fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Jagten på Larry O’Brian trofæet 2020

Mandag den 17. august starter NBA playoff i “The Bubble” i Disney World Orlando. I den forbindelse har vi hos Fullcourt taget et kig på tre favoritter, tre aspiranter og tre outsidere til at vinde NBA.

Foto: Michael, Flickr.com

Dette års NBA playoff bliver en helt særlig førstegangsoplevelse. I stedet for at rejse USA tyndt mødes 16 “indespærrede” hold i Disney World Orlando for at afgøre, hvem der skal bringe dette års Larry O’Brian-trofæ i hus.

Hvad der i forvejen ansås, som en sæson hvor mange hold havde mulighed for at overraske, blev ikke mindre “åben” efter Coronas udspredelse i hele verden ikke undtaget basketballverdenen. Situationen er som aldrig før, men hvilken betydning får det rent basketmæssigt?

Kan holdene holde kemien oppe, når de går op og ned af hinanden konstant? Kan stjernernes ego holde til alle restriktionerne og det isolerede liv? Hvor stor betydning har det, at hjemmebanen er forsvundet? Og måske vigtigst af alt – kan spillerne holde sig Corona-fri?

Det og meget mere får vi snart svar på, når NBA playoff starter d. 17 august, men inden da, tager vi hos Fullcourt et kort kig på nogle af favoritterne, aspiranterne og outsiderne i årets slutspil.

Favoritterne: Mllwaukee Bucks, Los Angeles Lakers, Los Angeles Clippers.

Aspiranterne: Houston Rockets, Toronto Raptors, Boston Celtics

Outsiderne: Miami Heat, Denver Nuggets, Dallas Mavericks/Indiana Pacers.

Favoritterne

Milwaukee Bucks 

Record: 55 – 15

Med den bedste record, det bedste forsvar, og, hvad der af de fleste anses som værende dette års MVP, Giannis Antetokounmpo på holdet er Milwaukee Bucks umulige at se bort fra. De har spillet forrygende denne sæson, og når de spiller godt, ligner de et hold, der er umuligt at slå. Omgivet af NBA-veteraner og en ualmindelig effektiv Khris Middleton har Giannis Antetokounmpo det bedste fundament for at tage Bucks hele vejen.

Bucks har ikke været i NBA-finalerne siden 1974, men i år kunne meget vel være året, det årstal ændrer sig. De har set usvigeligt sikre ud i Eastern Conference, og det har været svært at se, hvem der skulle kunne slå dem i en serie over syv kampe.

Igen i år ser Western Conference playoffholdene stærkere ud end i Eastern Conference, og kan Bucks komme relativt ubesværede og friske til en NBA finale, bliver de ikke sjove at møde – med eller uden hjemmebanefordel.

Hold øje med: Giannis Antetekounmpo, Khris Middleton, Eric Bledsoe

Los Angeles Lakers

Record: 51 – 18

Det har ikke været lutter lagkage for Los Angeles Lakers i “boblen” indtil nu. Ud af fem kampe har de tabt de fire og præsteret at have både ligaens laveste fieldgoal-, straffe og trepointsprocenter på en og samme tid. Det på trods er Lakers uden tvivl blandt dette års favoritter til at vinde det eftertragtede Larry O’Brian trofæ.

Lebron James og Anthony Davis’ ankomst til klubben havde et formål – at vinde et mesterskab(eller flere), og det er nu, de skal bevise det. På trods af nogle mildest talt dårlige præstationer i løbet af de seneste kampe spiller Lakers stadig det gode forsvarspil, de har levet højt på i denne sæson, og det er dét, der skal føre dem til klubbens 17. mesterskab.

Problemet for Lakers er, at de ikke har fået overbevidst NBA-verdenen om, hvem deres third option er. Hvem skal tage over, når Davis eller James hviler sig, så der stadig bliver produceret i angrebsenden?

Der skal findes en akut løsning på problemerne i angrebsenden, men sker det, bliver et Lakers med Lebron James ved roret et slutspilsmandskab, der spiller for et mesterskab.

