fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Boston Celtics

De syv bedste trænere i NBA

Her er listen over de syv bedste trænere i NBA. Er der overhovedet nogen som kan vælte Popovich af tronen?

Det er endnu engang blevet tid til en top 7.

Denne gang er det en top 7 over de bedste trænere i NBA.

Fælles for dem på listen er, at de alle forstår spillet bedre end os andre, men også forstår sig på mennesker. Mandskabspleje er essentielt som cheftræner i NBA. Bænkspillerne har andre behov end superstjernerne, og det hele skal i sidste ende gå op i en højere enhed.

Det første en general manager gør når resultaterne ikke flasker sig, er at fyre træneren, men disse syv har formået at være lang tid i sporten, og er nogen alle hold ville elske at have som træner. Her er de syv bedste trænere i NBA (Tallet er ikke blevet mindre fremragende siden sidst):

7. Mike D’Antoni, Houston Rockets (COY i 2005 & 2017)

67-årige Mike D’Antoni er første mand på denne liste. Han har seks sæsoner med 50+ sejre, tre gange har han ført et hold til Konference finalerne og så anses han for at være en angrebsguru. Hans bedste tid som cheftræner var i Phoenix med Steve Nash fra 2004-2008, samt de seneste par år i Houston med James Harden.

D’Antoni er en træner, som har en meget klar spilfilosofi, og ikke nødvendigvis justerer, efter hvilket spillermateriale han har at gøre med. Han trives bedst med en masse skytter rundt om en guard, som skal skabe spillet.

D’Antoni mangler at føre et hold til en NBA-finale og vil nok kigge tilbage på Western Conference Finals i 2009 imod LA Lakers, som den helt store chance, hvor Ron Artest reddede de kommende NBA-Champs.

6. Mike Budenholzer, Milwaukee Bucks (COY i 2015)

Coach Bud er en af mange NBA-trænere med en fortid som assistent for Gregg Popovich, og indflydelsen er ikke til at tage fejl af. Budenholzer elsker mange afleveringer og masser af bevægelse angrebsmæssigt. Noget de i Milwaukee håber på, at han kan tilføre holdet til den kommende sæson.

Det var i Atlanta, at Budenholzer startede som cheftræner, og holdets forrygende sæson i 2015 gav ham også Coach of the Year-titlen. Ingen havde set det komme at Jeff Teague, Kyle Korver, DeMarre Carroll, Paul Millsap og Al Horford skulle være startopstillingen på det bedste hold i Eastern Conference.

5. Rick Carlisle, Dallas Mavericks (Mesterskab i 2011 & COY i 2002)

Carlisles imponerende CV består af 11 år som assistent og 16 år som cheftræner. Heriblandt ti år i Dallas, hvor han tog dem til NBA-finalen og slog storfavoritterne fra Miami Heat. Rick Carlisle har ført sit hold til slutspillet i 12 ud af 16 sæsoner. En statistik mange trænere kun kan drømme om.

Et godt tegn på hans enormt positive indflydelse er hans fremragende spilkald efter Timeouts (ATO), som oftest er en succes og som andre trænere i ligaen ynder at bruge.

4. Erik Spoelstra, Miami Heat (Mesterskab i 2012 & 2013)

Han startede i videorummet og arbejdede sig hele vejen op til at blive cheftræner. Det har Erik Spoelstra nu været i ti år med vekslende succes. Den helt store variabel var LeBron James, som gav to mesterskaber til holdet fra Florida i hans fire år.

I tiden efter James har Coach Spo formået at holde styr på tropperne og trods svingende resultater, har den eneste konstante faktor været Spoelstra. Han er altid velformuleret og indsigtsfuld, og som modstander har man aldrig lyst til at møde et hold trænet af Erik Spoelstra, da de er velforberedte. Han blev anerkendt af de andre trænere i NBA i 2017 ved at få titlen som Co-Coach of the Year.

