fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Disse tre hold må du ikke gå glip af

Hvis du har det lidt svært ved at vurdere hvilke hold, man skal holde øje med i denne sæson, så har vi her på Fullcourt forsøgt, at give vores bud på tre af de mest undervurderede mandskaber i dette års NBA.

De'Aaron Fox
CREDIT: Flickr.com - Ennoti

En ny sæson byder altid på lidt svære valg for den europæiske NBA fan. Det er svært at vurdere hvilke hold man skal prioriterer, og ofte falder valget måske på de store stjerner som Giannis og Milwaukee Bucks eller Luka Doncic og Dallas Mavericks, men der er mange andre hold, som man ikke bør gå glip af. Derfor har vi fundet frem til tre hold, som man bør følge så meget som overhovedet muligt.

Lad os starte med kriterierne for denne liste. De tre hold som indgår i vores Must Watch, er hold, som nødvendigvis ikke får særligt meget kærlighed fra medier og fans. Det er tre hold, som har et udviklingspotentiale ud over det sædvanlige, og som man ikke må gå glip af her tidligt i sæsonen. De åbenlyst gode hold som Bucks, Celtics, Mavericks og mange flere er ikke med på denne liste, da de fleste nok allerede ved, at det er gode hold med store forventninger.

Hvis du har NBA League Pass, så kan det bestemt anbefales, at følge de her mandskaber på bagkant via deres ‘’Condensed Games’’-egenskab. Der kan du nemlig se en ”hel” NBA kamp på cirka 30 minutter!

1. Sacramento Kings (7W/6L)

Argh, gode (eller dårlige) gamle Sacramento Kings.. Klubben fra Californiens hovedstad har ikke været i slutspillet siden 2006, men nu er det måske endelig tid igen? Det kunne det bestemt godt tyde på, da man efter en sløj start har vundet fire kampe i træk. Især deres seneste kamp mod Brooklyn Nets, hvor man slog Kevin Durant og co. med hele 32 point, gav en god forsmag på hvad Kings, kan blive til med endnu mere tid på banen.

De’Aaron Fox og Domantas Sabonis er de to overskyggende stjerner på et solidt fundament af unge samt rutinerede spillere, som Kings kan benytte sig af. Stjerneduoen snitter i denne sæson sammenlagt 42,4 point, 12,6 assists og 16 rebounds pr kamp.

Mike Brown er den 12. træner siden Kings seneste besøg i slutspillet, og det tyder på, at han har fat i den lange ende med dette Kings mandskab. Deres forsvar er stadig et work in progress, men deres offensive spil er helt forrygende lige nu. De rangerer som ligaens andet bedste hold i offensive rating. Selvom forsvaret stadig mangler en del arbejde, så er det betryggende at de holder modstandere til ligaens andet laveste antal forsøgte trepointsskud pr kamp (30,3). Coach Brown er en dygtig defensiv træner, og det kan kun blive bedre. Der er sket et tydeligt skifte i mentaliteten hos det Californiske hold, og det er ofte det vigtigste på den defensive side af bolden.

Solide rollespillere som Kevin Huerter, Harrison Barnes, Malik Monk og Davion Mitchell har alle været særdeles solide for Kings, og førsteårsspilleren Keegan Murray har bestemt også bidraget helt fra starten af sæsonen. Det er første gang i mange år, at der ikke kun er en eller to dygtige spillere på holdet i Sacramento.

Målet for Kings er slutspillet i år, men selv hvis man skulle ende i Play-In turneringen, så skal man være selvsikker i, hvad det kan drives til med Domantas Sabonis og De’Aaron Fox ved roret. Bliver 2023 året hvor Sacramento Kings, endnu engang er tilbage i slutspillet?

Annonce. Scroll for at læse videre.

En af sæsonens største højdepunkter indtil videre er denne De’Aaron Fox gamewinner i OT mod Orlando Magic

2. Cleveland Cavaliers (8W/5L)

Sidste års darling fra Cleveland, Ohio, har til denne sæson tilføjet en af ligaens bedste shooting guards til et allerede solidt mandskab, og det har taget dem fra at være alles yndling til et af ligaens absolut must watch-hold. Kombinationen af små guards som kan alt, hvad man kunne ønske sig i angrebet samt to høje tårn til at forsvare kurven.. What dreams are made of!

Nyligt tilføjede Donovan Mitchell har indtil videre præsteret på et voldsomt højt niveau. Gennem hans første 11 kampe i ‘’The Land’’ snitter han 31,6 point, 4,7 rebounds og 6,1 assists – på flotte 43,4% på sine trepointsskud samt 51,3% fra gulvet. Kan han fortsætte det resten af sæsonen, så bliver han umulig at holde ude af et af All NBA-holdende.

Hans partner in crime, Darius Garland, løb ind i en skade i sæsonens første kamp, som holdte ham ude i de næste fem opgør. Det er dog ikke noget, der har sat sig i den unge guard. Hvis vi fjerner sæsonens første kamp, hvor Garland måtte udgå med skade, så snitter han hele 24 point og flotte 8,8 assists per kamp.

