fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA

Tyrkiet – Australien: The Boomers kan boome Tyrkiet hjem

The Boomers kunne i mødet med Tyrkiet meget vel sende dem hjem efter nogle sløje præstationer af tyrkerne. Hverken det ene eller det andet hold har imponeret i gruppespillet, og dette opgør kan meget let defineres som et 50/50 opgør – Eller hvad?

Australien har vundet over Sydkorea, Litauen og Mexico samt tabt til Slovenien og Angola. Den sidste nævnte kamp og nederlag trak på den sidste dag i gruppespillet store overskrifter da The Boomers er blevet mistænkt for at have ladet Angola med vilje for at få det bedste udgangspunkt i den videre turneringen, rettere sagt for ikke at møde USA i kvartfinalen. Australierne var foran med 12 point over Angola ved halvleg og tabte efterfølgende på usædvanlig vis til afrikanerne. Senest var Goran Dragic, da også ude offentligt på Twitter for at anklage Australierne for dette i og med at Slovenerne nu møder USA i kvartfinalen hvis de avancerer.

Tyrkiet derimod har vundet over New Zealand, Finland og Den Dominikanske Republik og tabt til Ukraine og USA. Tyrkiet var desuden det eneste hold i gruppen der ikke fik et stort nederlag til USA hvilket alligevel fortæller lidt om at tyrkerne har kvalitet.

Læs også: Litauen – New Zealand: Endestationen for New Zealand

Australierne har aldrigt haft et bedre landshold samt det spillermateriale de besidder i øjeblikket. Tyrkerne på den anden side, har heller ikke et dårligt landshold, men har bare ikke ramt det rette niveau endnu.

Chris Goulding fra Zaragoza, Joe Ingles fra de forsvarende Euroleague mestre Maccabi og Aron Baynes har absolut været de bærende kræfter på Australiens landshold. Problemet er dog bare at tyrkernes Omer Asik, Emir Predlzic og Ogus Savas der har drevet den anden lejr er langt mere erfarne end de tre første nævnte herrer, og især på landsholdsplan, som i sidste ende kunne gå hen og udgøre forskellen.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Den afgørende faktor i dette opgør bliver derfor, hvem rammer niveauet, og hvem kan holde den i løbet af alle 40 minutter idet hverken den ene eller det andet hold har haft et højt niveau ved VM indtil videre.

De to landshold har mødt hinanden en enkelt gang i VM-sammenhæng tilbage i 2006, hvor Tyrkerne slog Australierne – Men kan de gøre det igen, er det helt store spørgsmål.

Kampen er på programmet søndag kl. 20.00

Læs også: Serbien – Grækenland: Et opgør med intensitet

Læs også: Brasilien – Argentina: Tæt sydamerikansk derby i vente

Læs også: Litauen – New Zealand: Endestationen for New Zealand

(Foto: Fiba.com)

Annonce. Scroll for at læse videre.
Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

FIBA World Cup

Danmark taber 68-79 til favoriterne fra Montenegro. Nu skal Danmarks videre deltagelse afgøres mod Island på tirsdag.

FIBA World Cup

Af: Mads Olesen, DBBF.  De danske basketherrer er mandag morgen rejst til Montenegro, hvor fire landskampe på seks dage venter. Målet er at ende...

Eurobasket

Onsdag kl. 16:30 er der i Berlin en kugle i en bowle med de danske basketherrers landenavn på. Danmark er, sammen med 11 andre...

Brooklyn Nets

Den 11. marts afbrød Adam Silver den nuværende NBA-sæson. Mange frygtede, at det ville ende med en aflyst sæson, men om under en måned...

FIBA World Cup

Australiens Andrew Bogut står over for en disciplinærsag efter sit udbrud efter semifinalen mod Spanien.

FIBA World Cup

Spændingen udeblev mellem Spanien og Argentina i VM-finalen, som spanierne vandt med sikre cifre, og kunne fejre guldet for anden gang i landets historie.

FIBA World Cup

Serbien's VM blev en fiasko, men en af landsholdets største profiler Bogdan Bogdanovic har dog alligevel en smule at glæde sig over.

FIBA World Cup

Succestræneren Sasha Djordjevic forlader det serbiske landshold.