fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Breaking: Iffe Lundberg lander kontrakt i NBA

Iffe Lundbeg skal til NBA. Læs om den store nyhed, og hør en kommentar fra Morten Stig Jensen.

Foto: M. Serbin, cskabasket.com

Iffe Lundberg har angiveligt landet en kontrakt i NBA. Han regnes med at skrive under på en Two-way-contract med Phoenix Suns. Han vil derfor blive den første danske NBA-spiller i historien. Det skriver flere kilder her til morgen, blandt andre Eurohoops.com og Basketnews.com.

Lundberg fik i går opsagt sin kontrakt ved russiske CSKA Moskva, på grund af krigen i Ukraine. Derfor var det ikke lang tid det tog for den danske basketball-spiller at finde en ny arbejdsgiver i den bedste basketball-liga i verden. Skiftet til Phoenix Suns betyder også, at han lander ved et af ligaens bedste hold, der fører Western Conference med 53 sejre.

Allerede i sommer var der interesse fra NBA, men Lundberg valgte at blive i CSKA. Nu har den nuværende situation åbnet døren til verdens bedste basketball liga for danskeren.

NBA-ekspert Morten Stig Jensen udtaler sig til Fullcourt.dk om, hvor stort det for dansk basket.

“Ord kan ikke beskrive, hvor fantastisk stort det her er. For Iffe. For dansk basketball. For vores sportskultur.

At jeg lever i en tid, hvor det her blev en realitet, er noget jeg aldrig vil tage for givet. Jeg er så enormt stolt af Iffe og hans drøm.

Vi kan nu, som basketsamfund, endelig sætte punktum for trænere, der siger vi skal holde op med at drømme. Vi kan nu vise vores børn og unge, at det ER muligt at gå hele vejen,” siger Morten Stig Jensen.

Senere på dagen blev nyheden bekræftet af NBA-insider Adrain Wojnarowski. Mere officielt bliver det næsten ikke i NBA. Læg lige mærke til den sidste sætning i tweetet under.

“Danskeren betragtes som den bedste internationale free agent på markedet,” skriver ‘Woj’ i sit Tweet.

Artiklen fortsætter under tweetet.

Gode muligheder for dansk spilletid

NBA-redaktør her på Fullcourt.dk, Mikkel Tofte Langerhuus, siger, at der er gode muligheder for, at Iffe Lundberg får mulighed for at sætte sit aftryk på resten af sæsonen.

“Phoenix Suns har lige fået opbakning fra et helt land til det kommende slutspil, så selvfølgelig giver det mening at hente Iffe. Ej, spøg til side, så mangler Phoenix Suns faktisk en spiller som ham. De er tynde på guard-positionerne, og Iffe kan spille begge positioner (shooting guard og point guard, red.). Med Chris Paul på sidelinjen mangler de kvalitet på specielt point guard, hvor Iffe nok også er bedst. Derfor giver det vildt god mening at hente Iffe for Suns,” mener Mikkel Tofte Langerhuus.

Mens Chris Paul er skadet, spåes Iffe gode muligheder for spilletid. Det kan meget vel komme til at fortsætte resten af den regulære sæson.

“Jeg er, ligesom resten af Basket-Danmark, overhovedet ikke objektiv her, men jeg tror faktisk, at Iffe kan gå ind og blive en værdifuld back-up, også når Chris Paul kommer tilbage. Han skal bevise, at han hører til i ligaen, fordi så er der minutter at hente i Suns. Chris Paul bliver ikke yngre, og Monty Williams (Suns’ cheftræner, red.) vil være sikker på, at CP3 er helt klar til slutspillet. Det gør han ved at give ham en del pauser, hvilket kan gøre plads til en del spilletid til Iffe, hvis han kan bevise, at det er ham, Suns skal satse på bag Chris Paul,” siger Mikkel Tofte Langerhuus.

Phoenix Suns skal igen i vælten natten til mandag, hvor de på hjemmebane møder Los Angeles Lakers. Det er endnu uvist, hvornår Iffe Lundberg er at finde i truppen.

Skrevet af

Jeg overtog posten som NBA-Redaktør på siden i september 2021 med min dygtige medredaktør Mikkel Tofte Langerhuus. Jeg har været ved Fullcourt siden august 2019. Jeg har i mange år haft stor interesse for NBA, men jeg dækker også college-basketball.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

EuroLeague

Flere Euroleague-klubber er på jagt efter at få den danske NBA-spiller Iffe Lundberg på kontrakt, beretter den troværdige italienske journalist Luca D´Alessandro.

NBA

Nattens draft bød på flere overraskelser. Her er en oversigt over de mest bemærkelsesværdige valg i nattens draft.

NBA

Årets NBA draft er blevet afviklet, og Orlando Magic valgte Paolo Banchero fra Duke som den første i årets draft.

NBA

Caleb Swanigan er gået bort i en alder af 25 år. Han spillede tre sæsoner i NBA - senest for Portland Trail Blazers i...

Brooklyn Nets

Kyrie Irving og Brooklyn Nets skulle, ifølge Shams Charania fra The Athletic, være havnet i en blindgyde i forhandlingerne om Irvings fremtid på holdet.

NBA

Fullcourts NBA Draft guide 2022 vil gøre dig klogere på de kommende NBA-spillere. Her er et overblik og en gennemgang over mange af de...

Boston Celtics

Efter en 13 point sejr over Boston Celtics kan Golden State Warriors tilføje endnu en Larry O'Brien pokal til trofæskabet. Stephen Curry var nok...

NBA

Natten til torsdag blev den ombejlede center Christian Wood traded til Dallas fra Houston.