fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Landshold

USA vinder tredje OL-guld i træk

USA gemte det bedste til sidst i en finale som de vinder med 96-66. De har spillet afslappet i hele turneringen, men da det endeligt var medaljetid skruede de bissen på, og det gik udover Serbien i finalen.

Det var det værste mulige tidpunkt for serberne at have en off-day ved OL i Rio. De viste at de kunne drille amerikanerne i gruppespillet, men i dag var de på ingen måder klar til udfordringen.

Raduljica var skyggen af sig selv, Milos Teodosic blev lukket fuldstændig ned imens Bogdan Bogdanovic brændte alt var der var at brænde. I den anden lejr var Kevin Durant dog omvendt fantastisk akkurat som ved VM i 2014 mod netop serberne, og ligesom ved VM i 2014 (129-92) blev serberne blæst af banen endnu engang.

USA vinder dermed deres tredje OL-guld medalje i træk, og ligeledes gælder det New York Knicks profilen, Carmelo Anthony, der bliver den første spiller nogensinde til at vinde tre guld medaljer ved OL.

Serbien kan på trods af nederlaget også være glade. Allerede før finalen, havde de ”vundet”, og vil helt sikkert blive velkommet hjem som helte i Beograd. Med sig hjem tager de nemlig deres første OL-medalje siden 1996 under det daværende Jugoslavien, og OL-sølvmedaljen i år bliver landets første som en selvstændig nation.

Paul George - USA - OL 2016 - FIBA.com

Serbien holdte kun ti minutter mod USA

USA dominerede hele kampen, men Serbien startede kampen bedst. Serbien førte 13-11 i første periode, men med et stærkt forsvar vendte amerikanerne resultatet og vinder de første ti minutter med 15-19.

Allerede her kunne man fornemme hvilken vej det ville gå, for USA dominerede fuldstændigt i reboundsspillet, hvilket var netop det, der ikke måtte ske for serberne. Efter ti minuttter havde USA nemlig allerede 18 rebounds, mod serbernes blot 8. Begge landshold var dårligt skydende, og her skal især serberne være glade for at ikke flere skud røg i kurven.

I anden periode fortsætter USA med det flotte spil, og ironisk nok er det en direkte omvendt kamp, fra deres første møde. I dag var det USA der bevægede bolden fantastisk, imens Serbien spillede uorganiseret, og forsøgte at spille 1-mod-1 spil istedet for som et hold.

USA var dog ustoppelige, og ligeledes var Kevin Durant, der med 2 trepointsscoringer i træk og et dunk, sendt USA foran med 22-33 blot 3 minutter inde i anden periode.

Læs også: Carmelo Anthony: Det var det for mig

Durant var ganske enkelt FÆNOMENAL, og scorede 18 point i anden periode. Bedre blev situationen ikke for serberne der allerede kommer i fejlproblemer, da Kalinic får sin fjerde, og Raduljica sin 3 fejl. Da USA begynder at trække mere og mere fra, bliver Serbien desperate og forsøge at finde deres løsninger bag trepointslinien, hvilket slet ikke er en succes. Amerikanerne lader Serbien skyde, imens de brænder på stribe, og bliver straffet i den anden ende. Ved halvleg er USA foran med 29-52.

Efter pausen falder kampen noget i tempo. Det er dog ikke noget man kan sige om amerikanernes spil og dominans der bare fortsætter, og fortsætter. De vinder nemlig også tredje periode med sikre cifre 14-27, og så er kampen godt og vel afgjort. Serberne mister langsomt modet, og det kan man fornemme på kampen og spillet.

I fjerde periode er der ikke længere noget at spille for, og det endelige udfald er allerede for længst afgjort. Begge trænere smider derfor bænkspillerne ind, der fik masser af minutter på banen. Fjerde periode blev desuden den eneste som Serbien vinder (23-17), men dette var kun nok til at nedbringe USA’s føring til blot 30 point.

Intet ville serberne i kampen mod USA, som amerikanerne vinder fuldfortjent efter en fantastisk opvisning, hvor de endeligt viste kvaliteten og niveauforskellen for alvor.

Kevin Durant - USA - OL 2016 - FIBA.com

Kevin Durant var suveræn i sejren over Serbien i OL-finalen – Foto: FIBA.com

Kevin Durant var ustoppelig for USA

Serbien blev KNUST under kurven 33-54, og DeMarcus Cousins var den primære årsag til dette med sine 15 rebounds, og 13 point. Carmelo Anthony der fik sin tredje OL-guldmedalje i træk sluttede af med 7 point, 7 rebounds og 2 assits, imens Klay Thompson lagde godt ud, men stoppede efter halvleg med sine 12 point og 3 rebounds.

Kevin Durant overstrålede dog alt og alle i den amerikanske lejr, med sine 30 point, 4 assists, 3 rebounds, 2 steals og 1 block.

For Serbien var Nemanja Nedovic bedst, der i øvrigt kun fik spilletid i anden halvleg. Han sluttede af med 14 point, 2 assists, 2 steals og 1 rebounds. Milos Teodosic havde en skidt, skidt aften efter at have blevet fuldstændig lukket ned med sine 9 point, 3 assists og 2 rebounds, og skød 0/5 fra treeren.

En endnu værre aften havde Bogdan Bogdanovic der efter en flot turnering, sluttede af med 7 point, 3 rebounds, 3 assists og 0/7 for tre point. Miroslav Raduljica der også har domineret i turnering fik blot 7 point.

USA fortsætter at dominere medaljekampen ved de Olympiske Lege, og vinder deres tredje OL-finale i træk, hvilket er første gang siden årene 1992/1996/2000. De er det mest vindene landshold i Basketball turneringen med 18 medaljer heraf 15 guld, 1 sølv og 2 bronze.

Kampen var samtidig den sidste for både Carmelo Anthony og landstræner Mike Krzyzewski.

Foto: FIBA.com

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Landshold

The Athletic rapporterer, at Lebron James vil tage sine talenter tilbage til OL-basket efter 12 års fravær samt rekruttere et par prominente venner med.

FIBA

Arturs Zagars, Simone Fontecchio, Jonas Valanciunas, Nikola Milutinov og Franz Wagner udgør VM´s All Second-Team. Det har det internationale basketballforbund offentliggjort.

FIBA

Tyskland er verdensmestre for første gang efter en intens finale mod Serbien. Tyskland slog Serbien med 83-77.

FIBA World Cup

Der var drama for alle pengene, da Canada søndag løb med bronzemedaljerne efter en vanvittig kamp mod USA, der først blev afgjort i overtid....

FIBA World Cup

USA måtte se sig slået af Tyskland i semifinalen, og ifølge den amerikanske cheftræner, Steve Kerr, er det et udtryk for en basketballverden, der...

FIBA

Tyskland skal søndag spille om VM-guld mod Serbien, efter de fredag leverede en historisk sensation mod USA. Tyskland vandt kampen med 111-113 og er...

FIBA

Serbien var en for stor mundfuld for Canada, der fredag blev besejret med 95-86. Dermed skal Serbien spille VM-finale på søndag.

FIBA

USA og Serbien spillede sig tirsdag videre til semifinalerne til VM 2023 med sejre mod henholdsvis Italien og Litauen.