fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Draft 2021: Chris Duarte, Oregon, SG

En af de bedste skytter i draften, der ligner en NBA-klar spiller. Snedig defensiv spiller, der ligger på lur for at stjæler bolden i pasningsspillet. NBA-holdene vil se hans alder som et minus, da han vil være 24 år, når han bliver draftet.

En af de bedste skytter i draften, der ligner en NBA-klar spiller. Snedig defensiv spiller, der ligger på lur for at stjæler bolden i pasningsspillet. NBA-holdene vil se hans alder som et minus, da han vil være 24 år, når han bliver draftet.

Draften nærmer sig, og vi har set på de bedste fem spillere på hver position. I en draft, hvor der blandt andet er fyldt med gode guards, vil der naturligt være nogle, der ikke bliver nævnt. Det betyder ikke de er dårlige, på nogle punkter er de måske bedre end dem der er nævnt over dem. Dog vil vi i denne artikelserie se på nogle af de spillere, der fortjener at blive nævnt ved årets draft.

NBA sammenligning: Danny Green

Højde Vægt Alder Erfaring
6’6” / 198 cm 190 lbs / 86 kg 24 Senior

 

Points 3pt % FT % Steals
17,1 42,4 81,0 1,9

 

Chris Duarte er en af de bedste skytter i draften. Han har skudt 42 procent bag trepointslinjen, mens han var den førende scorer for Oregon, hvor han havde 17,1 points per kamp. 

Duarte har spillet to år for Oregon, men han har fire års college erfaring. Han spillede dog kun på øverste college-niveau i de to år ved Oregon. Begge år ved Oregon spillede han fantastisk basketball, men 2020-21 sæsonen var særligt god. Han spillede så godt, at han modtog Jerry West-prisen, hvilket gives til den bedste Shooting Guard i college. Dog er prisen ikke en garanti på, at man bliver draftet. Sidste år blev prisen givet til Myles Powell, der måske var den bedste spiller i college, og han blev ikke nævnt blandt de 60 spillere, der blev draftet. Året før blev den dog givet til RJ Barrett, der blev valgt som nummer tre, så det kan gå alle veje.

Chris Duarte ser dog ud til at blive valgt i første runde. Der er dog bekymringer omkring hans alder. Han er seks år ældre end den yngste i draften, hvilket er et problem for holdene. Duarte er uden tvivl klar til NBA, men man kan frygte, at holdene ikke vil ofre et førsterunde-valg på ham. I kan dog læse Duartes reaktion på snakken om sin alder i tweetet nedenunder.

Spilleranalyse

Som tidligere nævnt er Chris Duartes store styrke skuddet. Han kan ikke skabe skuddet for sig selv, men han sænker skuddet, hvis han har den mindste plads. Han er heller ikke bange for at sende den afsted. Han kan score efter driblinger, step-back og catch-and-shoot. 

Han kan også forsvare, hvilket normalt burde gøre ham til en eftertragtet spiller. Han bliver foran sin mand, og han hopper ind i afleveringsbanerne for at stjæle bolden. Han havde nemlig 1,9 steals per kamp. Han er en hustler, der ikke giver op, og han jagter alle bolde. 

Han er også ganske god til at tage bolden til kurven. Han er ikke så glad for at tage kontakten, men han afslutter akrobatisk med enten højre eller venstre hånd, da han er lige god med begge hænder. 

Svagheder er der faktisk ikke mange af, men alderen er den helt store grund til, at han ikke bliver valgt i lotteriet. 

Derudover er han ikke den bedste playmaker, da han smider nemme bolde væk, og han mangler overblikket til at blive den førende ball-handler. Da han heller ikke er den bedste til at finde sit eget skud efter driblinger, vil han være bedst off-ball. 

Han kan ikke følge med de hurtigste guards defensivt, hvilket kan blive et problem. Han kæmper dog, hvilket i college var nok til at forsvare hæderligt mod dem.

Skrevet af

Jeg overtog posten som NBA-Redaktør på siden i september 2021 med min dygtige medredaktør Mikkel Tofte Langerhuus. Jeg har været ved Fullcourt siden august 2019. Jeg har i mange år haft stor interesse for NBA, men jeg dækker også college-basketball.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

NBA

Mandag aften amerikansk tid udløber NBAs eksklusivitetsforhandlinger med de nuværende rettighedshavere, og dermed åbnes der op for forhandlinger med øvrige bejlere til NBA-rettighederne.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

NBA

Victor Wembanyma var tæt på at skrive NBA-historie, da San Antonio Spurs natten til onsdag dansk tid tabte snævert til Denver Nuggets, og den...

Chicago Bulls

30-årige Otto Porter Jr. har meddelt, at han har valgt at indstille sin karriere efter 11 sæsoner i NBA.

NBA

Morten Stig Jensen er klar med sin første klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert mener, vi skal blive bedre til at snakke om...

Brooklyn Nets

Ben Simmons kommer ikke i kamp igen for Brooklyn Nets i denne sæson på grund af rygproblemer, skriver den amerikanske journalist Ian Begley.

Analyser

En af Danmarks mest kompetente NBA-eksperter, Morten Stig Jensen, bliver ny klummeskribent på Fullcourt.dk.