Hold øje med: Lebron James, Anthony Davis.

Los Angeles Clippers

Record: 47 – 23

På samme måde som Lakers har Clippers erhvervet sig to stjernespillere af høj kaliber og med samme formål som Lakers – vinde et mesterkab. Paul George og sidste års finals MVP Kawhi Leonard har vist sig at være præcis den two-way-duo, man forventede, og som modstanderne frygtede, inden sæsonen.

Men modsat Lakers har Clippers set gode ud i “boblen” og skal forsøge at holde det momentum ind i slutspillet. Kan Leonard gøre det for andet år i træk, eller bliver det for stor en opgave at fuldføre, når han igen er tilbage på et vest-hold.

Mange eksperter peger på, at det er Clippers bredde på holdet, der skal føre dem til klubbens første mesterskab. Med Lou Williams og Montrezl Harrell i andenkæden anses Clippers, som det breddest besatte hold i ligaen, og der kan ikke tages mange pauser for modstanderholdet, heller ikke når stjernerne skal hviles.

Både Lakers og Clippers er titelfavoritter, og Western Conference Finals kunne blive et opgør om Los Angeles. Et scenarie mange seere med garanti ønsker at se.

Hold øje med: Kawhi Leonard, Paul George, Lou Williams

Aspiranterne

Houston Rockets 

Record: 44 – 25

Man enten hader eller elsker spillestilen som træner Mike D’Anthony har stået for siden hans ankomst i klubben i 2016. Uanset har det ført Rockets tilbage til toppen af Western Conference og NBA. Med tæt på 45 trepointsskud affyret pr. kamp er Rockets NBA’s mest skydegale hold fra bag treeren, og det kendetegner deres spil fra start- til slutfløjt.

Det gamle udtryk “live and die by the three” er mere end sigende for Rockets angreb og kommer til at afgøre deres skæbne i slutspillet. De kommer til at vinde eller tabe bag treeren.

James Harden har spillet som en MVP, og havde det ikke været for Giannis Antetokounmpo’ vanvittige sæson, havde han været en seriøs bejler til selv samme titel. Han er kampafgørende og brænder han varm, kan han afgøre en serie på egen hånd. Det behøver han dog ikke. Chris Paul er nemlig blevet skiftet ud med Russell Westbrook, og de to gamle OKC-kammeraters genforening har set gundstig ud.

Det er værd at bemærke sig, at Houston Rockets(14) er det eneste hold blandt de seks største titelaspiranter, Bucks(1), Lakers(3), Clippers(5), Toronto(2) og Boston(4) og dem selv, som ikke er i top fem i defensive efficiency. Altså blandt de fem bedste forsvarshold.

Hold øje med: James Harden, Russell Westbrook

 

Toronto Raptors

Record: 50 – 19

Sidste års mestre Toronto Raptors mistede Kawhi Leonard til Los Angeles Clippers i sidste sommers free agency. Indtil videre har det ikke vist sig som værende det største problem, og de ligger i skrivende stund på andenpladsen i Eastern Conference med en bedre winning percentage, end de have sidste sæsons grundspil.

Pascal Siakam er gået fra rollespiller til All Star og har gjort alt det Raptors kunne håbe på og mere til. Igen i år skal styrken dog findes i kollektivet. Raptors spiller stadig med hjertet, og hver eneste spiller på holdet lægger alt på banen, når de træder til. Det bliver interessant at se om Siakam, Lowry og VanVleet kan finde det mesterlige spil frem fra sidste års playoff.

Udover en enkelt dårlig kamp imod Boston Celtics har Raptors set utroligt farlige ud i “boblen”. De er solidt sammentømret i forsvarsenden, og hver eneste spiller kender sin rolle til punktlighed. I angrebsenden lader de bolden gøre arbejdet i bedste San Antonio Spurs- og Popovic-stil og skaber på den måde åbne chancer. Toronto ligner måske det bedste bud på, hvem der skal slå Milwaukee Bucks i en eventuel Conference Finale.

Hold øje med: Pascal Siakam, Kyle Lowry, Fred VanVleet, Norman Powell, Marc Gasol.