3. Steve Kerr, Golden State Warriors (Mesterskab i 2015, 2017 & 2018, samt COY i 2016)

Steve Kerr får en velfortjent tredje plads på denne liste. Han har mødt en del kritik fra såkaldte eksperter, som har udtalt, at mange kunne have gjort, hvad Kerr har gjort. Men dette er på ingen måde sandt. Da han overtog Warriors, inden 14/15-sæsonen, var der ingen der forventede, at de kunne vinde mesterskabet. Kerr overtog et vrag af et angreb fra den tidligere cheftræner, Mark Jackson, som han så gjorde til det absolut flotteste i ligaen.

Steve Kerr har siden da skabt en kultur, som er så vigtig for et hold og ligesom med alle andre, der brillerer inden for en branche, så er det hans personlighed, som gør ham dét bedre end mange andre.

Han forstår, hvad spillerne har brug for og, hvornår de har brug for det. Han forstår at gøre en flok mætte spillere mere sultne, ved at give dem mere ansvar og få dem til at tænke mere selv. En fantastisk træner, som har haft et par fremragende mentorer i Phil Jackson og Gregg Popovich.

2. Brad Stevens, Boston Celtics

Ligesom mange af de andre bedste trænere, så er Brad Stevens også helt fantastisk ATO. Det så vi i Bostons serie imod Philadelphia. I kamp tre sætter Stevens et fantastisk spil op, som giver Horford et layup.

Stevens har været med til at forbedre Bostons record år efter år, og har især fået masser af respekt for at tage Bostons skadesplaget mandskab til kamp syv i Eastern Conference finals, hvor det kun var LeBron James som stod i vejen. Blot fem år som cheftræner i NBA og han har allerede været skridtet før finalerne to gange. Brad Stevens har legende-potentiale.

1. Gregg Popovich, San Antonio Spurs (Mesterskab i 1999, 2003, 2005, 2007 & 2014, samt COY i 2003, 2012 & 2014)

Apropos legender.

Gregg Popovich er den bedste træner nogensinde og naturligvis også nummer et på denne liste. Man skal huske at sætte pris på ham, da der er nok ikke mange år tilbage af hans trænerkarriere.

Tallene taler sit tydelige sprog: Fem mesterskaber, tre gange Coach of the Year og 21 gange i træk har han ført San Antonio Spurs i slutspillet.

Tallene er fantastiske og viser, hvorfor han er den bedste træner, men det er ikke det som gør ham til en legende. Det er hans måde at justere spillestil alt efter holdets evner, det er hans fremragende interviews og ikke mindst, hans villighed til at kommentere på uretfærdigheder i samfundet, som gør ham til en legende. En træner, en personlighed og en legende som vi for alt i verden, skal huske at sætte pris på.

Skrevet af

NBA-skribent, basketball-elsker og man kan følge med i mine NBA-Odds på twitter @OddserKunNBA.

Andre artikler med dette emne

NBA

Kevin Durant passerede i nat Elvin Hayes som den 11. mest scorende spiller i NBA´s historie.

Golden State Warriors

Draymond Green fik tidligere på ugen sin karrieres største bødestraf, efter han blev udvist for at tage kvælertag på Rudy Gobert i en kamp....

NBA

Giannis Antetokounmpo var ustoppelig offensivt og scorede 54 point mod Indiana Pacers, men Milwaukee Bucks endte alligevel med at lide et smalt nederlag.

EuroLeague

Den tidligere Virtus Segafredo Bologna-cheftræner Sergio Scariolo er angiveligt i Milwaukee Bucks´ søgelys.

Analyser

Hvad skal vi afkode af Deni Avdijas ansigt her? Enten er han begejstret over, at NBA-sæsonen starter i nat, eller også er han rasende...

Atlanta Hawks

Reginald ´Reggie´ Kissoonlal har landet en kontrakt hos College Park Skyhawks i NBA G League, skriver hans agent på det sociale medie X.

Analyser

Utah Jazz overgik alles forventninger i sidste sæson. Lauri Markkanen var lige pludselig verdens bedste basketballspiller, mens Walker Kessler leverede sin bedste 'prime Rudy...

Analyser

Der er sket meget, siden Toronto Raptors vandt mesterskabet i 2019. Sidste sæsons skuffelse resulterede i et farvel til manden, som ledte holdet til...