fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

De største historier fra mændenes Olympiske Basketball-turnering

De Olympiske Lege i Tokyo afvikler de sidste discipliner søndag. Mændenes basketball-turnering blev afgjort lørdag morgen, hvor USA tog guldet foran Frankrig. Her er nogle af de største historier fra turneringen.

Luka Doncic - Slovenien
Foto: FIBA.com

Luka-Magic i Tokyo

Et land med to millioner indbyggere stod i en olympisk bronze-finale efter deres superstjerne spillede en magisk turnering. Luka Doncic viste sig frem fra sin bedste side, da han førte holdet til en imponerende fjerdeplads ved landets første olympiske lege.

Doncic tabte sine første to kampe med Slovenien nogensinde, da han ellers havde vundet sine 17 første kampe for landet. 

Han scorede 48 points i sin olympiske debut, og der er ingen tvivl om, at Doncic nu igen har bevist sig som den verdensstjerne, han er. Man må ikke glemme, at han kun er 22 år gammel. Det er spillets fremtid vi vidner.

Durant tager historisk guldmedalje

Kevin Durant spillede en fantastisk turnering, og han hjalp Team USA sikre deres fjerde OL-Guld i streg. Durant tog dermed sin tredje olympiske guldmedalje, hvilket er rekorden for flest guldmedaljer for Team USA. En rekord han deler med Carmelo Anthony, der ellers har spillet ved fire olympiske lege.

Durant kom ikke sovende til denne guldmedalje, da han spillede fantastisk. Han scorede endda 29 points i finalen, hvor han var kampens spiller. De 29 points er det laveste antal points han har lavet i en guldmedalje-kamp, hvilket er latterligt at sidde og skrive.

Patty Mills sikrer Bronzen

Australien har stor erfaring med at stå i bronze-finaler ved OL, men de har bare aldrig taget en medalje – før nu. Australien slog Slovenien og kunne sikre sig sin første medalje ved mændenes basketball-turnering efter fire ture i bronzefinalerne uden held. 

Mr. Basketball i Australien må uden tvivl være Patty Mills, og endelig kunne han levere metal til den sportsgale nation. Han debuterede ved OL i Beijing, og siden har han kæmpet for at levere resultatet, som nationen har hungret efter. Lørdag kunne han med sine 42 points hjælpe Australien til medaljer.

Mills har netop underskrevet en aftale med Brooklyn Nets, hvilket allerede ligner en god signing.

Vinder USA i 2024?

Om tre år skal der spilles OL i Paris. USA vil altid være storfavoritter, men det er som om verden har indhentet det før så dominerende amerikanske basketball-hold. Med tre nederlag i de seneste måneder til henholdsvis hold fra Europa, Afrika og Oceanien kan vi måske se nogle smide amerikanerne af tronen. 

I 2004 fik amerikanerne kun bronze, da Argentina løb med guldet. Ellers skal vi tilbage til 1988, 1980 og 1972 for at finde de eneste gange USA har tabt guldet siden basketball blev introduceret på det olympiske program i 1936 i Berlin. 

 

 

Skrevet af

Jeg overtog posten som NBA-Redaktør på siden i september 2021 med min dygtige medredaktør Mikkel Tofte Langerhuus. Jeg har været ved Fullcourt siden august 2019. Jeg har i mange år haft stor interesse for NBA, men jeg dækker også college-basketball.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

NBA

Mandag aften amerikansk tid udløber NBAs eksklusivitetsforhandlinger med de nuværende rettighedshavere, og dermed åbnes der op for forhandlinger med øvrige bejlere til NBA-rettighederne.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

Internationalt

Team USA nærmer sig et drabeligt mandskab til OL 2024, hvor blandt andet Lebron James, Stephen Curry, Kevin Durant og Joel Embiid vil være...

Boston Celtics

NBA sæsonen er snart ved at være ovre for i år. Dermed er det blevet tid til sæsonens sidste power ranking. Der bliver fokuseret...

NBA

Victor Wembanyma var tæt på at skrive NBA-historie, da San Antonio Spurs natten til onsdag dansk tid tabte snævert til Denver Nuggets, og den...

Landshold

De olympiske lege 2024 nærmer sig, og der er lagt op til et brag af en basketballfest i Paris. Her kan du se de...

Chicago Bulls

30-årige Otto Porter Jr. har meddelt, at han har valgt at indstille sin karriere efter 11 sæsoner i NBA.