Boston Celtics

Record: 47 – 23

Boston Celtics er det mest vindende hold nogensinde med 17. NBA mesterskaber. Alene af den grund er de svære at se bort fra, så længe de har et godt hold, og det har de i øjeblikket. På trods af sine 22 år får Jason Tatum visse NBA veteraner til at ligne nyudklækkede collegespillere og ikke omvendt. Han er allerede en stjerne i ligaen og med en etableret stjerne i Kemba Walker ved sin side, er Boston altid sikret hårdt forsvar og en duo, der kan skaffe to eller tre point, når de har brug for det.

Også i “boblen” har Celtics set gode ud. I førnævnte kamp mod Raptors satte de en tyk streg under, at de er et hold, man skal frygte i playoff. De slog Raptors med 22 point og var foran med 40 point før Lowry og co. fik lov at restituere på bænken.

De har både unge, energiske, kloge spillere og veteraner, der plejer at spille med næb og klør, når det kommer til playoff. En spiller som Marcus Smart vågner altid op til dåd, når vi rammer slutspillet, og i år bliver garenteret ingen undtagelse.

Hold øje med: Jason Tatum, Kemba Walker, Marcus Smart, Gordon Hayward, Jaylen Brown.

Outsiderne

Miami Heat

Record: 43 – 27

Jimmy Butler har efterhånden fået overbevidst basketverdenen om, at hans mission om at tage til Miami ikke handlede om South Beach, damer og drinks, men om at konkurrere i toppen af Eastern Conference. Ligesom Boston Celtics er Miami Heat et godt mix af veteraner og unge spillere, og træner Erik Spoelstra har med sin erfaring fra tidligere mesterskaber, samt sin nærmest militante tilgang til træning og holdform skabt en vinderkultur i Miami.

Deres rookies Tyler Herro og Kendrick Nunn har spillet fremragende hidtil i sæsonen og på samme tid har Bam Adabayo haft sit gennembrudsår og er forvandlet til All Star. Det bliver spændende at se, om de kan holde det høje niveau, når niveauet skrues en tak op i slutspillet.

Heat er ikke blandt de største favoritter til at gå turen i finalen, men heller ikke en modstander, man ønsker at møde i playoff. Det bliver spændende at følge, om Heat’s hårde spil kan føre dem længere end forventet. Selvom de har tabt nogle tætte opgør til nogle velspillende hold i “boblen”, er Heat ikke udskrevet af mesterskabsræset.

Hold øje med: Jimmy Butler, Bam Adebayo, Kendrick Nunn, Tyler Herro, Duncan Robinson.

Denver Nuggets

Record: 46 – 24

Anført af Nikola “Joker” Jokic, som spiller forrygende og kan lidt af alle spillets facetter, har Denver Nuggets spillet sig til en tredjeplads i Eastern Conference. Men hvorfor er de så blandt outsiderne og ikke aspiranterne? Det er i virkeligheden et godt spørgsmål. Når alt kommer til alt, har de ikke den samme playofferfaring som Rockets, og vejen i Western Conference er for svær i forhold til Raptors’ og Celtics’ vej mod finalen.

Med ubetydelige skader til Will Barton, Gary Harris og Jamal Murray har deres unge talent Michael Porter jr., som nu er komplet skadesfri, vist sig at være en usleben diamant. Han har spillet forrygende, og meget tyder på, at Nuggets har tænkt sig at bruge ham en del i playoff. Han kan være med til at tage Nuggets det ekstra skridt, der skal til for at komme sejrrigt ud af en hård Western Conference.

Nuggets kan vinde over alle hold, når de spiller på deres bedste, og de har set farlige ud i “boblen”, selv med en del skader. Skadesfri og med en velspillende Michael Porter jr. som ekstra våben, er de ikke sjove at møde over syv kampe.

Hold øje med: Nikola Jokic, Jamal Murray, Paul Millsap, Michael Porter jr.

