fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Boston Celtics

Genfødslen af en historisk rivalisering – Del 2

Her får du anden del af historien om en af ligaens mest intense rivaliseringer, der snart overtager ligaen på ny.

Klik her, for at læse første del artiklen!

Ingen organisation har flere spørgsmål omkring fremtiden end Hollywood’s Lakers.

Men, hvad ved vi egentlig?

Sidste sæson vandt de 37 kampe, men spillede bedre i takt med sæsonen skred frem. Deres tre rookies i Lonzo Ball, Kyle Kuzma og Josh Hart viste alle gode tegn, og andenårs-spilleren Brandon Ingram gik fra at snitte 9,4 til 16,1 point per kamp. De fire young-guns er alle på deres billige rookie-kontrakter i flere år endnu.

Til trods for flere skader og mange minutter til den meget unge kerne af spillere rangerede Lakers som nummer 13 i defensive rating og nummer tre i pace. De slutter sæsonen af med en pointforskel på -1,5 point per kamp.

“Jeg er mest stolt af, hvordan vi kæmpede. Vi spillede som et hold, og vi arbejdede hårdt,” sagde cheftræner Luke Walton til en pressekonference i april. “Der er ingen erstatning for erfaring.”

LeBron James går fra ligaens ældste hold til et af de yngeste.

Efter sæsonen var der grund til optimisme for Lakers-fans verden over.

Henover sommeren skete der ting, der yderligere har indgydt håb om, at den legendariske organisation i lilla og guld allerede i den nærmeste fremtid kan hejse et 17. mesterskabsbanner i Staples Center.

LeBron James er en Laker. I fire år.

Derudover skrev holdet et-årige kontrakter med Kentavious Caldwell-Pope, Rajon Rondo, Lance Stephenson, JaVale McGee og Michael Beasley. Den kommende sæson kommer til at fungere som en form for tryouts. Spiller de godt, kan de få lov til at være en del af holdets lyse fremtid.

I mellemtiden skal disse ‘karakter-spillere’ og veteraner være med til at skabe en mesterskabs-kultur, som den unge kerne kan lære af og emulere.

Ikke mindst Rondo forventes at træde ind i en mentor-rolle for de unge spillere.

“Rondo er altid den klogeste spiller på banen,” sagde Lonzo Ball til NBA Media Day. “Han snakker hele tiden, og vi har allerede haft en film session sammen, og det var nok en af de bedste, jeg nogensinde har haft.”

Men ingen spiller kommer til at have en større indflydelse end James.

Da han skiftede til Miami i 2010, vandt Heat 11 flere kampe og nåede finalerne de næste fire år. Da han vendte hjem til Cleveland i 2014, gik Cavaliers fra en 33-49 record til 53-29. Igen nåede James’ hold finalerne fire år i streg.

Selvom James ikke tager en All Star power forward med sig denne gang, så forventer Lakers at tage et lignende skridt i den kommende sæson, men det er ikke sikkert, om det er nok til at være blandt ligaens bedste.

Problemer bag 3-pointslinjen

Op til sæsonstart er det næsten rent gætværk, hvordan den nye trup kommer til at spille, men måske man skulle kigge på, hvem der kan ramme sine skud bag 3-pointsinjen?

I en liga, hvor de bedste hold skyder og rammer mange 3’ere, var Lakers et af de absolut dårligste hold fra distancen sidste sæson. De rangerede som nummer 29 med en skudprocent på 34%.

Holdet blev bedre i løbet af sæsonen , og efter All Star-pausen rangerede de som det 13. bedste hold i ligaen.

Ind træder Rajon Rondo (30,9%), Lance Stephenson (30,3%) som er blandt ligaens dårligste skytter, og JaVale McGee det modsatte af en stretch-fiveEndnu vigtigere end deres procenter er deres evne til at sprede angrebet ud, når de ikke har bolden.

Kentavious Caldwell-Pope(38%), Josh Hart(40%), Kyle Kuzma(37%), LeBron James(37%), Brandon Ingram (39%) og de to rookies, Moritz Wagner (39%) og Sviatoslav Mykhailiuk (44%), er alle habile skytter fra distancen, men udover Mykhailiuk, der sandsynligvis ikke kommer til at få meget spilletid, er der ikke nogen decideret skytter a la Kyle Korver eller Klay Thompson.

