Ti års jubilæum for Coach K’s eneste nederlag

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Den nuværende Duke cheftræner, Mike Krzyzewski, har i sine i alt ti år som træner, for USA landshold, kun tabt én kamp, en kamp han tabte i sit første år som cheftræner for det amerikanske-landshold.

Mike Krzyzewski’s, også bare kaldet Coach K, eneste nederlag kom i semifinalen ved VM i 2006 i Japan. Det var Grækenland der var amerikanernes overmænd. Kampen endte 101-95.

Læs også: Indiana Pacers tilføjer ny energisk center

Det tabende amerikanske hold bestod af prominente navne i form af LeBron James, Chris Paul, Carmelo Anthony, Chris Bosh og Dwight Howard, ingen af disse spillere var dog på daværende tidspunkt ikke ældre end 22 år.

Grækernes store stjerne på daværende tidspunkt var Vassillis Spanoulis, som sluttede kampen som den græske topscorer med 22 point og 3 tre’er.

Mike Krzyzewski - USA - OL 2016 - FIBA.com
Mike Krzyzewski ses her under OL i Rio. (Foto: FIBA.com).

Amerikanerne gik senere hen og vandt en bronzemedalje ved dette VM, en medalje som gik hen og blev Mike Krzyzewskis første medalje som cheftræner for USA.

Siden VM i 2006, har der ikke været nogen slinger i valsen for Mike Krzyzewski, efter dette VM, er det blevet til tre OL-guldmedaljer, to VM Guldmedaljer og én pan-amerikansk guldmedalje.

Læs også: USA vinder tredje OL-guld i træk

Krzyzewski har ikke kun haft succes med det amerikanske-landshold. Hos Duke University har fem gange har han vundet NCAA-turneringen, tre gange har været årets College-træner og han er den del af universiteternes Hall of Fame.

Efter det for nyligt overståede OL, har Mike Krzyzewski valgt at stoppe som cheftræner for USA, for at fokusere fuldt ud på sit College mandskab. I stedet for Coach K, så er det Gregg Popovich der er blevet udnævnt til den nye amerikanske-landstræner, en nyhed du kan læse mere om her.

Læs også:

Portland Trail Blazers-talent skal opereres i benet

Hvor ender Josh Smith henne?

Er det nu, at Joel Embiid får sin NBA-debut?

Foto: FIBA.com

Se andre spændende artikler