fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA World Cup

Nederlag til Danmark efter tæt kamp

Danmark taber 68-79 til favoriterne fra Montenegro. Nu skal Danmarks videre deltagelse afgøres mod Island på tirsdag.

Efter nederlaget til Island fredag aften, var det Montenegro som Danmark skulle krydse klinger mod. Desværre var det danskerne, der trak det korteste stå og stod tilbage som opgørets taber. Kampen sluttede 68-79, og nu skal Danmark vinde med mere end 21 point over Island på tirsdag for at kunne gå videre til kvalifikationen til VM 2023.

Dagens vigtige landskamp begyndte rodet for begge hold, men Montenegro formåede at udnytte deres chancer bedre end danskerne, hvor brændte straffekast blev afgørende for danskerne. Hverken Daniel Mortensen, Frederik Hougaard eller Louis Stormark kunne ramme fra straffekastlinjen. Men trods brændte straffe og flere fejl fra Sylvester Berg og Frederik Hougaard, var Danmark stadig med i kampen efter de første fem minutter. Men da første periode lakkede mod en ende begyndte Montenegro at ramme deres skud bag trepointslinjen, og danskerne gjorde det modsatte, hvilket betød en føring på 13-25 til Montenegro, da buzzeren lød og første periode sluttede.

Momentum fra Åris

Anden periode startede som første periode. Montenegro styrede spillet og ramte deres skud. De spillede med en masse overskud i offensiven, og danskerne kunne bare løbe efter bolden, der røg rundt til spillerne i de hvide trøjer, indtil de havde et åbent skud og sendte den afsted. Montenegro fik mange offensive rebounds og scorede på andenboldene.

Men vendepunktet kom halvvejs inde i anden periode. Den tidligere Svendborg Rabbits-spiller og sidste sæsons Årets Danske Spiller på Fullcourt.dk, Sebastian Åris, ramte en flot trepointsscoring, og scoringen skabte momentum for danskerne. Både Mads Bonde og Zarko Jukic fik sat point på tavlen. Danmark sluttede anden periode af super flot og kunne gå til pause bagud ud med 11. Men danskerne var bestemt ikke ude af kampen endnu. Første halvleg sluttede 35-46 til Montenegro.

Stærk dansk tredje periode

Efter den gode afslutning på anden periode havde danskerne fået blod på tanden, og danskerne kom flyvende fra start i tredje periode. De skud, som danskerne i de første to perioder ikke kunne ramme, begyndte at gå i. Danskerne blev fejlet, men de udnyttede det og ramte deres straffekast.

Seks minutter inde i tredje periode havde Danmark hentet 11-points føringen, og stillingen var pludseligt 49-49. I de sidste fire minutter af tredje periode spillede danskerne bedre og havde mere flow i spillet. Men med et par tynde kald mod danskerne lykkedes det Montenegro at snige sig foran, da buzzeren lød og tredje periode sluttede. Stillingen var 55-58 til Montenegro.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Danmark havde vundet tredje periode med otte point og for at have en chance for at vinde kampen skulle danskerne fortsætte med det gode spil fra tredje periode. Dog blev sidste periode en rodet affære fra første fløjt. Og lige præcis det rodede spil var Montenegro bedre til at udnytte end danskerne. Kampen endte med et nederlag til Montenegro på 68-79.

Det blev en kamp med få scoringer, og det kan også ses på kampens topscorer. Det blev Nikola Ivanovic med 18 point. Danskernes topscorer blev Sebastian Åris med 15 point.

Tirsdag klokken 20:00 bliver Danmarks deltagelse i EM-kvalifikationen afgjort, når de igen møder Island, som skal besejres med mere end 21 point.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

FIBA

FIBA har tirsdag offentliggjort en opdateret udgave af deres verdensrangliste, og Danmark er faldet to placeringer siden sidste udgave.

Landshold

Alexander Christiansen og Sebastian Pfaff er tilbage med endnu en dansker-update. Denne uges opdatering er imidlertid en kort en af slagsen, da der har...

Eurobasket

Danmark var regnet som kampens favorit, men hjemmeholdet fra Kosovo gav danskerne kamp til stregen og skød deres gruppespil i præ-kvalifikationen til EM 2025...

Eurobasket

Se Danmarks kamp mod Kosovo lige her.

Eurobasket

Arnel Dedic har udtaget de 12 spillere, som skal forsøge at vinde søndagens landskamp i Kosovo.

Eurobasket

Den danske herrelandsholdstrup er ramt af Covid-19. Landstræner Arnel Dedic har derfor lavet to udskiftninger i truppen forud for opgøret mod Kosovo søndag.

Internationalt

Efter storsejren over Østrig i torsdag skulle kvindelandsholdet prøve at gentage successen. Aftens modstander var de formstærke russer. På trods af en masse selvtillid...

Eurobasket

Se Kvindelandsholdets EM-kvalifikationskamp mod Østrig lige her.