fbpx
Connect with us

LA Lakers

Historie: Becky Hammon bliver første kvindelige cheftræner i en NBA kamp

Becky Hammon blev i nat den første kvindelige træner til at stå i spidsen for et NBA hold.

I nat mødte San Antonio Spurs og Los Angeles Lakers hinanden i NBA. Det var dog ikke en hvilken som helst grundspilskamp – det blev første gang i NBA’s historie, at en kvinde stod i spidsen for et hold.

Spurs legendariske træner, Gregg Popovic, er både berømt og berygtet for sit temperament. I nat kostede det en udvisning fra opgøret, og så måtte 43-årige Becky Hammon overtage rollen som cheftræner for hjemmebaneholdet.

Det var dog ikke noget hovedpersonen selv gik så meget op i.

“Det var egentlig meget, som det plejer at være. Spillerne er jo vant til at høre min stemme under træning,” fortalte Becky Hammon efter kampen til ESPN.

Spillerne var ligeledes trygge ved deres midlertidige træner, som der er stor respekt omkring i klubben.

“Becky har selv spillet, og alle, der kender til historien inden for kvindernes basketball, ved, hvor meget hun har betydet for sporten. Man tænker ikke et sekund over det. Hun er en af os. Når hun taler, lytter alle,” sagde DeMar DeRozan efter kampen til ESPN.

Becky Hammon spillede i mange år for San Antonio Stars i WNBA, og hun anses som en af de bedste kvindelige basketballspillere nogensinde. Hendes karriere bragte hende også forbi både Spanien og Rusland. Siden 2014 har hun været en del af trænerstaben i Spurs, og i 2015 var hun cheftræner for holdet under Summer League – som de i øvrigt vandt.

Kampen endte dog med en sikker sejr til favoritterne fra Lakers på 121-107. Her nåede LeBron James også en vild milepæl, da han for kamp nummer 1000 i træk scorede mindst 10 point – og rekorden kom endda i hus på hans 36-årige fødselsdag.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er Fullcourts Basketligaredaktør og har været det siden starten af 2020. Jeg brænder for basketball og bidrager til både NBA og Basketliga delen af siden.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in LA Lakers