: Victor Oladipo, Dante Exum, Rodions Kurucs, 3 Brooklyn Nets førsterundevalg, 1 Millwaukee Bucks førsterundevalg samt muligheden for at “swappe” med Brooklyn Nets valg i draften.

Nets modtager: James Harden

Pacers modtager: Caris LeVert, 1 andetrundevalg fra Brooklyn Nets.

Cavaliers modtager: Jarrett Allen, Taurean Prince

Tiden må afgøre vindere og tabere

Brooklyn Nets har altså satset alt på at få James Harden til klubben, og med rette. James Harden har over de seneste sæsoner slået adskillige scoringsrekorder og vist sig at være så godt som ustoppelig i angrebsenden for Houston Rockets. Men om det er ham, Brooklyn Nets har brug for, for at komme helt til tops, og om han er en startende center, to guards og en håndfuld førsterundevalg værd, må tiden vise.

Uanset, så sender klubben et signal til Kevin Durant om, at de mener det alvorligt, og at han roligt kan skrive under på en ny kontrakt, når den tid kommer. Måske et forsøg på også at fremtidssikre sig lidt.

Fra Houston Rockets side er det måske ikke så dumt set i lyset af, at James Harden gjorde alt for at påvirke en handel. Hans værdi ville nok ikke ligefrem stige som tiden skred frem, og et godt bud er, at de har været i forhandlinger med Brooklyn i et godt stykke tid.

De fremtidssikre sig om nogen ved at anskaffe sig en masse draftpicks, og hos dem bliver det spændende at se, hvordan Victor Oladipo kommer til at fungere ved siden af John Wall. Det bliver et helt andet Rockets-mandskab, som ikke er til at kende sammenlignet med sidste sæson.

Indiana Pacers får sig en god ung spiller med en lovende fremtid i LeVert, og det samme kan man sige om Cavaliers’ nyerhvervelser, Jarrett Allen og Taurean Prince. Men intet er til at sige, før vi får set de respektive spillere i aktion i deres nye konstallationer.

Én ting er dog sikkert. Brooklyn Nets har den måske farligeste offensive trio set i NBA’s historie, og uagtet om det går godt eller skidt, er der garanti for underholdning.

Se andre spændende artikler