De sidste to hjørnesten i Clevelands fremtid er selvfølgelig sophomore Evan Mobley og den efterhånden rutinerede center, Jarrett Allen. De er vel sagtens ligaens bedste defensive frontcourt? Giannis og Brook Lopez er nok stadig lidt foran, men det er ikke med meget!

Det er altid spændende, når et allerede godt hold tilføjer en decideret stjerne, og ingen ville have blinket et øje, hvis det havde taget Cleveland lidt tid til at få det hele på plads, men i Cleveland har det fungeret siden starten af sæsonen. Cavaliers rangerer på nuværende tidspunkt i top tre i både offensiv og defensiv rating – #2 i offensive rating og #3 i defensive rating.

Cleveland har meget mere at byde på. Spillere som Caris LeVert, Kevin Love, Cedi Osman, Dean Wade og Isaac Okoro er alle dygtige rollespillere, og bidrager alle på hver deres måde. Ricky Rubio er stadig ude med en skade, men når han engang bliver rask, så bliver et allerede stærkt hold kun endnu bedre.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Cleveland Cavaliers bliver et skræmmende mandskab for samtlige hold i Eastern Conference, når vi rammer slutspillet til april.

Darius Garland scorede 51 point mod Timberwolves i deres senste kamp, og her kan man se bare lidt af hvad den dygtige guard kan

3. Oklahoma City Thunder (6W/8L)

Shai Gilgeous-Alexander.. Hold op en sæson den 24-årige canadier har gang i. Hvis ikke OKC formentlig kommer til at tanke sidst på sæsonen, så ville han helt sikkert være en del af det tidlige MVP ræs. Shai snitter i denne sæson 31,5 point, 4,4 rebounds & 5,8 assists pr kamp – på fantastiske 53,9% fra gulvet, 37,8% på trepointsskud og hele 94% på sine skud fra straffekastlinjen. Voldsomt flotte procenter på høj volume!

Det stopper dog ikke ved SGA. Thunder har et yderst sjovt hold, som i denne sæson spiller utroligt hurtigt. Det unge OKC mandskab rangerer som ligaens anden hurtigste hold i pace, og det er tydeligt at føle, når man ser dem på skærmen. Det er en flot blanding af en dominerende stjerne, samt et hold som bevæger sig utroligt godt. 

Josh Giddey er den sekundære stjerne på det unge hold. Dog, ikke er han ikke den moderne stjerne, som scorer en masse, men derimod en team first-spiller, som finder sine medspillere på et utroligt højt niveau. Den unge australier snitter lige nu 14,8 point, 7,3 rebounds og 5,5 assists pr kamp.

Et par andre spillere der kan fremhæves, er rookie Jalen Williams og den lidt spøjse Aleksej Pokusevski. Williams er en intens guard, som kan lidt af det hele – en dygtig scorer og en ivrig forsvarsspiller. Pokusevski er lidt af en blandet pose bolsjer. Som starter snitter han 10 point, 6 rebounds og 2 blokerede skud pr kamp. Det virker til, at han bliver bedre kamp for kamp. Det er gode tegn for den 213 cm høje serbiske center/forward, som har døjet med en meget op og ned karriere indtil videre.

Det der gør OKC Thunder til et must watch-hold, er deres tårnhøje energi og engagement for at vinde hver evigt eneste aften. De er stort set aldrig favoritter, når de går på banen, men de giver altid alt hvad de har, og er ofte med i kampen helt indtil det sidste.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Shai var ustoppelig mod Boston Celtics.. SGA er en af ligaens absolut bedste scorere!

Annonce. Scroll for at læse videre.

Jeg er en mangeårig NBA nørd, og har været tilknyttet NBA redaktionen siden november 2021. Ud over det så skriver jeg også på engelsk via min egen hjemmeside. Stor forkærlighed for gode forsvarsspillere som Bam Adebayo & Mikal Bridges!

Andre artikler med dette emne

NBA

Shai Gilgeous-Alexander har været ustoppelig i den her sæson, og hans høje niveau fortsætter, efter han sænker Wizards i et tæt opgør.

NBA

Overraskelser, dominerende superstjerner og solide slutspilshold pryder sæsonens første in-season power ranking.

NBA

Cleveland Cavaliers har vundet de første otte ud af ni kampe i denne sæsons grundspil. Det rækker lige nu til en anden plads i...

Milwaukee Bucks

Ugens spillere i NBA er kåret

NBA

MVP-ræset i NBA er skudt i gang for sæsonen 2022/2023

NBA

Natten til onsdag den 19. oktober spilles den første kamp i NBA-sæsonen 2022/23. Før sæsonen kigger vi på, hvilke hold der ser stærkest ud.

NBA

Trade-markedet i NBA anno 2022 er en forunderlig størrelse.

NBA

Trade-markedet i NBA anno 2022 er en forunderlig størrelse.