fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Draft: Her er de mest opsigtsvækkende valg ved nattens draft

Nattens draft bød på flere overraskelser. Her er en oversigt over de mest bemærkelsesværdige valg i nattens draft.

Foto: Flickr

Paolo Banchero til Orlando Magic (1. valget)

Det første valg i årets draft overraskede de fleste eksperter, der havde gået og forudset, at Magic havde øjnene på Jabari Smith. Det kan have noget at gøre med, at de aldrig havde en reel workout med Banchero, og de snakkede kun med ham til Draft Combine, men den amerikansk-italiesnek Banchero må have sagt de rigtige ting, for Orlando har taget chancen og brugt deres første valg i draften på ham.

Jaden Ivey til Detroit Pistons (5. valget)

Jaden Ivey er af flere blevet kaldt årets steal i draften, selvom han kun faldt én plads ift. hvad der var blevet forventet. Ivey kommer til Detroit, hvor han skal spille sammen med sidste års førstevalg Cade Cunningham. Det kan blive en giftig backcourt mange år frem, hvis Ivey kan overføre sine evner til NBA.

Shaedon Sharpe til Portland Trail Blazers (7. Valget)

Der var ét kæmpe spørgsmålstegn i denne draft, og det var sat ud fra Shaedon Sharpe. For hvad kan den unge guard, der ikke spillede et minut for Kentucky? Det er svært at sige, men det bliver meget interessant at følge, hvordan han kommer ind i NBA. Logikken vil jo sige, at han får det svært i starten, men der er så mange ting vi ikke ved omkring Sharpe, at det kun kan blive interessant. Valget må snakke ind i aspektet, at Portland er i gang med at genopbygge, da de valgte spilleren med det måske højeste potentiale over spillere, der kan gøre en forskel med det samme.

Patrick Baldwin Jr. til Golden State Warriors (28. Valget)

Hvis der er en ting, som de nykårede mestre ikke behøver, så er det skytter. Alligevel er de gået ud og har brugt deres førserundevalg på at drafte Patrick Baldwin Jr, der kommer fra en forfærdelig college-sæson, der har set ham dale fra toppen til bunden af første runde. Ikke desto mindre, så har han potentialet til at blive en af de bedste skytter i NBA, og hvis der er et hold, der kan finde det talent frem, så burde det være Golden State. Se bare på årets kæmpe nye stjerne Jordan Poole. Poole spilede nogle sæsoner uden at gøre sig bemærket i NBA, men lige pludselig fik han fat i noget, og det samme kunne nemt ske hos Baldwin Jr. Poole var endda også 28. valget i sin draft. Så skal man heller ikke glemme, at Golden State er forsvarende mestre, så de behøver ikke nødvendigvis at forstærke sig nu, men det er godt at have et kort som Baldwin Jr til om nogle år.

Jaden Hardy til Dallas Mavericks (37. Valget)

Her er en anden af top-spillerne ud af high school, der er faldet gevaldigt ned af listen. Han ryger så langt ned på grund af sine procenter, men dette valg kan blive et absolut steal for Dallas, der fik tradet sig til ham. Mange havde Hardy i første runde, og da han kommer fra G-League og har været en del af All-Star Weekenden allerede, så ved han godt, hvordan professionel basketball er skruet sammen. Hardy var rangeret som den næstebedste ud af high school efter Holmgren, så det er noget af et fald til 37. valget. Der er et potentielt steal of the draft her, hvis han kan hæve sin procenter.

Kennedy Chandler til Memphis Grizzlies (38. Valget)

Kennedy Chandler faldt også til anden runde, hvor det næstbedste hold fra sidste års regulære sæson, Memphis Grizzlies, samlede ham op. Er han dalet hele vejen derned på grund af hans højde? Det er meget sandsynligt i hvert fald, da han var den laveste spiller ved årets Draft Combine. Han har dog alle de nødvendige færdigheder til at være et førsterundevalg, og selvom han er undersized, så er han en glimrende forsvarsspiller og en modbydelig hurtig guard. Det her er i mine øjne den bedste spiller valgt i anden runde.

Isaiah Mobley til Cleveland Cavaliers (49. Valget)

Efternavnet Mobley og Cleveland Cavaliers hører åbenbart godt sammen. De har i hvert fald valgt at drafte en ved navn Mobley to år i streg, og så endda fra samme universitet. Der er dog ikke snak om tilfældigheder, da det er Evan Mobleys storebror, Isaiah Mobley, der er blevet valgt med årets 49. valg i draften. De to spillede sammen en enkelt sæson sidste år inden Evan tog i NBA, hvor han har været fantastisk. Hans bror bliver næppe den samme succes, men han er bestemt ikke et dårligt valg.

Jean Montero til indtil videre ingen (undrafted)

Måske det største navn til at høre 58 navne uden at høre sit eget. Montero var et spændende valg, der havde gået en ukarakteristisk vej, men står altså, da dette blev skrevet, uden et hold i NBA. For en spiller, der havde til mål at blive draftet i Top-10, så er det en lussing. Montero er ikke dårlig og han har et scoringspotentiale, der er enormt, men ikke noget som holdene ville give deres valg til. Mon ikke han får en kontrakt på et Summer League hold indenfor de næste timer.

 

Shareef O’Neal til Los Angeles Lakers Summer League (undrafted)

Denne her var rygtet inden draften, men man bliver da bare glad for at se Shaquilles O’Neals søn, der skal trække i Lakers trøjen ved årets Summer League. Det, at han stadig spiller basketball er fantastisk, da han fik en hjerteoperation for nogle år siden. Han har heller ikke spillet super meget for LSU, men vi får ham altså nu at se i NBA Summer League for Los Angeles Lakers sammen med en anden søn af en tidligere NBA-legende Scotty Pippen Jr.

Skrevet af

Jeg overtog posten som NBA-Redaktør på siden i september 2021 med min dygtige medredaktør Mikkel Tofte Langerhuus. Jeg har været ved Fullcourt siden august 2019. Jeg har i mange år haft stor interesse for NBA, men jeg dækker også college-basketball.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Brooklyn Nets

Nets ejer Joe Tsai står overfor en utrolig svær beslutning, som vil have store konsekvenser for Nets muligheder for at kæmpe med om mesterskabet...

Internationalt

Den danske basketballstjerne Iffe Lundberg skifter ifølge basketballmediet Sportando til italienske Virtus Bologona.

NBA

Det er aldrig sket nogensinde før, men nu har New York Knicks taget rekorden, efter de har hentet Jalen Brunson hos Dallas Mavericks.

NBA

Iffe Lundberg forlader NBA, efter han ikke har fået tilbudt en kontrakt hos Phoenix Suns.

NBA

Offseason er lang og til tider uoverskuelig. Informationstrømmen kan virke uendelig. Derfor samler Fullcourt alt hvad der er værd at vide omkring kontraktforlængelser, rygter...

NBA

Årets NBA Summer League i Las Vegas kan muligvis ende med dansk deltagelse med hele to spillere i form af Iffe Lundberg og Asbjørn...

EuroLeague

Flere Euroleague-klubber er på jagt efter at få den danske NBA-spiller Iffe Lundberg på kontrakt, beretter den troværdige italienske journalist Luca D´Alessandro.

NBA

Årets NBA draft er blevet afviklet, og Orlando Magic valgte Paolo Banchero fra Duke som den første i årets draft.