fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Videre avancement ved EM ligner et usandsynligt mål for Ukraine

Ukraine er ramt af nogle store afbud, hvilket betyder at videre avancement fra gruppespillet ved EuroBasket 2017 ville være mere end en sensationel præstation.

Ukraine er efterhånden blev en fast deltager ved EM-slutrunderne, og dette er heller ikke overraskende, eftersom de har implementeret den gamle sovjetiske spillestil, med knap så mange stjerner, men derimod et stort kollektiv.

På trods af dette faktum, har de dog stadigvæk langt til at få den helt store succes. Ukrainerne vil formentligt ende ligeså dårligt i år, som ved den seneste slutrunde i 2015 (red. nr. 22). De er nemlig placeret i slutrundens stærkeste gruppe med nationer som Litauen, Italien, Tyskland, Georgien og Israel.

Deres vej til EM viser også langt fra stor styrke, hvor de i deres kvalifikationsgruppe, sluttede af som to’er, bagved Slovenien, og foran Bulgarien og Kosovo. De gik fra gruppen videre, som en af de bedste to’er sammenlagt i hele kvalifikationsturneringen, hvilket ikke ligefrem var en sikker avancement.

I deres træningskampe op til EM, har de også langt fra været på niveau. De har tabt 5 ud af 6 kampe til Holland, Hviderusland, Storbritanien, Slovenien og Kroatien. Det er kun blevet til en enkelt sejr, mod et svagt rumænsk landshold.

Ukraine ramt af mange afbud

Det langt fra gode niveau, har heller ikke været ukrainernes eneste problem. Allerede inden opstarten til EM-slutrunden, fik Ukraine afbud fra nogle af  landsholdets store profiler såsåom holdkaptajnen Kyrylo Fesenko, den nationaliserede amerikaner Eugene “Pooh” Jeter, og Sergiy Gladyr.

Den største profil skulle have været NBA-spilleren Alex Len, der dog endnu ikke har fundet en ny klub, efter at hans kontrakt med Phoenix Suns, udløb denne sommer. Netop dette er årsagen til hans afbud kommer, kun få uger inden EM.

Ukraine havde ligeledes store forventninger til den unge Joel Bolombi, der dog har valgt at blive i NBA, og prøve at gøre sig bemærket hos Utah Jazz og cheftræner Quin Snider.

På trods af at der er kommet mange afbud, har Ukraine dog stadigvæk en række interresante spillere. Heriblandt den 216 cm høje center fra Obradoiro, Artem Pustovyi, der har leveret nogle fine præstationer i træningskampene, og som formentligt bliver førstevalget under kurven.

Der forventes store præstationer fra spillere som Ruslan Otverchenko, Olekxandr Mishula og Maksym Pustozvonov, imens playmakeren Denys Lukashov, får den store rolle til at organisere spillet hos ukrainerne.

Ukraine kommer til EM med en stor generation fra årene mellem 89-92, der er modne og klar til at bevise deres værd. Deres spillestil læner sig som beskrevet meget over på det sovjetiske system, hvor bolden spilles ind til den høje spiller på low-post, der efterfølgende distribuerer den videre, eller resulterer i en afslutning med ryggen til kurven. Deres spil er hårdt, men formentligt uden kvalitet til at skabe de allerstørste resultater.

 Videre avancement ville være sensationelt

Ukraines landstræner Evgeny Murzin overtog landsholdet inden EM i 2015, og har indtil videre ikke formået at skabe nogle resultater med holdet. En ting der formentligt heller ikke vil ske ved den kommende slutrunde.

Det ukrainske landshold er som beskrevet placeret i EM’s sværeste gruppe på papiret, og med så mange vigtige afbud, er det svært at forestille sig Ukraine vinde mere end en enkelt kamp. Alle fem landshold i gruppen er langt stærkere end ukrainerne, og avancement fra gruppespillet ville være mere end sensationelt.

Det mest reelle scenarie er at Ukraine vender hjem uden nogen sejr overhovedet. Havde de været komplette med de store profiler, havde chancerne for succes være langt større.

Ukraine åbner gruppespillet i EM med et møde mod Tyskland, torsdag den 31 august, og slutter af mod Israel onsdag den 6. september. Se hele kampprogrammet ved at klikke her, hvor du også kan finde alle resultaterne fra Ukraines træningskampe, samt stats, bruttotruppen og meget mere.

Du kan også læse om alle nationer der er med til EuroBasket 2017, ved at klikke her.

Foto: FIBA.com

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Torsdag aften var der landskamp i Arena Næstved, hvor Danmark tog imod Norge. Det blev til en dansk sejr i Arenaen. Danmark vandt kampen...

Eurobasket

Landstræner Allan Foss har foretaget en ændring i landsholdstruppen frem mod de kommende landskampe mod Norge og Slovakiet, der spilles torsdag og søndag.

Eurobasket

Søndag sluttede det danske landsholds EM-kvalifikation med en sejr mod Montenegro, og sejren vækker optimisme hos holdet største stjerne, Maria Jespersen, der spår det...

Eurobasket

Tirsdag blev der trukket lod til sommerens EM-slutrunder for ungdomslandshold. Se, hvem de danske talenter skal op imod til sommer, her.

Eurobasket

Jesper Krone, der førte Danmark til EM for små nationer-titlen i 2018, stopper som landstræner efter fem år.

Eurobasket

Søndag aften spillede det danske kvindelandshold deres sidste kamp i FIBA Women’s EUROBASKET 2023 Qualifiers, da de på udebane mødte Montenegro. De danske kvinder...

Eurobasket

Klokken 20 går det løs. Det danske kvindelandshold skal forsøge at tage revanche over Montenegro. Find link til kampen i artiklen.

Eurobasket

Landstræner Jesper Krone udtog i sidste måned en bruttotrup på 16 spillere frem mod weekendens kamp mod Montenegro. Nu har Krone frasorteret fire spillere.