fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA

Serbien brød grækernes defensiv og sendte dem hjem

Foto: FIBA.com

Serberne viste at de havde rystet deres elendige form fra gruppespillet af, og viste endeligt deres store potentiale ved at sende grækerne hjem med stor stil efter en alt og aldeles overbevisende sejr på 90-72.

Grækerne har indtil i dag haft en hård og solid defensiv, og har ikke tilladt modstanderne at score mere end maks 79 point. I dag var det dog omvendt, hvor de fik deres eget medicin at føle.

Serbien holdte nemlig grækerne nede under dette niveau, og havde samtidigt selv hævet niveauet væsentligt i forhold til de forrige kampe i gruppespillet i både offensiven og defensiven, hvor de formåede at holde grækerne nede på 13 scorede point i tredje periode, hvilket var deres laveste antal point i en periode i turneringen.

Serberne var samtidigt langt mere effektive til at ramme kurven, både de korte og de lange skud. Ligeledes var de langt bedre til at udnytte deres muligheder fra straffekastlinien og ramte 85 % i forhold til i gruppespillet, hvor de kun havde ramt på under 70 % af forsøgene.

Tæt på at ende galt

Grækerne var i slutningen af kampen mere end frustrerede og det var da også ved at ende grueligt galt. Som tilbage i 2010 ved Akropolis Cup, da de to mandskaber kom op og toppes og flere spillere blev suspenderet ved starten af VM i 2010 pga. knytnæveslag og stolkast.

Nemanja Bjelica var nemlig lidt for hård med en fejl mod Ioannis Bourousis der er kendt for at reagere meget hurtigt og voldsomt, hvilket natuligvis førte til en smule tumult på banen der heldigvis hurtigt blev bragt i ro. Dog fortsatte ”episoden” i spillertunnelen efter kampen, uden de store scener heldigvis. Se scenen i spillertunnelen ved at klikke her.

Store præstationer af de serbiske spillere

Nenad Krstic is back burde overskriften lyde – centeren der har været skadet, har ikke just vist storspil i turneringen. Men i aften formåede han at lukke den store græske center Bourousis helt ned. Så meget ned at han kun formåede at snuppe 5 små rebounds og 9 point.

Nikola Kalinic var desuden manden der viste vejen frem i starten af kampen med stort spil i form af 8 point, og blandt andet to monster dunks, hvoraf en af dem var over den store Ioannis Bourousis, og understregede samtidigt hvorfor storklubben Røde Stjerne Beograd har hentet ham denne sommer. Han endte med 12 point, 4 rebounds, 2 assists og 1 steal.

 Læs også: Litauen lige knap og nap videre mod New Zealand

Ligeledes var Bogdan Bogdanovic storspillende for første gang i turneringen med sine 21 point, 2 assist og 1 rebounds samt nogle meget laaange trepointsscoringer, der viser hvor meget kvalitet han tager med til Fenerbahce når sæsonen starter for klubhold om kort tid.

Serberne der også kom i semifinalen tilabage i 2010 møder vinderen fra kampen mellem Brasilien og Argentina der spilles i aften kl. 22.00, i kvartfinalen.

Højdepunkter fra kampen mellem Serbien og Grækenland

(Foto: FIBA.com)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Fredag kvalificerede Sydsudan sig til VM for første gang nogensinde, og Horsens ICs Koch Bar havde en stor andel i landets sejr mod Senegal,...

FIBA World Cup

Victor Wembanyama trækker igen den franske landsholdstrøje over hovedet, når Les Bleus i næste måned møder Tjekkiet og Litauen i VM-kvalifikationen.

Basketligaen

Tyre Gathright skifter efter en succesfuld sæson hos Svendborg Rabbits til GS Iraklis Thessaloniki i Grækenland.

FIBA World Cup

Danmark taber 68-79 til favoriterne fra Montenegro. Nu skal Danmarks videre deltagelse afgøres mod Island på tirsdag.

FIBA World Cup

Af: Mads Olesen, DBBF.  De danske basketherrer er mandag morgen rejst til Montenegro, hvor fire landskampe på seks dage venter. Målet er at ende...

Eurobasket

Onsdag kl. 16:30 er der i Berlin en kugle i en bowle med de danske basketherrers landenavn på. Danmark er, sammen med 11 andre...

Brooklyn Nets

Den 11. marts afbrød Adam Silver den nuværende NBA-sæson. Mange frygtede, at det ville ende med en aflyst sæson, men om under en måned...

FIBA World Cup

Australiens Andrew Bogut står over for en disciplinærsag efter sit udbrud efter semifinalen mod Spanien.