fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

De fem største historier fra første halvdel af sæsonen

NBA har spillet første halvdel af sæsonen, og vi har derfor set nærmere på de fem største historier fra den første halvdel.

Foto: Flickr - Keith Allison

Vi er nu halvvejs igennem denne meget anderledes NBA sæson. NBA ligner mere sig selv i forhold til Disney World boblen sidste år, men ligaen er stadig præget af Covid-19. Pandemien har dog ikke fjernet spændingen for sæsonen, og selvom den besværliggør situationen for ligaen, så kører NBA videre for fuld kraft.

Covid-19 har stor indflydelse

Vi vidste alle, at Covid-19 pandemien ville være et stort emne i denne sæson, da holdene ikke længere spiller i en lukket bobbel. Kampene bliver spillet i holdenes egne arenaer, og det har, desværre, medført flere udskydelser. I alt er 31 kampe blevet udsat, og der er stadig ikke en plan klar til, hvordan de skal afvikles. 

Man håbede, at der ville gå lidt tid før det første tilfælde ville komme. Det skete dog allerede på anden dag af den nye sæson, da man måtte aflyse kampen mellem Thunder og Rockets, da Rockets ikke kunne stille fuldt hold. 

De værst ramte hold er Miami Heat og Dallas Mavericks. Begge hold har faktisk kun fået udsat én kamp hver, men de har flere gange manglet spillere på grund af kontaktopsporing. Mavericks har manglet 41 spiller-kampe i alt. En spiller-kamp betyder, at én spiller misser én kamp, og derfor kan man hurtigt se, at Mavericks har været underbemandet. Holdene, som har holdt pandemien ude, inkluderer begge Los Angeles hold, der ikke har fået en kamp udsat endnu. 

Det er svært at se, hvad NBA kan gøre, når de ikke har spillerne i en bobbel, men konklusionen må være, at de har tacklet det forventeligt. Der er dog stadig mange spørgsmål, som mangler svar. For, hvad sker der, hvis et hold er smittet under slutspillet, og hvornår skal de resterende kampe spilles?

Bredt mesterskabsfelt

Covid-19 pandemien har medført en enkelt positiv ting. Feltet af mesterskabsfavoritter er tættere end det har været i mange år. Det kan skyldes alle de parametre som pandemien har medført blandt andet: Ingen hjemmebane fordel, frygten for at blive taget ud af alle kampe og bare, at vi har flere superhold end nogensinde før. Brooklyn Nets er i denne sæson det bedste eksempel på, hvordan ligaen er blevet. 

Feltet af favoritter består lige nu af: Jazz, Clippers, Lakers, Suns, Nuggets, Nets, Bucks og 76’ers. De hold har alle en stor mulighed for at kunne gå hele vejen. Der er dog et kæmpe felt af hold, som kan vinde en slutspilsserie, som er lige bag dem. De hold inkluderer Celtics, Pacers, Trail Blazers, Spurs, Warriors, Mavericks, Raptors og sidste års finalist Miami Heat. 

I en sæson, hvor alt kan ske, kan det næsten ikke undgås, at et undertippet hold vil overraske. Derfor har vi et felt bestående af 16 hold, som har en mulighed for at gå hele vejen. Der skal meget til at slå de store hold, men intet skal udelukkes i denne sæson. Efter Trade Deadline d. 25 marts vil vi blive klogere på, hvordan holdene står.

Tidligere bundhold på slutspilsjagt

Hvis man har fulgt med i NBA i løbet af de seneste år, har man kunne være sikker på tre ting. LeBron står nok i finalerne til juni, James Harden har et skæg og New York Knicks og Phoenix Suns ligger til en ydmygende plads i hver deres conference. I hvert fald én af de ting ser i år ud til at ændre sig. Lad os starte med Phoenix Suns.

Sidste gang Suns var i slutspillet var i 2009-10 sæsonen. Det har været et hårdt årti for det ikoniske hold, men nu ser det endelig ud til, at de er på vej mod slutspillet igen. De har fået samlet en god trup ind gennem de seneste år, og vi så også i boblen sidste år, at de ikke var et bundhold længere. Selvom det ikke var nok til en slutspilsplads, vandt de alle otte kampe, som de spillede i boblen. I år har de så tilknyttet Chris Paul, som ser ud til at være den sidste brik. Suns er lige nu på en andenplads i Western Conference med en record på 25-11. 

