Nikola Jokic har sagt ja!

Verdens bedste center Nikola Jokić har udtalt at han er klar til at spille for det serbiske landshold, og dermed gør det serberne til store favoritter til at gå hele vejen ved det kommende VM i Kina.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Verdens bedste center i øjeblikket, serbiske Nikola Jokić, har sagt ja til at spille for landsholdet ved VM i Kina denne sommer.

Den 24-årige serber har spillet sin bedste sæson i karrieren i år for NBA-holdet Denver Nuggets. I 80 kampe har han snittet 20,1 point, 10,8 rebounds, 7,3 assists og 1,4 steal pr. kamp.

I playoff var han endnu engang et decideret monster med 25,1 point, 13 rebounds, 8,4 assists og 1,1 steal pr. kamp. Desværre for Denver placerede de sig ikke Conference finalen, men serberen har massere af andre ting han kan glæde sig over.

Tidligere på holdet spillede han ved sit første All-Star og i denne uge kom han på årets All-NBA First Team som den første serber nogensinde.

Til sommer for det serbiske landshold så også glæde af ham hvilket gør dem til en uhyggelig modstander, skulle alle spillere melde sig klar.

Navne som Bogdan Bogdanović, Milos Teodosić, Boban Marjanović og Nemanja Bjelica har allerede meld sig klar til slutrunden, og det samme forventes af Vasilije Micić som ligeledes har spillet sin bedste sæson i karrieren.

Sammen med Anadolu Efes Istanbul placerede han sig i klubbens og hans personlige første finale nogensinde i Europas bedste klubturnering EuroLeague. Han snittede i 35 kampe 12,1 point, 2,2 rebounds, 5,7 assists og 1,1 steal pr. kamp.

Jokić er klar til at vinde medaljer med landsholdet

Ved den sidste EM-slutrunde valgte Jokic at melde fra på landsholdet, og derfor har det store spørgsmål igennem hele det sidste halve år. Jokić har kun spillet for Serbien i kvalifikationen til OL og ved OL i Rio.

Den serbiske center har dog ifølge flere serbiske medier og det anerkendte EuroHoops officielt meldt ud at han er klar til at kæmpe for landsholdet.

“Jeg er utrolig glad og tilfreds med alt jeg opnåede i NBA i sidste sæson. Jeg havde et godt år hvor jeg spillede ved All-Star, og også blev valgt til All-NBA First Team. For mig ville kronen på værket være den medalje som jeg er sikker på Serbien kan vinde ved VM i Kina, og jeg er klar til at give alt hvad jeg kan for at det mål bliver opfyldt, skulle Jokić have udtalt til det serbiske medie Tanjug.

Serbien har de seneste år vokset sig til en dominerende faktor i landsholdsregi, og er både vice-OL, verdens og europamestre. Derfor er det ikke overraskende at målet ved VM er medaljer.

VM afholdes fra den 31. august til og med 15. september og Serbien er i gruppe med Italien, Angola og Filippinerne.

Se andre spændende artikler