Choknederlag til Frankrig mod Bulgarien i VM-kvalen

Det franske landshold fik sig en mavepuster torsdag aften, da Bulgarien slog Les Bleus med 74-68 i VM-kvalifikationensn anden runde. Du kan se alle kampens højdepunkter nederst i artiklen.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Frankrig gik videre til VM-kvalifikationensn anden runde, med en perfekt score på seks sejre ud af seks mulige i første runde. Denne stime er dog nu brudt. Det franske landshold tabte torsdag aften højest overraskende til Bulgarien i VM-kvalifikationens anden runde.

FIBA har siden indførslen af den nye kalender fået skylden for de store nationers overraskende nederlag mod mindre nationer, på grund af manglende profiler. Skylden for det franske nederlag kan dog ikke just peges i den retning.

Holdkortet var nemlig stjernespækket med navne som Nicolas Batum (Charlotte Hornets), Nando De Colo (CSKA Moscow), Edwin Jackson (Buducnost), Vincent Poirer (Baskonia) og Mathias Lessort (Unicaja) for at nævne nogle få.

Bulgarien startede kampen bedst og var endda oppe og føre med 11 point. Frankrig kom dog gentagende gange tilbage i opgøret, hvor føringen gik på skift hele 19 gange. Til sidst trak Bulgarien det længste strå og vandt kampen 74-68.

Batum blev topscorer for Frankrig med 17 point efterfulgt af Paul LAcombe og Edwin Jackson med hver især 13 point. Hos Bulgarien blev topscorer den nationaliserede amerikaner som til dagligt spiller for BC Khimki, Demarquis “Dee” Bost, med 17 point, efterfulgt af Dimitar Dimitrov med sine 16 point.

Frankrig er trods nederlaget stadigvæk nummer et i gruppe K foran blandt andet Tjekkiet, Finland, Rusland, Bulgarien og Bosnien&Herzegovina. Det er kun de første tre nationer i gruppen som kvalificerer sig videre til VM i 2019 i Kina.

I de øvrige kampe i gruppe K i dag, slog Finland hjemme Bosnien&Herzegovina med 85-81, imens Tjekkiet overraskede Rusland med en sejr på 80-78.

Se andre spændende artikler