Dallas Mavericks / Indiana Pacers

Indiana Pacers - Wikipedia, den frie encyklopædi

Record: 42 – 30 / 43 – 27

Indtil for få dage siden havde denne plads tilhørt Philadelphia 76’ers. Men med Ben Simmons ude på ubestemt tid og med Joel Embiid som netop er udgået med en ankelskade, ser tingene sorte ud for Philadelphia-mandskabet. På samme måde tilhørte den Utah Jazz, som med en skadet Bojan Bogdanovic mangler deres vigtigste offensive våben ved siden af Donovan Mitchell, og så bliver der simpelthen ikke genereret nok point med mindre resten af holdet stepper gevaldigt op.

Derfor er den sidste outsider-plads blevet delt mellem Indiana Pacers og Dallas Mavericks. Dallas spiller i virkeligheden ikke godt nok forsvar til, at de reelt burde kunne vinde en NBA-titel. Men anderledes gør det sig ikke gældende for Houston Rockets, og ligesom hos netop Rockets så er Mavericks angreb noget helt for sig, og det som skal bære dem fremfor forsvaret. De fører ligaen i offensive rating og scorer næsten 116 point per kamp. Seth Curry kan tilsyneladene ikke brænde et skud, og Kristaps Porzingis spiller sin hidtil bedste sæson.

Doncic er noget helt særligt, en ung stjerne der skaber historie for vores øjne dag for dag, og selvom det er måske er ambitiøst at håbe på et mesterskab som Mavericks-fan, er han det, der skal til for at skabe miraklet.

Indiana Pacers har levet op til alle forventinger denne sæson og set gode ud, og det er endda uden deres vigtigste mand Victor Oladipo, som nu er tilbage. Oladipo er en skygge af sig selv, men det er da ligegyldigt, når man har TJ Warren på holdet. Han er mildest talt gået fuldstændig amok i “boblen”. Warren har afgjort flere kampe allerede, blandt andet mod Western Conference’ førsteplads, Lakers. Han har scoret henholdsvis 53, 34, 32, 16 og 39 point i de fem seneste kampe, og er dermed den spiller i “boblen” der snitter flest point per kamp med sine 34,8 point.

Hvis TJ Warren holder sit niveau, og Oladipo finder en smule af sit gamle playoff-jeg frem, kan Pacers heller ikke afskrives helt, selvom det er en streg i regningen, at de er uden deres All Star bigman Domantas Sabonis. Sabonis er ude med en skade i venstre fod, men Pacers har endnu ikke afskrevet muligheden for, at han skulle vende tilbage i playoff.

Hold øje med: Luka Doncic(DAL), Kristaps Porzingiz(DAL), Seth Curry(DAL), Victor Oladipo(IND), TJ Warren(IND), Malcolm Brogdan(IND), Domantas Sabonis(IND)(Hvis han vender tilbage fra skade)

27-årig skribent bosat i Århus. Følger NBA på tæt hold og har altid været stor Los Angeles Lakers fan.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

NBA

Jimmy Butler var her, der og alle vegne i nattens kamp 6, hvor Miami Heat sikrede sig sejren i Boston, hvilket betyder, at serien...

Nyhedsoversigt

Los Angeles Lakers har hentet deres nye cheftræner hos Milwaukee Bucks

Dallas Mavericks

Efter to sæsoner uden slutspil er Golden State Warriors tilbage på toppen i Western Conference. Det står klart efter en overbevisende sejr i nat...

Boston Celtics

Boston Celtics er med sejren i nat en kamp fra at spille i finalen. Sidste gang de spillede i en finale var i 2010.

Dallas Mavericks

Det regnede både ind i hallen og ned i kurven for Dallas mavericks, da de i nat tog deres første sejr i serien mod...

Boston Celtics

Miami Heat vandt en vigtig kamp i Boston med cifrene 109-103.

Dallas Mavericks

Hjemmeholdets fans kunne i nat gå fra Chase Center fyldt med glæde og optimisme. I 48 minutter havde de set Golden State Warriors brillere...

NBA

Så er der ny podcast fra Fulltalk, hvor vi drøfter Conference Finals i både øst og vest i NBA.