VM-mandskaber ramt af skader

Flere af de kommende VM-deltagere må se bort fra flere af de helt store stjerner.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Med under tre uger til VM-start er flere af de holdene ved det kommende VM blevet ramt af skader.

Den nordamerikanske mastodont USA har været et kapitel for sig med afbud, men det er fordi, spillere og klubber ikke vil risikere skader. For flere af de europæiske mandskaber og lillebror i basketmæssig forstand, Canada, er skaden allerede sket.

Italien er ramt af skader hos profilerne Danilo Gallinari og Luigi Datome, der til dagligt spiller for henholdsvis Oklahoma City Thunder og Fenerbahce.

Gallinari er for nyligt blevet opereret for blindtarmsbetændelse, mens Datome stadig er ved at komme sig oven på en knæskade.

Den italienske lejr er dog optimister i forhold til at have begge spillere klar, når gruppespillet starter.

Anderledes sort ser det ud for Frankrig, Tjekkiet, Canada, Rusland og Serbien. De fem nationer må med sikkerhed undvære en profil hver.

Tjekkiet, der skal spille ved et VM for første gang, må undvære centerspilleren Jan Vesely. Den knæskade, der har holdt ham ude længe, gør, at Vesely selv ikke vil tage nogen chancer.

Barcelona-spilleren, Thomas Heurtel, kommer ikke til at være en del af den franske VM-trup. Under en træning med landsholdet mærkede guarden en smerte i knæet. Efterfølgende blev det konkluderet, at Heurtel skal gennemgå en operation i knæet.

Canadas hold har, som USA, været ramt af afbud grundet spilleres og klubbers manglende interesse i VM, men NBA-spillerne R.J. Barrett, Kelly Olynyk og Jamal Murray er alle blevet ramt af skader.

Nuggets-guarden Murray er ude med en ankelskade, New York Knicks’ Barrett har forstrukket en muskel i læggen, mens Miamis Olynyk pådrog sig en skade i knæet, da Canada mødte Nigeria i en træningskamp.

Rusland meddelte tidligt, at den nyslåede Khimki-spiller, Timofey Mozgov, ikke deltager efter at hans fodskade, der holdt ham ude hele sidste sæson, er blevet fejlbehandlet.

Seneste skud på stammen af skadesramte spillere er Milos Teodosic, der ligeledes er vendt til Europa fra NBA. Den nyslåede Bologna-spiller kom til skade under en kamp mellem Serbien og Litauen.

Lægestaben håbede i første omgang på, at det var en mindre skade, men en betændelsestilstand i hælen kommer til at holde guarden helt ude af VM.

Sidst, men ikke mindst, må Australien se bort fra Dante Exum, der har det seneste halve år har siddet ude med et brud på anklen. En skade Utah Jazz-spilleren har døjet med hele karrieren.

Se andre spændende artikler