fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA

Victor Wembanyama strålede i landsholdsdebut

Den franske komet Victor Wembanyama fik fredag aften senior landsholdsdebut, og Wembanyama var i vanlig stil i centrum.

Foto: fiba.basketball

Alle øjne var rettet mod det forventede førstevalg i NBA´s 2023 draft Victor Wembanyama som fredag aften debuterede for det franske herrelandsholds.

Victor Wembanyama har tidligere været fast inventar på Frankrigs ungdomslandshold, men i forbindelse med landets VM-kvalifikationskamp mod Litauen skulle den den tårnhøje franskmand for første gang i aktion for A-landsholdet, og den meget omtalte 18-årige franskmand fik sig en mindeværdig debut.

Frankrig sejrede overlegent mod Litauen med cifrene 65-90. Wembanyama sluttede som kampens næstmest scorende med 20 point. Han tog derudover ni rebounds og havde den højeste +/- af alle på banen med +25.

Topscorer var Wembanyamas landsmand Sylvain Francisco med 21 point.

Artiklen fortsætter under tweetet

Wembanyama, der af diverse NBA-eksperter, herunder ESPN-transferguruen Adrian Wojnarowski, bliver kaldt det største talent nogensinde i en NBA-draft, tog altså det franske landshold med storm fredag aften.

Næste kamp for Wembanyama og Frankrig er på mandag mod Bosnien.

Se Wembanyama´s highlights fra kampen herunder:

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

NBA

Kevin Durant passerede i nat Elvin Hayes som den 11. mest scorende spiller i NBA´s historie.

Golden State Warriors

Draymond Green fik tidligere på ugen sin karrieres største bødestraf, efter han blev udvist for at tage kvælertag på Rudy Gobert i en kamp....

Eurobasket

Danmark ydmygede torsdag aften Estland, der blev besejret med 81-53 i kvalifikationen til EM 2025.

NBA

Victor Wembanyama imponerede i nattens opgør mod Phoenix Suns, hvor franskmandens scorede på dominerende vis og sikrede sit hold sejren.

EuroLeague

Den tidligere Virtus Segafredo Bologna-cheftræner Sergio Scariolo er angiveligt i Milwaukee Bucks´ søgelys.

NBA

Victor Wembanyama havde ikke held med 3-pointsskuddet, men viste alligevel gode takter, da San Antonio Spurs vandt efter forlænget spilletid mod Houston Rockets.

NBA

Victor Wembanyama fik sin endelige NBA-debut for San Antonio Spurs, men en magtdemonstration fra Luka Doncic sendte sejren til de besøgende Dallas Mavericks.

Analyser

Hvad skal vi afkode af Deni Avdijas ansigt her? Enten er han begejstret over, at NBA-sæsonen starter i nat, eller også er han rasende...