60 nationer er klar til anden runde i VM-kvalifikationen

De 60 nationer som skal kæmpe i anden runde ved VM-kvalifikationen er på plads, og herunder kan du se hvem der møder hvem hinanden på de forskellige kontinenter.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

De 60 nationer som skal kæmpe i anden runde af VM-kvalifikationen, om at komme til Kina og FIBA Basketball World Cup 2019 (VM red.) er alle på plads.

Resultaterne som holdene har opnået i første runde, tager de nu med til anden runde. Dette gælder også de resultater som nationerne har opnået mod de lande som nu er elimineret.

Herunder kan du se grupperne og stillingerne i anden runde:

AFRIKA

Ved den afrikanske kvalifikation er det de to højest placerede nationer fra hver gruppe, som går videre til VM, samt det bedste tredje-placerede nation.

I alt er der fem nationer fra Afrika som går videre til VM i Kina i 2019.

AMERIKA

I den amerikanske kvalifikation går de tre højest placerede nationer videre til VM fra begge grupper, samt det bedste fjerdeplacerede hold. I alt er der syv hold fra Amerika som går videre til VM.

ASIEN

De tre højest placerede nationer fra hver gruppe går videre til VM, sammen med det fjerdebedste placerede hold i de to grupper. I alt går syv lande videre til VM.

Kina er som værter allerede videre ved VM, men har alligevel fået lov til at få kampe i benene i VM-kvalifikationen. De bliver dermed ikke regnet med som et af de syv hold.

Lande som er blevet elimineret i første runde, skal istedet spille med i kvalifikationen til FIBA Asia Cup.

EUROPA

De tre bedste nationer i hver gruppe går videre til VM i Kina. I alt er der 12 nationer fra Europa som går videre til VM i 2021.

Lande som er blevet elimineret i første runde, skal istedet spille med i kvalifikationen til EuroBasket 2021, hvor det danske landshold i øjeblikket også er med. Klik her for at læse mere om det.

VM-kvalifikationen vil blive afviklet henover tre vinduer i løbet af den kommende sæson, i hhv. september, november og februar måned.

I alt kommer 32 lande til at kæmpe ved FIBA Basketball World Cup til næste år, fra den 31. august til og med den 15. september 2019.

Se andre spændende artikler