fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA World Cup

Spansk rutinesejr over Argentina i VM-finalen!

Spændingen udeblev mellem Spanien og Argentina i VM-finalen, som spanierne vandt med sikre cifre, og kunne fejre guldet for anden gang i landets historie.

VIP logen i Kina som talte prominente navne som Kobe Bryant, Tony Parker, Derrick Rose og Chris Bosh var forberedt på en brag af en VM-finale akkurat som resten af fansene foran de små tv-skærme. Braget udeblev dog i den grad mellem Spanien og Argentina.

Havde nogen sagt at Spanien og Argentina i VM-finalen ville stå overfor hinanden inden slutrunden havde de fleste grint. Alle pegede på en finale mellem Serbien og USA, men begge skuffede og måtte i stedet nøjes med at spille om femte-ottende pladsen.

Istedet kunne de fra tilskuerpladserne se Spanien vinde guldet for anden gang i nationens historie, da de slog Argentina med overbevisende 20 point 75-95.

Første gang at Spanien vandt er tilbage i 2006 i Japan, imens Argentina ikke har vundet guld siden 1950, hvor VM blev afholdt første gang nogensinde. I 2002 var Argentina i finalen, men tabte dengang til det daværende Jugoslavien nu Serbien.

Intet spænding i opgøret

Argentina startede utrolig nervøst, og scorede ikke før halvvejs inde i første periode. På den anden side udnyttede det rutinerede spanske mandskab muligheden og kom foran med 14-2. Argentina kom tibage men spanierne svarede igen tilbage med et 9-1 run til det endelige resultat i første periode 23-14.

Herefter var der skrevet Spanien over hele kampen. De bevarede kontrollen, og styrede spillet i begge ender af banen. Argentina fik ikke mulighed for at komme tilbage i kampen igen.

Ricky Rubio blev slutrundens og finalens MVP med sine 20 point, 7 rebounds og 3 assists i finalen. Sergio Llull scorede 15, imens Marc Gasol var tæt på en triple-double med sine 14 point, 7 rebounds og 7 assists. Brødrende Hernangomez scorede begge 11 point hver imens Rudy Fernandez blev noteret for en double-double med sine 11 point og 10 rebounds.

I den anden lejr blev Gabriel Deck topscorer med 24 point, efterfulgt af Laprovittola og Campazzo med hhv. 17 og 11 point. Luis Scola, som har spillet en fantastisk turnering indtil i dag, blev holdt på blot 8 point i kampen.

Tidligere i dag vandt Frankrig over Australien i kampen om tredjepladsen og bronzemedaljerne med 67-59.

https://youtu.be/lP_mvKD6gQE

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

FIBA World Cup

Victor Wembanyama trækker igen den franske landsholdstrøje over hovedet, når Les Bleus i næste måned møder Tjekkiet og Litauen i VM-kvalifikationen.

FIBA World Cup

Danmark taber 68-79 til favoriterne fra Montenegro. Nu skal Danmarks videre deltagelse afgøres mod Island på tirsdag.

FIBA World Cup

Af: Mads Olesen, DBBF.  De danske basketherrer er mandag morgen rejst til Montenegro, hvor fire landskampe på seks dage venter. Målet er at ende...

Eurobasket

Onsdag kl. 16:30 er der i Berlin en kugle i en bowle med de danske basketherrers landenavn på. Danmark er, sammen med 11 andre...

Landshold

David Knudsen skifter Tyskland ud med Spanien. Fullcourt har snakket med den danske landsholdsspiller om skiftet.

Internationalt

Jonas Zohore skifter til Spanien. Vi har taget os en snak med den danske landsholdsspiller om skiftet.

Basketligaen

Kevin Larsen har haft en rigtig god sæson for Palencia i Spaniens andenbedste række. Han skifter nu klub til Breogan i samme liga, hvor...

FIBA World Cup

De seneste måneder har ikke været gode for den leganderiske træner fra San Antonio.