fbpx
Connect with us

LA Clippers

Clippers udligner

Los Angeles Clippers besejrer Utah Jazz i kamp fire med cifrene 104-118 og udligner dermed til 2-2 i serien.

Clippers tog imod Jazz i Staples Center i Los Angeles i kamp fire af den ene Conference Semifinals i Western Conference. Hjemmeholdet bragte sig foran med 13-30 i første periode og så sig ikke tilbage derefter.

Ikke engang det 24-9-run, Jazz leverede i slutningen af fjerde periode, var nok til at ryste Kawhi og co., og kampen sluttede derfor med en stensikker sejr og en reducering til 2-2 i kampe.

Hjælp fra andre end Reggie Jackson

Reggie Jackson har været en stor hjælp hidtil for Clippers i dette års playoff. Han har været den tredjebedste scorer på holdet og vist sig at være endnu vigtige for dem end først antaget. I nat tog stjernerne over, og Jackson måtte nøjes med fire point. Men selvom Reggie Jackson har set rigtig god ud, havde flere Clippers-spillere stadig til gode at spille en god kamp fra start til slut.

I nat var det dog Marcus Morris tur til at komme i gang og vise, hvad han i sin tid blev hentet til klubben for. Han kvitterede med fem trepointsscoringer på seks forsøg og var en vigtig brik, da Clippers skabte sit store forspring i første periode. På et tidspunkt i anden periode var Clippers oppe med hele 29 point, og det var altså ikke muligt for Jazz at komme tilbage fra. End ikke et run i slutningen af kampen ændrede på det. Morris endte kampen med 24 point, seks rebounds, en assist og et steal.

Morris flotte kamp skal ses i lyset af, at både Kawhi Leonard og Paul George spillede en flot kamp. Det gav plads til Morris, og det er uden tvivl en vigtig faktor, hvis Clippers skal komme sejrsrigt ud af serien. Luke Kennard kom ind i anden halvleg og spillede 12 effektive minutter med otte point og to treere på fire forsøg, og Patrick Beverley havde et steal og fire blocks på 12 minutter. Zubac scorede otte point uden at misse et skud. I nat gjorde hver og en af Clippers’ spillere det, som de var blevet ansat til i sin tid, og det gav pote.

(Mindst) To til tango

Kawhi Leonard og Paul George har efterhånden gennemskuet, at hvis Clippers skal vinde, skal de begge spille deres bedste. I nattens kamp kvitterede de med 31 point hver og var, udover Donovan Mitchell som scorede 37 point, kampens bedste spillere. Hver eneste gang Clippers havde brug for en scoring efter et lille Jazz-run, satte Paul George en vigtig treer eller også tog Kawhi bolden sikkert til kurven.

Det helt afgørende i nattens kamp var Clippers aggressivitet, og især Kawhi og George bidrog til den kultur. Hver eneste gang, de havde muligheden, penetrerede de stålfast til kurven. Begge hold havde det samme antal turnovers(11), og skød næsten identiske procenter (33-77 og 36-77), men Clippers ville det langt mere i nat. Den aggressive spillestil tog dem til linjen 38 gange, hvoraf de ramte 31. Til sammenligning scorede Jazz kun 21 for 25 bag straffekastlinjen.

Når Paul George og Kawhi Leonard viser sig fra den side, de gjorde i nat, er der ikke meget at stille op for modstanderne. Kawhi er afhængig af George og omvendt. Det bliver nøglen til succes for Clippers de næste kampe. Derudover er de nødt til at bevise, at de kan slå Jazz på udebane. Det var intet problem i den første serie mod Dallas Mavericks, hvor de vandt samtlige kampe på udebane, men indtil nu har har hjemmeholdet sejret i serien imod Jazz.

I Clippers’ bedste perioder så de ustoppelige ud i begge ender, og især forsvarsdelen var vigtig for hjemmeholdet. De har på papiret et af de bedste forsvarshold i ligaen, men det har indtil nu ikke været vejen til sejr. Med andre ord – spiller Clippers forsvar som i nat, er de holdet, man skal slå for at vinde.

Hvis man var i tvivl om, hvorvidt Kawhi Leonard var kommet for at vinde, kan man se eller gense dette højdepunkt fra anden periode:

Mitchell med endnu en 30-points-kamp

Selvom Jazz havde det svært mod Clippers i nat, var der lyspunkter for holdet fra Salt Lake City. Deres unge stjerne Donovan Mitchell spillede (igen) røven ud af bukserne og scorede 37 af Jazz’ i alt 104 point. Det betyder, af han for sjette gang i streg scorede over 30 point i en slutspilskamp. Den sidste, der gjorde det, var selveste Stephen Curry tilbage i 2019.

Derudover er han den første nogensinde til at score 30+ point og mindst fem treere i fem kampe i streg i playoff-regi. Derudover kvitterede han med 5 rebounds, 5 assists og ét steal.

Mitchells flotte præstation var imidlertid ikke nok, da hans holdkammerater ikke fulgte trop, som han kunne håbe på. Rudy Gobert var i fejlproblemer i store dele af kampen og kunne derfor ikke bidrage med det helt store, og årets sjettemand, Jordan Clarkson, som har været ustoppelig fra treeren i serien indtil nu, var en skygge af sig selv.

Han gik to for otte bag treeren.

Gobert scorede kun 11 point og spillede 32 minutter, som det hidtil laveste antal for ham i serien. Med Clippers i hopla tyder alt derfor på, at Mitchell igen skal have en brandkamp, hvis Utah skal komme sejrsrigt ud af kamp fem. Kampen spilles natten mellem onsdag og torsdag, hvor Utah igen tager imod Clippers i en fyldt arena.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

27-årig skribent bosat i Århus. Følger NBA på tæt hold og har altid været stor Los Angeles Lakers fan.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in LA Clippers