fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Bogdanovic sender Serbien videre til EM-finalen!

Serbien er videre til EM-finalen efter at de her til aften slog Rusland i semifinalen med cifrene 79-87.

Serbien er videre til EM-finalen, hvor de skal møde Slovenien, efter at de her til aften slog Rusland med 79-87 i semifinalen.

Rusland og Serbien mødte her til aften hinanden i semifinalen ved EM, hvilket var deres tredje møde på under en måned. Tre møder, hvor af Serbien endte med at vinde to af dem. I træningskampene op til EM slog Serbien russerne med 85-75.

Herefter startede turneringen og netop de to stod overfor hinanden i gruppespillet, hvor Rusland vandt 75-72 efter et utroligt tæt og intens opgør.

I dag, lykkedes det ikke Rusland at gentage succesen, og de skal nu nøjes med at kæmpe om bronzemedaljerne mod de forrige EM-mestre Spanien, som igår blev slået af Slovenien.

Serbien brugte her til aften samme formel som mod Italien i kvartfinalen, nemlig at dominere under kurven, hvor de ramte 26/37 og hele 70% i kampen!

Serbien tog fart i anden periode

Kampen startede akkurat som forventet. Begge mandskaber spillede fysisk hårdt med stort fokus på forsvar. Serberne startede bedst, og var halvvejs inde i første periode foran 6-12. De spillede aggressivt, og fik lukket helt ned for Shved, der først scorer sine første point, seks minutter inde i perioden fra straffekastslinien.

Langsomt kom Shved dog igang, som sluttede af med 7 point i kampens første ti minutter. Bogdanović (7 point), Lučić (5 point) og Serbien var dog stadigvæk bedre i forsvaret, og var derfor foran 20-25 efter første periode.

I anden periode begyndte Rusland at få store problemer under kurven eftersom Mozgov blev hevet ud for at få en pause. Russerne var magtesløse under kurven, hvor Serbien dominerede i reboundspillet i begge ender af banen, og med lethed brød igennem deres forsvar i angrebet.

En ubalance som Serbien og især Bogdanović og Marjanović til fulde udnyttede, til at skabe et momentum med et 14-0 run. 

Halvvejs inde i anden periode er Serbien oppe på +16 point, imens tavlen viste 26-42. Mozgov bliver efterfølgende sat ind i spillet igen, og stopper et potentielt russisk kollaps i samarbejde med Shved.

Skaden var dog sket, og Serbien går til pause med 34-48, efter at have skudt 67% (18/27) for to point i første halvleg, imens Rusland kun har ramt (44% 7/16).

Artiklen fortsætter under billedet

Rusland pressede, men ikke nok

Efter pausen splitter det serbiske offensiv, russernes forsvar ad i flere omgange med flotte aktioner, men russerne formåede denne gang at følge trop, og svarer igen.

Rusland var kun bagud med 5 point tre minutter inde i tredje periode 52-57, efter en serie af trepointsscoringer af Fridzon, Shved og Vorontsevich, som gav Rusland momentum med et 11-0 run.

Djordjević reagerede med en timeout, og det hjalp eftersom Milosavljević hurtigt efter en treer til 52-60 og stoppede dermed russernes run. I den anden ende blev Mozgov i mellemtiden dømt for sin tredje fejl, og pludselig var russerne igen i vanskeligheder.

Problemer kom der også i den serbiske lejr, eftersom Jovic, der havde stået for 6 assists i kampen, ikke kunne fortsætter kampen efter et fald i gulvet, med et minut igen af tredje periode. Resultatet efter tredje periode var 57-66, og russerne kunne igen lugte videre avancement.

Efter hændelserne i slutningen af tredje periode virkede det som om at fjerde og sidste, ville blive den mest intense og dramatiske. Men netop som opgøret blev tæt 61-66 sørger Gudurić for at Serbien trækker fra igen til 61-69.

Denne tendens fortsatte i løbet af periode. Serbien trak fra, Rusland kom tæt på, Serbien trak fra, og Rusland kom IGEN tæt på. Med fire minutter igen, rammer Shved sit point nr. 30 i kampen til 73-75, og fortsætter dermed med at holde Ruslands håb i live.

Russerne går dog igen lidt i stå, på trods af en række serbiske fejl. I mellemtiden trådte Bogdanović til og viste sin igen koldblodighed, og hvor stor en profil han er vokset til. Først en lang trepointsscoring til 74-81, og herefter et jumpshot til 76-83 med knap et minut igen af kampen.

Rusland formår dog ikke at hente serbiens føring, som vinder kampen 79-87, og dermed en billet til finalen!

Artiklen fortsætter under billedet

Bogdan = Serbiens gave fra gud

Bogdan betyder guds gave på serbisk, og netop en gave er han for det serbiske landshold. 

Den 25-årige serber spillede endnu en fantastisk kamp for Serbien, med sine 24 point, 4 rebounds, 3 assists og 2 steals. Boban Marjanovic spillede ligeledes en stor rolle med sine 18 point under kurven samt 6 rebounds og 4 assists. Lucic stod for 13 point, imens Milosavljevic for 7 point.

Alexey Shved agerede igen i dag enmandshær mod Serbien men selv hans imponerende 33 point og 5 assists var ikke nok. Ja rent faktisk var Vorontsevichs 14, Mozgovs 11 og Khvostov’s 10 point heller ikke nok til at stoppe Serbien i dag.

Serbien møder dermed Slovenien i finalen søndag aften. En kamp der står på programmet med kampstart kl. 20.30, og en kamp du kan læse meget mere om på søndag, lige her på Fullcourt.dk!

https://youtu.be/UilbA4KOLbY

1/8 Finale Kvartfinale Semifinale Finale Semifinale Kvartfinale 1/8 Finale
Tyskland     Litauen
  
TysklandGrækenland
  
FrankrigGrækenland
 SpanienRusland 
Spanien  Kroatien
  
SpanienSlovenienRusland
   
TyrkietRusland
  
SlovenienFinland
  
Slovenien Italien
   
UkraineItalien
 SlovenienSerbien 
Letland  Serbien
  
LetlandSerbien
  
MontenegroUngarn

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Danmarks landstræner Allan Foss er tilfreds med, at de står med en sejr efter de to første kampe i EM-kvalifikationen, men sidder alligevel tilbage...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Danmark var lige ved at kunne fortsætte drømmestarten på kvalifikationen til EM 2025, men måtte se sig besejret af Finland med 89-85 efter en...

Eurobasket

Den finske landstræner Lassi Tuovi arbejder til dagligt sammen med den danske stjerne Iffe Lundberg i Virtus Segafredo Bologna, og det skulle i høj...

Eurobasket

Det er en profilspækket finsk trup, Danmark kl. 17:30 møder på udebane. Se hvilke 12 Finland har udtaget til opgøret her.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...