Besøg til Det Hvide Hus tvilvsomt

Toronto Raptors er det første ikke-amerikanske hold i NBA's historie, der har vundet mesterskabet. Hvert år, eller ihvertfald næsten, besøger mestrene præsidenten i Det Hvide Hus. Men som canadisk hold står Raptors splittet mellem Canadas parlament, Parliament Hill, og Det Hvide Hus.
Trump
Trump
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Siden Toronto Raptors besejrede Golden State Warriors i seks kampe, har vi set, hvad mesterskabet har betydet for Toronto og Canada. Det estimeres, at over to millioner mennesker var på gaden, da holdet kunne fejre mesterskabet med fansene i Toronto. Mere end 15 millioner mennesker kiggede med på canadisk TV i løbet af kamp seks, hvor Raptors besejrede Warriors med 114-110 og skrev sig i historiebøgerne som det første canadiske, og ikke-amerikanske,  hold til at vinde et mesterskab i NBA. Med en befolkning på 37 millioner mennesker har hele 40% af befolkningen været inde og kigge med. Men som de første Canadiske mestre, står Raptors også overfor nogle spørgsmål.

Hvert år besøger mestrene Det Hvide Hus for at blive lykkeønsket af præsidenten. Dog har der de seneste år været præget af et hav af kontroverser omkring besøgene, som bunder i en stærk utilfredshed med den nuværende præsident Donald Trump. De sidste to år har Golden State Warriors ikke besøgt det hvide hus grundet kontroverser med Trump. Sidste år besøgte Warriors istedet den tidligere præsident, Barrack Obama, hvorefter Trump trak hans invitation tilbage. Indtil videre er der ikke kommet nogle officielle meddelelser fra hverken Toronto Raptors eller Det Hvide Hus.

Men skal Raptors besøge Justin Trudeau i Parliament Hill eller Donald Trump i Det Hvide Hus? Cheftræner Nick Nurse er ikke i tvivl:

“Vi er her, lad os besøge (Justin) Trudeau. Vi er et Canadisk hold” Lød det fra Nurse under et radiointerview med programmet Fan 590’s Prime Time Sports igår.

Nurse uddybede efterfølgende, at planerne for et besøg til Parliament Hill allerede er i gang, og at de ikke har hørt fra Det Hvide Hus endnu.

Det forlyder også, at Trudeau er interesseret i et besøg, da Ministerens embede tidligere har udtrykt interesse i dette. Trudeau holdt også tale til Raptors’ fejring i Toronto tidligere på ugen, hvor han lykkeønskede holdet og dets fans.

Se andre spændende artikler