LeBron har typisk bolden i hænderne, og han har, rent historisk, spillet bedst, når han er omringet af skytter som Ray Allen, Mike Miller, James Jones, Kyle Korver, J.R. Smith, Kevin Love og Channing Frye, der kan sprede angrebet ud og give James plads til at kreere.

Se her, hvordan James og en flok skytter decimerede en 26-points føring i 2017.

Hvordan kommer angrebet til at se ud, når flere af James, Ball, Rondo og Stephenson er på banen sammen. Kan de have indflydelse på spillet, når de ikke har bolden i deres hænder?

To ryk og en aflevering

Det er stadig tidligt, men de tidlige preseason kampe indikerer, at Lakers kommer til at kompensere for de lave skudprocenter ved at komme hurtigt op ad banen og aflevere bolden hurtigt og effektivt.

De spillede allerede hurtigt sidste år, og med Rondo, James og Ball er Lakers det første hold nogensinde til at have tre spillere i top ti i assists.

I et drømme-scenarie kan angrebet komme til at ligne en blanding mellem det gamle Showtime Lakers hold fra 80’erne og San Antonio Spurs i 2014. Om ikke andet bliver det nye Lakers-hold utroligt seværdigt.

https://www.youtube.com/watch?v=-7jawKqncug

Det er første gang i sin karriere, at James spiller sammen med så mange playmakers. Ball, Rondo, Ingram og James’ evne til at spille sammen bliver interessant at følge i løbet af den kommende sæson.

“Du kan ikke slå Warriors ved at prøve at spille som dem. Vi prøver at finde vores egen stil,” sagde President of Basketball Operations, Magic Johnson til NBA Media Day.

Den unge kerne skal blomstre

Lakers et af de yngste hold i ligaen, og den unge kerne af Ball, Ingram, Kuzma og Hart har, om ikke andet, så et stort potentiale.

Hvordan de enkeltvist og kollektivt tilpasser sig James’ tilstedeværelse kommer til at være essentielt for holdets langvarige succes.

Kan Brandon Ingram være en All Star næste sæson? Kan han være blandt ligaens bedste på lang sigt? Ingram har talentet, de fysiske egenskaber og motivationen til at gøre det. Spørgsmålet er, om han kan få det hele til at fungere.

Udadtil har han alt det, der skal til for at være en superstjerne i NBA. Han er høj og lang med egenskaber som en guard, og i modsætning til de fleste 21-årige er han er langt fra håbløs i forsvaret. Det er fristende at sammenligne ham med en ung Kevin Durant.

“Jeg tror, at Ingram kommer til at tage det største skridt i år,” sagde Magic Johnson til et interview med Spectrum Sports henover sommeren

Kan Kyle Kuzma blive en mere effektiv scorer? Kan han forbedre sig defensivt? Kan han spille center i en small-ball-lineup?

Kuzma har brugt meget tid i vægtrummet henover sommeren, og han ser utrolig fit ud i sin anden sæson. Folk, der har set Kuzma arbejde over sommeren, siger, han har taget sit spil til nye højder.

“Han var sidste års steal i draften”, sagde LeBron James om Kuzma til en Lakers-træning henover sommeren.

Kan Lonzo Ball få styr på sit skud? Kan han blive bedre til at afslutte i feltet?

Ser man bort fra skuddet havde den nu 20-årige Ball en fantastisk rookiesæson. Han snittede 10,2 point, 6,9 rebounds og 7,2 assists per kamp. Hans offensive og ikke mindst defensive instinkter er allerede nu blandt ligaens bedste.

Men bolden skal i kurven i basketball. Kan Ball ikke få styr på sit skud, bliver det svært for ham at finde minutter ved siden af James.

“Jeg tror, han er på vej mod storhed,” sagde James om Ball til en Lakers træning.

Så man ikke Lakers’ kampe regelmæssigt sidste sæson, kan man undre sig over, hvem Josh Hart er.