New York Knicks har faktisk været i slutspillet tre gange i det seneste årti. I 2011, 2012 og 2013. Det betyder dog ikke, at man forbinder Knicks med succes. Knicks har overrasket denne sæson, og de ligger lige nu på en sjetteplads i Eastern Conference. 

En af hovedpersonerne bag succesen er deres nye cheftræner Tom Thibodeau. Thibodeau har medbragt en hård spillestil, som passer godt til truppen, bestående af både unge spillere og veteraner. 

De har et af de bedste forsvar i ligaen, som har medført, at de vinder de tætte kampe. Julius Randle har spillet fantastisk, og han blev udnævnt til All-Star. Samtidig har spillere som Rj Barret og Immanuel Quickley vist sig som meget dygtige guards, og de har igen fået lyset til at skinne på Madison Square Garden. 

Joel Embiid som MVP favorit

Joel Embiid er i gang med sin femte sæson i NBA, hvilket lyder vanvittigt. Han sad ude de første år af sin karriere på grund af en fodskade. Nu er han blevet en af de bedste centere i ligaen, og i denne sæson er han måske den bedste spiller i hele ligaen. 

Embiid stortrives under 76ers nye cheftræner Doc Rivers. Han har udviklet sig til den mest dominerende store spiller i NBA, og han har ført 76ers til en førsteplads i Eastern Conference. Han har været et våben både offensivt og defensivt, da han har over 30 points per kamp, samtidig med han har 11,7 rebounds og 1,7 blocks per kamp. 

Det bliver spændende om Embiid kan føre 76ers til finalerne. Der bliver dog hård kamp om det i Eastern Conference, da de skal forbi både Bucks og Nets, som har øjnene på samme mål.

Zion Williamson lever op til hypen

20 år gammel. Det er alderen på Zion Williamson, og det skræmmer nok mange NBA hold lige nu. Han er en af de mest dominerende spillere i ligaen, og han blev fortjent udtaget til sin første All-Star kamp. Han har 25,5 points per kamp, og han skyder over 60 procent fra gulvet i denne sæson. 

Når man ser Zion spille, begynder man at betvivle tyngdekraften og om ringene kan blive ved med at holde til, at han smadrer bolden ned. Efter han var plaget af skader i sin rookie sæson, har vi nu set den rigtige Zion, og det mildest talt super underholdende. 

Skrevet af

Jeg overtog posten som NBA-Redaktør på siden i september 2021 med min dygtige medredaktør Mikkel Tofte Langerhuus. Jeg har været ved Fullcourt siden august 2019. Jeg har i mange år haft stor interesse for NBA, men jeg dækker også college-basketball.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Boston Celtics

Boston Celtics er med sejren i nat en kamp fra at spille i finalen. Sidste gang de spillede i en finale var i 2010.

Dallas Mavericks

Det regnede både ind i hallen og ned i kurven for Dallas mavericks, da de i nat tog deres første sejr i serien mod...

Boston Celtics

Miami Heat vandt en vigtig kamp i Boston med cifrene 109-103.

Dallas Mavericks

Hjemmeholdets fans kunne i nat gå fra Chase Center fyldt med glæde og optimisme. I 48 minutter havde de set Golden State Warriors brillere...

NBA

Så er der ny podcast fra Fulltalk, hvor vi drøfter Conference Finals i både øst og vest i NBA.

NBA

Deandre Ayton og Phoenix Suns røg i søndags ud af slutspillet. Dermed er spekulationerne om, at parterne går hver til sit begyndt.

NBA

Orlando Magic vandt i nat draft-lotteriet, hvilket betyder, at de vælger først i draften til sommer.

NBA

I en uskøn kamp 7 tog Boston Celtics sejren over Milwaukee Bucks. Det var specielt 3-pointsskuddet, der blev afgørende for kampens udfald.