fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA

Brasilien – Argentina: Tæt sydamerikansk derby i vente

Der er lagt op til et sandt sydamerikansk derby når Brasilien og Argentina mødes i Top 16 runden ved VM i Spanien på søndag.

Brasilien har ligget og kæmpet med langt større modstandere i gruppe A såsom Frankrig, Serbien og sidst men ikke mindst mægtige Spanien. Derfor kunne man sagtens give dem en lille fordel og favoritrollen i kampen mod deres naboer fra Argentina. Det er således blevet til sejr over både Iran, Egypten, Frankrig og Serbien, imens man led et enkelt nederlag til Spanien. Brasilien har som turneringen er skredet frem desuden lignet et stærkere og stærkere hold.

Argentina derimod har haft en lidt nemmere gruppe med Grækenland, Kroatien, Senegal, Puerto Rico og Filipinerne. Måske lyder den ikke SÅ nem alligevel, men det var den.

Argentina tabte til Kroatien og Grækenland og vandt over Senegal, Puerto Rico samt Filipinerne. Kroaternes niveau har dog ikke været noget at råbe hurra for, og de tre andre modstandere, hvor sejren er faldet mod, er ikke ligefrem hold der er på niveau med Brasilien, og de hold de har mødt. Derfor har det været en gruppe, der har sendt miksede signaler, og derfor er det en gruppe der er væsentligt svagere end gruppe A.

Ingen spillere i den Brasilianske lejr har skilt sig væsentligt ud fra flokken hvilket viser at Brasilien spiller på alle kort og ikke kun på de store NBA profiler. Skulle man dog alligevel pege på hvem der har båret Brasilien igennem de seneste par kampe er det helt klart Leandro Barbosa, Marcelinho Huertas og Andres Varejao. Brasilien har altså vist at de har en bred trup med masser af muligheder. Muligheder de skal udnytte mod et Argentina hold der ser rustent ud.

Annonce. Scroll for at læse videre.

I den anden lejr har Luis Scola nemlig uden tvivl været holdets leder, og manden spillet er gået igennem i de første fem kampe. Kan Brasiliens Varejao, Splitter og Nene få lukket ham ned, kommer Argentina altså virkeligt til at blive presset i og med at de ikke kan læne sig op af andre spillere der kan tage ansvaret. Og netop dette kan blive et problem i forhold til ovenstående.

Et yderligere eksempel der skal nævnes er at på trods af at Prigioni har vist flot spil for Argentina har det alligevel ikke været det samme ”gamle” landshold. Det har været tydeligt at holdets helt store stjerne, og leder Manu Ginobili ikke er med, og dette problem har de ikke formået at løse. Ihvertfald ikke endnu.

De to hold har haft mødt hinanden fem gange ved VM, hvor det er blevet til fire sejre til Argentina og en enkelt sejr til Brasilien. Brasilien ligner dog i dag en langt bedre modstander end de tidligere år, og på trods af at vi burde sige 50/50 ligner det en Brasiliansk sejr i denne kamp.

Kampen er på programmet søndag kl. 22.00.

Læs også: Serbien – Grækenland: Et opgør med intensitet

Læs også: Tyrkiet – Australien: The Boomers kan boome tyrkerne hjem

Læs også: Litauen – New Zealand: Endestationen for New Zealand

(Foto: Fiba.com)

Annonce. Scroll for at læse videre.
Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

FIBA World Cup

Danmark taber 68-79 til favoriterne fra Montenegro. Nu skal Danmarks videre deltagelse afgøres mod Island på tirsdag.

FIBA World Cup

Af: Mads Olesen, DBBF.  De danske basketherrer er mandag morgen rejst til Montenegro, hvor fire landskampe på seks dage venter. Målet er at ende...

Eurobasket

Onsdag kl. 16:30 er der i Berlin en kugle i en bowle med de danske basketherrers landenavn på. Danmark er, sammen med 11 andre...

Brooklyn Nets

Den 11. marts afbrød Adam Silver den nuværende NBA-sæson. Mange frygtede, at det ville ende med en aflyst sæson, men om under en måned...

FIBA World Cup

Australiens Andrew Bogut står over for en disciplinærsag efter sit udbrud efter semifinalen mod Spanien.

FIBA World Cup

Spændingen udeblev mellem Spanien og Argentina i VM-finalen, som spanierne vandt med sikre cifre, og kunne fejre guldet for anden gang i landets historie.

FIBA World Cup

Serbien's VM blev en fiasko, men en af landsholdets største profiler Bogdan Bogdanovic har dog alligevel en smule at glæde sig over.

FIBA World Cup

Succestræneren Sasha Djordjevic forlader det serbiske landshold.