Vildt dobbelt overtidsdrama sender Spanien i finalen

Spanien var flere gange på hælene mod Australien, men kunne efter dobbelt overtid juble over at være de første VM-finalister.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Der var stor jubel blandt både spanske spillere og fans, mens skuffelsen tilsvarende var til at føle på i den australske lejr, da kulminationen på en fremragende kamp sendte Spanien i VM-finalen.

Forud var spillet intet mindre end 50 minutters intensiv basket, da vinderen først blev fundet efter anden overtidsperiode. Spanien vandt opgøret mod Australien med 95-88.

De to hold fulgtes godt ad i første periode. Spanien tog føringen af flere omgange, men forspringet kom aldrig over fem point. Australien fik reduceret og var blot bagud med et enkelt point.

Anden periode startede med en spansk scoringskrise. Fire minutter skulle der gå, inden første spanske scoring kom, og det udnyttede Australien til at få skabt et fint forspring. Ved pausen var Boomers foran med 37-32.

Australien var stort set i finalen

Da de to hold kom ud fra pausen, lykkedes det faktisk Spanien at få sat sig på opgøret, men det var en stakket frist, for midtvejs i tredje periode var Australien foran med 11 point. En god slutspurt gav dog en spansk periodesejr og blot fire point mellem de to hold inden sidste periode.

Det skulle længe ligne en australsk sejr. De fik igen skabt et forspring på seks-otte point, men med godt et minut igen sørgede Marc Gasol for, at afstanden blot var et enkelt point. Selv samme Gasol havde med otte sekunder igen chancen for at afgøre kampen fra straffelinjen, og fire sekunder senere Patty Mills til Australiens fordel, men da begge spillere brændte et af to straffekast, måtte vinderen findes i overtid.

Her startede Spanien bedst med en tidlig føring på fem point, men Australien fik vendt det og havde spanierne helt nede i sækken, da Patty Mills denne gang omsatte begge straffekast med 14 sekunder igen til stillingen 80-78. Matthew Dellavedova fejlede efterfølgende Marc Gasol med fire sekunder igen, og lillebror Gasol var denne gang iskold fra linjen, og dermed skulle de to hold ud i endnu en overtid.

Denne gang viste Spanien klassen, og med en samlet sejr på 95-88 er det europæiske mandskab klar til finalen, hvor de skal møde vinderen af Argentina og Frankrig.

Både Marc Gasol og Patty Mills endte med at spille en brandkamp. Mills nåede 34 point, mens Gasol scorede 33 point. Ricky Rubio og Nic Kay leverede begge en double-double. Rubio scorede 19 point og lavede 12 assists, mens Kay scorede 16 point og tog 11 rebounds.

Se andre spændende artikler