fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA World Cup

Spanien måtte slide sig til sejr

Spanien slog som forventet Puerto Rico, men måtte slide for sejren.

Spanien sikrede sig med sejren på 73-63 over Puerto Rico videre avancement til anden runde ved VM, men det var bestemt ikke nogen walkover, som tilfældet var det mod Tunesien.

Landsholdet fra det mellemamerikanske øhav kæmpede med næb og klør og var faktisk foran med fire point efter første periode. Ved pausen havde Spanien dog vendt fortegnene med en periodesejr på fem point.

Efter pausen fik Spanien trukket afgørende fra. De rutinerede kræfter, Marc Gasol og Sergio Llull, sørgede for 19 af Spaniens 21 point i tredje periode mod Puerto Ricos ti, og så betød det ikke så meget, at underdogsene vandt sidste periode med to point.

Marc Gasol blev topscorer med 19 point efterfulgt af Ricky Rubio med 17 point. De tog også flest rebounds med henholdsvis syv og otte styks.

Andetsteds tog Polen en plads i anden runde med sejren på 79-76 over Kina, der blev sikret i forlænget spilletid.

Polens Mateus Ponitka spillede en brandkamp. Han scorede 25 point, var med ni rebounds en rebound fra en double-double og havde en effektivitet på 32.

Resultater 2/9

Italien 92 – 61 Angola

Venezuela 87 – 71 Elfenbenskysten

Nigeria 81 – 94 Argentina

Tunesien 79 – 67 Iran

Serbien 126 – 67 Filippinerne

Sydkorea 73 – 87 Rusland

Kina 76 – 79 Polen

Puerto Rico 63 – 73 Spanien

Skrevet af

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Andre artikler med dette emne

FIBA

Arturs Zagars, Simone Fontecchio, Jonas Valanciunas, Nikola Milutinov og Franz Wagner udgør VM´s All Second-Team. Det har det internationale basketballforbund offentliggjort.

FIBA

I kølvandet på Tysklands VM-triumf har det internationale basketballforbund, FIBA, offentliggjort turneringens All Star-hold, der består af fem spillere fra fem forskellige lande.

FIBA

Tyskland er verdensmestre for første gang efter en intens finale mod Serbien. Tyskland slog Serbien med 83-77.

FIBA World Cup

Der var drama for alle pengene, da Canada søndag løb med bronzemedaljerne efter en vanvittig kamp mod USA, der først blev afgjort i overtid....

FIBA World Cup

USA måtte se sig slået af Tyskland i semifinalen, og ifølge den amerikanske cheftræner, Steve Kerr, er det et udtryk for en basketballverden, der...

FIBA

Tyskland skal søndag spille om VM-guld mod Serbien, efter de fredag leverede en historisk sensation mod USA. Tyskland vandt kampen med 111-113 og er...

FIBA

Serbien var en for stor mundfuld for Canada, der fredag blev besejret med 95-86. Dermed skal Serbien spille VM-finale på søndag.

FIBA

Tysklands Dennis Schröder var alt andet end tilfreds med sig selv efter Tysklands VM-kvartfinalesejr mod Letland på 81-79. Tyskland er videre til semifinalerne, men...