Beilein og Cleveland går hver til sit

John Beilein vil ikke vende tilbage til Cleveland Cavaliers efter All-Star pausen. Træneren og holdet er blevet enige om at ophæve hans kontrakt.
John Beilein Screenshot
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Cleveland Cavaliers har ikke haft en god sæson. Med kun 14 sejre er de det det dårligste hold i NBA i Eastern Conference. Den nye træner John Beilein har ikke formået at skabe et konkurrencedygtigt hold eller udvikle de unge spillere. Beilein og organisationen tager nu konsekvenser heraf og afslutter samarbejdet.

Beilein var en succesfuld træner i college-rækkerne for Michigan, inden han i sommers blev ansat hos Cavaliers. Samarbejdet mellem træner og spillertrup har imidlertid aldrig fungeret.

Tidligt på sæsonen begyndte de første rygter at sive ud af omklædningsrummet. Beileins collegemetoder skinnede igennem til træningerne. Hans tone overfor spillerne, samt træningsmetoder, var mere passende for teenagere end professionelle basketballspillere. I januar måtte han undskylde til sit hold efter han havde omtalt sine spillere som thugs.

Blandingen af højtbetalte tidligere mestre (Kevin Love, Tristan Thompson) og unge talenter (Colin Sexton, Darius Garland) har ikke gjort situationen lettere for træneren. Balancen mellem erfarne spillere, som vil vinde og forventer at have en stor rolle, og de unge spillere, som skal have erfaring, er aldrig blevet fundet i Cleveland i denne sæson.

Flere klip er gået virale af Kevin Loves manglende gejst på banen og direkte opgivenhed over at se Sexton og Garland drible rundt.

I følge ESPN beskriver kilder tæt på Beilein, at han er ulykkelig efter skiftet til Cleveland. Skillsmissen mellem parterne er derfor gensidig, og det er også lykkedes træner og hold at blive enige om en  ophævelse af kontrakten. Beileins kontrakt lød ellers fire millioner dollars i op til fem år.

Assistent træner J.B Bickerstaff forfremmes til cheftræner. Bickerstaff har været i spidsen for et NBA hold to gange tidligere. I 2015 var han midlertidig cheftræner for Houston Rockets efter de havde fyret Kevin McHale. I efteråret 2017 blev han først midlertidig og senere permanent cheftræner for Memphis Grizzlies. Her blev han fyret i foråret 2019 efter Grizzlies ikke kvalificerede sig til playoffs.

Se andre spændende artikler