fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Cleveland Cavaliers

Cavaliers rydder op i truppen

Søndag tradede Cleveland Cavaliers Brendan Haywood og hans værdifulde kontrakt til Portland Trail Blazers for cash considerations – overraskelsen var dog at Mike Miller også var inkluderet i denne handel.

Brendan Haywood var anset som en vigtig brik i Cleveland Cavaliers jagt, mod endnu en tur til finalen i den kommende NBA sæson. Den 35-årige center spillede kun 22 kampe for Cavaliers sidste sæson, men det var nu mere hans potentiale uden for banen som Ohio holdet så nytte i.  Haywood havde en ikke-garanteret kontrakt i den kommende sæson, til en værdi af $10.5 millioner, og netop dét at den ikke var garanteret gjorde ham attraktiv.

Hold som var på udkig efter at spare penge i den kommende sæson, ville kunne bruge Haywoods kontrakt som hjælp til dette, da kontrakten gjorde at han ikke var garanteret at få udbetalt den indebærende løn. Omvendt ville en trade af centeren og hans kontrakt, give Cavaliers næste års NBA sæsons største trade exception – en gylden mulighed for at forstærke sig midt i sæsonen, selvom holdet allerede er pakket med løntunge spillere.

En trade exception giver et hold mulighed for, at trade sig til en spiller med en kontrakt som matcher exceptionen eller derunder, selvom holdet i forvejen har overskredet det årlige lønloft. Den kan dog ikke bruges, til at skrive kontrakter med free agents – kun på trades. Hvis dette skal omgås skal en sign-and-trade arrangeres med spilleren, og det hold som han sidst var under kontrakt hos.

Er et hold i besiddelse af flere trade exceptions, kan disse ikke kombineres til at hente en spiller med en større kontrakt – i dette tilfælde modtog Cavaliers trade exceptions på $10.5 millioner og $2.85 millioner, for henholdsvis Brendan Haywood og Mike Miller, hvoraf de kun kan anvendes seperat af hinanden, og skal bruges inden for 1 år. En sidste positiv ting for Cavaliers, er at spillere hentet gennem en trade exception’s løn, ikke tæller imod luxury cap’en – hvilket kan ende med at spare holdet en masse penge.

Inden søndagens trade stod holdet nemlig til at betale $32 millioner i luxury tax, hvor de nu er nede på omkring $5 millioner – dog mangler Cavs stadig at skrive kontrakt med unrestricted free agents Tristan Thompson og J.R. Smith, som begges forventes at vende tilbage til Ohio. Cavaliers har også traded rookie Rakeem Christmas til Indiana Pacers, og har på nuværende tidspunkt 11 spillere under kontrakt. Holdet har også draftrettighederne til Sir’Dominic Pointer og den russiske center Sasha Kaun, hvor der formodes at være størst chance for at den sidst nævnte, er at finde i truppen i næste sæson.

Mike Miller - Cleveland Cavaliers - Flickr

For at vende tilbage til søndagens trade, så blev Mike Miller også inkluderet, samt to fremtidige draft picks – Clevelands eget 2020 2. runde draft pick, og det højeste af Clevelands 2019 2. runde draft pick som de har modtaget fra henholdsvis Los Angeles Lakers og Minnesota Timberwolves. Det kom som en overraskelse for mange, at Mike Miller blev inkluderet i denne trade. Miller som tog til Cleveland fra Miami sammen med LeBron James, var en af veteranerne på holdet, og agerede som en vigtig mentor i omklædningsrummet for mange af holdets unge spillere. Samtidig har LeBron ofte omtalt ham som en af hans bedste holdkammerater gennem tiden, umiddelbart skulle man tro at der ville komme problemer ud af, at trade en af “King James” loyale tjenere væk fra holdet.

Det viste sig senere at Miller, som satte 32 3’ere på 33% shooting – hvilket er det laveste antal træffere for ham i de seneste 12 sæsoner – selv ønskede at komme væk. Han var på banen i 52 kampe for Cavaliers sidste sæson, sammenlignet med året før hvor han optråde i 82 kampe for Memphis Grizzlies, og netop den manglende spilletid, var grunden til, at han ytrede et ønske til ledelsen om at trade ham. Ifølge ESPN skulle Memhpis Grizzlies være interesserede, i at få Mike Miller tilbage på holdet, efter han højest sandsynligt bliver købt ud af sin kontrakt hos Portland – Oklahoma City, Dallas og Miami nævnes også som mulige destinationer for Miller.

Cavaliers General Manager David Griffin havde sidste år stor succes med in-season trades, og formåede at forstærke holdet betydeligt, ved at hente Iman Shumpert, J.R. Smith og Timofey Mozgov – hvoraf sidst nævnte kom gennem en trade exception som Cleveland havde sidste sæson. Disse trades blev anset af mange, som nogle af de vigtigste brikker som førte Cavs i finalen, hvor de tabte i 6 kampe til Golden State Warriors.

Grundet sidste års opgraderinger omkring trade deadline, kan det tænkes at David Griffin endnu en gang finder vigtige forstærkninger til holdet, når Cleveland er kommet cirka halvvejs igennem sæsonen, og deres svageste sider er fundet – og dette giver GM’en rigtigt gode muligheder, gennem de nyligt modtagede trade exceptions.

Så er spørgsmålet bare hvilke spillere på NBA’s 29 andre hold, som Cleveland anser som forstærkninger, og hvem der ender med at være overflødige på deres respektive hold, så de kan trades væk – men det vil kun tiden vise, efterhånden som den kommende NBA sæson skrider frem.

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

Internationalt

Iffe Lundberg siger farvel til Virtus Bologna efter to sæsoner.

NBA

Efter to serier skulle ud i syv kampe og spillets store stjerner er tørnet sammen, har vi nu fundet de sidste fire hold, der...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

NBA

Mandag aften amerikansk tid udløber NBAs eksklusivitetsforhandlinger med de nuværende rettighedshavere, og dermed åbnes der op for forhandlinger med øvrige bejlere til NBA-rettighederne.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

Boston Celtics

NBA sæsonen er snart ved at være ovre for i år. Dermed er det blevet tid til sæsonens sidste power ranking. Der bliver fokuseret...

NBA

Victor Wembanyma var tæt på at skrive NBA-historie, da San Antonio Spurs natten til onsdag dansk tid tabte snævert til Denver Nuggets, og den...