fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Fullcourts skadestue – et overblik over skader i NBA

De seneste uger har budt på mange skader. Nogle af ligaens store navne er udgået med skader. I denne artikel får du et overblik over, hvem der sidder ude.

Foto: fiba.basketball

Skader er desværre en del af professionel sport. Det er altid forfærdeligt at se sin yndlingsspiller eller en af ligaens profiler sidde ude med en skade. De seneste år har skader været stigende, blandt andet på grund af et hårdt og tæt kampprogram. I de seneste uger har vi også oplevet mange af ligaens stjerner sidde ude med skader. Her er et lille overblik:

Bam Adebayo – håndskade

Foto: fiba.basketball

Bam Adebayo udgik i kampen mellem Miami Heat og Denver Nuggets, der spillede i mandags. Han har revet et ledbånd over i sin højre tommelfinger, hvilket kræver en operation, som er planlagt søndag. Derfor er Adebayo formodentligt ude indtil januar. Heat kommer derfor til at mangle Adebayos 18,7 points per kamp, hvilket også er det bedste han har leveret i sin karriere.

Brook Lopez – ryg

Flickr: Shinya Suzuki

Brook Lopez har siddet ude det meste af sæsonen med rygproblemer. Han har faktisk ikke spillet siden sæsonens første kamp. Torsdag annoncerede Bucks, at Lopez er blevet opereret i ryggen. Lopez er ude på ubestemt tid, da holdet ikke har fastlagt et tidspunkt for deres centers retur. Bucks har hentet DeMarcus Cousins ind, hvilket tyder på, at vi ikke ser Lopez tilbage på gulvet i lang tid.

Michael Porter Jr. – ryg

Foto: Missouri Tigers

Michael Porter Jr. er desværre en spiller som man associerer med skader. Han missede hele sin rookie-sæson med en skade, og nu er han ude på ubestemt tid efter endnu en rygoperation. Han har problemer med ryggen, og man kan frygte, at det måske aldrig bliver helt godt med den ryg.

Ja Morant – Knæ

Foto: Flickr – All-Pro Reels

Den største frygt man har, når man ser Ja Morant flyve og hoppe som en sindssyg er, at de knæ ikke må gå i stykker. Morant er en seriøs kandidat til Most Improved Player, men må nu misse nogle kampe med en knæskade. Heldigvis var skaden ikke så alvorlig, som man frygtede, da han udgik af kampen mellem Memphis Grizzlies og Atlanta Hawks. Der er kun tale om en forstuvning og altså ikke en ledbåndsskade. Han forventes at være ude i nogle uger.

Jalen Green – baglår

Foto: Flickr – Rivals.com

Jalen Green har siddet ude siden slut-november med en baglårs-skade, men han er stadig ude efter en uge uden kamp. Det er gået langsomt, og Stephen Silas har fortalt, at de ikke forventer ham tilbage i nærmeste fremtid. Han har dog ikke travlt med at komme tilbage, da Houston ikke er en slutspils-kandidat.

Zion Williamson – fod

Foto: Eric Drost

Zion Williamson fik lov til at vende tilbage til normal træning for kort tid siden, men han har oplevet ømhed i sin fod, som har holdt ham ude hele denne sæson. Williamson blev opereret i foden tidligere i år, og det er stadig uklart, hvornår vi ser førstevalget fra 2019 igen. Pelicans træner Willie Green har udtalt, at det gælder om at være tålmodige, de vil ikke risikere endnu et tilbagefald.

Devin Booker – baglår

Foto: fiba.basketball

Devin Booker udgik i tirsdagens kamp mod Golden State Warriors. Han forlod kampen med en baglårsskade, der ifølge Adrian Wojnarowski ikke er særlig slem. Booker sad dog også ude i Suns første nederlag i 18 kampe, da de tabte til Golden State i nat.

Han forventes tilbage inden så længe, men der er ikke fastsat et tidspunkt for hans retur til gulvet.

Karl-Anthony Towns – forslået haleben

Karl-Anthony Towns sidder ude nogle få dage endnu med et forslået haleben, som han fik i kampen mod Washingotn Wizards, da han faldt uheldigt ned. I røntgenundersøgelsen, som Timberwolves foretog tidligere på ugen, viste den, at der ikke var et brud, og derfor vender Towns nok tilbage inden så længe.

Damian Lillard – mave

Foto: Flickr – Erik Drost

Efter en MR-undersøgelse måtte man konstatere, at Damian Lillard havde fået en ”lower abdominal tendinopathy”, hvilket nogenlunde kan oversættes til en form for senebetændelse omkring maven. Skaden blev annonceret d. 1 december, og han skal reevalueres ti dage efter annonceringen af skaden.

Skrevet af

Jeg overtog posten som NBA-Redaktør på siden i september 2021 med min dygtige medredaktør Mikkel Tofte Langerhuus. Jeg har været ved Fullcourt siden august 2019. Jeg har i mange år haft stor interesse for NBA, men jeg dækker også college-basketball.

Andre artikler med dette emne

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

Internationalt

Iffe Lundberg siger farvel til Virtus Bologna efter to sæsoner.

NBA

Dallas Mavericks er i NBA-finalerne, da de lukkede serien 4-1 mod Minnesota Timberwolves, som ikke stod en chance mod Luka Doncic og Kyrie Irving...

NBA

NBA har afsløret årets All-Defensive hold, hvor Victor Wembanyama bliver den første rookie til nogensinde at være på førsteholdet.

NBA

Klumme: I Western Conference Finals møder to af basketball største unge stjerner hinanden i en duel om deres første finale, når Luka Doncic og...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

NBA

Mandag aften amerikansk tid udløber NBAs eksklusivitetsforhandlinger med de nuværende rettighedshavere, og dermed åbnes der op for forhandlinger med øvrige bejlere til NBA-rettighederne.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...