Hart spillede sig først rigtigt ind i rotationen i anden halvdel af sæsonen, og han var en stor del af holdets forbedring. Hart sluttede af med at snitte flotte 7,9 point per kamp.

Han fortsatte sin udvikling henover sommeren, og han dominerede til NBA Summer League og vandt MVP for turneringen. Hart skyder 39,3 procent fra 3’eren, og han er en aggressiv og dygtig forsvarsspiller.

Med sådan et skillset kan han blive en vigtig rollespiller for klubben i mange år. Hart er selv overbevist om, at han kan blive mere end det.

“Jeg kan være meget mere end en typisk three and D-spiller,” sagde Hart til NBA Media Day.” Jeg har arbejdet hårdt på at være meget mere end det.”

https://www.youtube.com/watch?v=-wDgGCA6Id4

Hastværk er lastværk 

Efter næste sæson står Lakers til at have $38,2 millioner til at hente spillere for. Det er nok til at hente endnu en superstjerne til klubben.

De havde muligheden for at trade nogle af de unge spillere for Kawhi Leonard eller Jimmy Butler henover sommeren, men Magic Johnson og general manager Rob Pelinka har indtil videre besluttet sig for at vente.

James fører an med sin fire-årige kontrakt. Han har givet organisationen grønt lys til at tage sig god tid; Noget han ikke gjorde i Cleveland.

Holdet har dermed tid til at udvikle sine unge talenter, så de er klar til den store scene, når eller hvis der kommer en ekstra stjernespiller i næste sæson.

“I år er vi tilbage, men næste år er vi tilbage, tilbage tilbage!” sagde Magic Johnson til et interview med ESPNLA henover sommeren.

Lakers er stadig langt fra, og med en utrolig stærk Western Conference er det ikke engang sikkert, at de når slutspillet i år. Det kan være, at sæsonen viser, at nogle af spillerne i den unge kerne ikke passer ind med organisationens planer og kultur.

Indtil videre har man som fan gode grunde til at sidde klistret til skærmen, når Lakers spiller i den kommende sæson.

Så er man heller ikke overrasket, hvis de sammen med Celitcs kommer til at dominere ligaen, når Warriors har besluttet sig for, de ikke gider mere.

Celtics og Lakers i finalerne har givet NBA-fans nogle af de mest uforglemmelige øjeblikke, og ingen andre organisationer når dem til sokkeholderne, når det kommer til mesterskaber.

I 60’erne var det Russell mod Chamberlain, i 80’erne var det Magic, Kareem og Worthy mod Bird, McHale og Parish, i 2008 og 2010 var det Pierce, Garnett og Allen mod Bryant, Gasol og Odom.

De første tegn på et Irving, Hayward og Tatum mod LeBron, Ingram og Ball dynasti er så småt begyndt at vise sig.

Andre artikler med dette emne

Los Angeles Lakers

Victor Wembanyama leverede i nattens opgør mod Los Angeles Lakers endnu en historisk præstation. På trods af nederlaget i Crypto.com Arena, viste den franske...

NBA

Efter at sæsonens favorit blev skadet, er MVP-ræset nu igen åbent. Med en tredjedel af sæsonen tilbage er der også rigeligt tid til at...

Golden State Warriors

Trods kontraktudløb med Golden State Warriors til sommer, regner Steve Kerr med at blive enig med klubben om en ny aftale og fortsætte i...

Internationalt

Det tidligere Miami Heat-forsvarses Hassan Whiteside har besluttet at indstille karrieren i en alder af 34 år.

NBA

Det franske fænomen Victor Wembanyama havde mandag aften en historisk kamp i sejren over Toronto Raptors. Han sluttede kampen af med en triple-double, der...

NBA

Efter en stille Trade Deadline er trupperne ved at være på plads og holdene har spillet tilpas mange kampe til, at vi kan lave...

LA Lakers

Spencer Dinwiddie planlægger at skrive under på en kontrakt med Los Angeles Lakers, efter at han blev købt ud af sin kontrakt af Toronto...

NBA

I de afgørende minutter af nattens kamp mellem Golden State Warriors og Brooklyn Nets, blev veteranen Klay Thompson bænket. Efter kampen blev han udspurgt...