fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Landshold: Disse norske spillere er med mod Danmark

Norge har sin absolutte profil, Harald Frey, med, når de tørner sammen med det danske herrelandshold søndag aften. Se den fulde norske trup her.

Foto: fiba.com

Søndag aften tørner Danmark og Norge sammen i Bergen i Norge. Opgøret er det andet i den anden runde i præ-kvalifikationen til Eurobasket 2025..

Gæsterne fra Danmark går ind til kampen i kølvandet på et ærgerligt nederlag til Nordmakedonien på 70-73. I flere perioder af kampen så Danmark ud til at være det bedre hold, men det var ikke meget i deres spil, der var en udpræget succes – tværtimod.

Men nu skal Danmark op på hesten igen med en sejr mod et Norge-mandskab, der i runden første kamp bankede Slovakiet med 68-87. Norge er altså fulde af selvtillid inden søndagens kamp, men danskerne er stadig dem med håneretten, efter de slog Norge i begge kampe i præ-kvalifikationens første runde.

Følgende norske spillere er med i søndagens skandinaviske landsholdsbrag:

Jørgen Odfjell – Ukendt
Chris-Ebou Ndow – Heroes Den Bosch (Holland)
Harald Frey – BG Göttingen (Tyskland)
Bouna Black Ndiaye – Ukendt
Karama Jawara – Movistar Estudiantes (Spanien)
Stian Mjøs – Bærum Basket (Norge)
Mikkel Kolstad – Ukendt
Reidar Greve – Gimle BBK
Johannes Dolven – Ukendt
Sjur Dyb Berg – Ukendt
Torgrim Sommerfeldt – Ukendt
Haakon Steven Ullrich – Ukendt

Ukendt betyder, at det endnu ikke er blevet bekræftet ifølge Eurobasket.com, hvor den pågældende spiller i den kommende sæson skal spille. Haakon Ullrich er mulig debutant. Norge er uden den tidligere Basketliga-spiller Esben Fjærestad grundet en skade.

Norge stiller således op med deres helt store stjerne Harald Frey, der i den kommende sæson fortsætter i den tyske Bundesliga for BC Göttingen. Frey leverede utrolige 37 point i gruppens første kamp mod Slovakiet.

Danmark møder Norge kl. 18.00 søndag aften. Kampen kan ses på Sport Live.

Se den danske dansk trup her.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Fredag kvalificerede Sydsudan sig til VM for første gang nogensinde, og Horsens ICs Koch Bar havde en stor andel i landets sejr mod Senegal,...

Eurobasket

Torsdag aften var der landskamp i Arena Næstved, hvor Danmark tog imod Norge. Det blev til en dansk sejr i Arenaen. Danmark vandt kampen...

Eurobasket

Landstræner Allan Foss har foretaget en ændring i landsholdstruppen frem mod de kommende landskampe mod Norge og Slovakiet, der spilles torsdag og søndag.

Eurobasket

Søndag sluttede det danske landsholds EM-kvalifikation med en sejr mod Montenegro, og sejren vækker optimisme hos holdet største stjerne, Maria Jespersen, der spår det...

Eurobasket

Tirsdag blev der trukket lod til sommerens EM-slutrunder for ungdomslandshold. Se, hvem de danske talenter skal op imod til sommer, her.

Eurobasket

Jesper Krone, der førte Danmark til EM for små nationer-titlen i 2018, stopper som landstræner efter fem år.

Eurobasket

Søndag aften spillede det danske kvindelandshold deres sidste kamp i FIBA Women’s EUROBASKET 2023 Qualifiers, da de på udebane mødte Montenegro. De danske kvinder...

Eurobasket

Klokken 20 går det løs. Det danske kvindelandshold skal forsøge at tage revanche over Montenegro. Find link til kampen i artiklen.