fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Heat svarer tilbage i kamp tre

Miami Heat besejrede Los Angeles Lakers 104-115 i tredje opgør af dette års finals og udlignede til 2-1 samlet. Jimmy Butler spillede en fantastisk kamp og indkasserede sin første slutspils-tripple double nogensinde.

Foto: Casper Pedersen

Jimmy Butler spillede en af de bedste kampe i sin karriere, da Heat overraskende slog Lakers i den tredje kamp af dette års finaler. De fleste havde allerede givet Lakers ringen på fingeren, men efter nattens bounce-back af Heat, er serien nu igen åben.

Jimmy Butler leverede en pragtpræstation af en kamp og indkasserede sin første tripple double i karrieren i slutspilsregi med 40 point, 11 rebounds, 13 assist foruden to blocks og to steals.

Det var ellers med alle odds imod sig, da Heat for anden kamp i træk stod uden deres luksus-veteran Goran Dragic og deres All Star Bam Adebayo, men det skulle vise sig at give mandskabet fornyet energi.

Et forandret forsvar

Allerede fra start var det tydeligt, at Heat ikke havde tænkt sig give op. De var tændte, og deres forsvar, som mildeste talt har set svingende ud de seneste kampe, lukkede nu Lakers-spillerne helt ned og forårsagede det ene Lakers-turnover efter det andet.

Med to minutter tilbage af første periode var stillingen 12-24, men så tog Lakers endelig fat. Markieff Morris ramte først en treer i hjørnet, hvorefter han blev fejlet bag treeren og satte to af sine tre straffe.

James fandt Kyle Kuzma i hjørnet efter et flot spillet Lakers-angreb, som fuldendte et ni-pointsrun til stillingen 23-26. Heats forsvar fremprovokerede ti turnovers fra Lakers side, og selvom momentummet skiftede side, da Lakers kom tilbage, var det et tydeligt forandret Heat-mandskab, man så fra start.

Anden periode var ingen undtagelse.

Med flere flotte aktioner fra Jimmy Butler og en Kelly Olynyk, som for anden kamp i streg spillede en flot kamp, træk Heat fra igen. Deres zoneforsvar var som født på ny, og de fik Lakers’ angrebsspil til at stagnere og virke usikkert.

Med fem minutter igen af anden periode var stillingen 36-43 og Butler scorede sit 19 point allerede. Lakers fik dog en smule gang i angrebsspillet igen, hvor James var klart bedste mand for de lilla-gule.

Anthony Davis, som har været fuldstændig ustyrlig i de første to kampe, var derimod en skygge af sig selv takket være et kollektivt Heat-mandskab, som var fast sammentømret i forsvarsenden. Kun otte point tillod de ham i første halvleg, der sluttede 54-58 til Miami Heat.

Jimmy Buckets

På trods af en Heat-føring til pause sad de fleste nok med en fornemmelse af, at Lakers ville komme tilbage med fuld effekt efter at få snakket tingene igennem. Det var imidlertid ikke tilfældet. I stedet forsatte Jimmy Butler, hvor han slap, bragte Heat foran med 14 point og holdte Lakers scoringsløse i de første fire minutter af tredje periode til stillingen 54-68.

Lakers tog en nødvendig timeout og fik efterfølgende gang i spillet, da Kuzma ramte et par skud og Anthony Davis så småt kom i gang. Tredje periode sluttede 80-85, og kampen var helt åben inden fjerde periodes begyndelse.

I fjerde periode fik Lakers hurtigt udlignet til 89-89. Kampen var lige for første gang siden start, og igen havde man fornemmelsen af, at Lakers ville tage over. Men inden man nåede at tænke den tanke til ende, gik Jimmy “Buckets” Butler fuldstændig amok.

Han var her, der og alle vegne og var uden tvivl kampens og fjerde periodes bedste spiller i begge ender. Gentagende gange postede han Kentavious Caldwell-Pope eller sågar Lebron James op, og fik dygtige forsvarsspillere til at ligne rookies. 

Lakers holdte sig inde i kampen indtil cirka to minutter igen, da Morris ramte sin femte treer og reducerede til 100-105. Men Heat lod sig ikke besejre så let, og de spillede fremragende de sidste minutter. Herro og Olynyk scorede en trepointsscoring hver, mens Butler enten scorede eller assistererede på de resterende angreb, hvor det ikke lykkes Lakers at komme tilbage.

Heat vandt sikkert 104-115 i en kamp, der stod Jimmy Butler på fra start til slut. Han ramte 70 % af sine skud og fik dertil hjælp fra Herro og Olynyk, som begge scorede 17 point.

Lakers bedste var klart Lebron James, som sluttede kampen med 25 point, 10 rebounds, otte assist og to blocks. Kyle Kuzma spillede trods nederlaget sin bedste kamp længe, da både han og en lige så velspillende Markieff Morris begge scorede 19 point. Anthony Davis spillede derimod sin hidtil dårligste kamp med kun 15 point og fem rebounds.

Pludselig er der bragt spænding i en finaleserie, de fleste havde set slut efter Lakers 2-0 føring, og kommer Bam Adebayo tilbage i næste kamp, kan alt pludseligt ske. Trist nat som Lakers-fan, men som Heat-fan eller neutral seer, var kampens udfald en gave.

Finaleserien fjerde opgør spilles natten mellem tirsdag og onsdag klokken 03:00 dansk tid.

Se højdepunkter fra nattens opgør:

27-årig skribent bosat i Århus. Følger NBA på tæt hold og har altid været stor Los Angeles Lakers fan.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Cleveland Cavaliers

Den ugentlige hæder gik til Devin Booker og Darius Garland, der var med til, at deres hold gik ubesejret.

NBA

Se top 10 highlights fra natten i NBA lige her.

NBA

Denne tredje mandag i januar markerer fødslen for frihedskæmperen Martin Luther King Jr. og er tradition for en stor NBA-dag. Hele 12 kampe bliver...

Brooklyn Nets

De fleste hold har netop rundet milepælen på 41 kampe, hvilket betyder at vi er halvvejs gennem grundspillet! I denne artikel tager vi et...

NBA

Se top 10 highlights fra natten i NBA lige her.

NBA

Anden runde af fan-stemmer til årets All Star-kamp er landet, og i Western Conference ligner det, at der kan blive plads til en højst...

NBA

Chicago Bulls må undvære deres vigtige bænkspiller Derrick Jones Jr., der sidder ude de næste to til fire uger med en knæskade.

NBA

Se top 10 highlights fra natten i NBA lige her.