fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Landshold

Ekspert: De erfarne må vige for de unge talenter

Tidligere sportschef i Danmarks Basketball-Forbund Jesper Hauge har kigget nærmere på det meget lovende landsholds udfordringer op til den kommende EM kvalifikation i august. Landsholdstruppen er som bekendt sammensat af en stor gruppe unge talententer, der har gjort det godt på U-landsholdene, og en mindre gruppe mere garvede spillere fra den danske liga. Ifølge Jesper Hauge bliver en af udfordringerne, at de mere rutinerede spillere skal acceptere deres rolle som sikkerhedsnet for de unge talenter, indtil de selv er klar til at stå på egne ben.

Læs også: Bliv en del af debatten om landsholdet anno 2013 på Fullcourts forum

Det jeg tror, der bliver det helt afgørende er, om de få “gamle” er dedikerede nok og vil acceptere rollerne som dem, der skal søsætte og bære det nye unge talentmateriale frem. Den samlede talentmængde i truppen er utrolig stor, men det er også ulige fordelt mellem de erfarne spillere, der tidligere også var store talenter, men som nu skal acceptere, at de i fremtiden kommer til at blive overhalet (og måske stå i skyggen) af de unge, der har et virkelig stort potentiale, lyder det fra Jesper Hauge.

Meget potentiale, store forventninger og kort forberedelsestid
Af mere rutinerede spillere på holdet kan nævnes: Adama Darboe, Casper Hesseldal, Chris Nielsen, Mikkel Plannthin og Nicolai Iversen. De skal på relativt kort tid binde holdet sammen og hjælpe de unge talenter frem i verden og sikre en optimal præstation til EM kvalifikationen i slutningen af august – bare 1,5 måned efter første landsholdssamling. Og netop forberedelsestiden er også en faktor Jesper Hauge påpeger, som “afgørende” for den fremtidige landsholdssucces.

Det er en meget vanskelig proces og jeg frygter, at tiden er for knap i forhold til at de skal præstere om kort tid. For mig er det helt afgørende for en fremtidig dansk landsholdssucces, at der er rum og plads til at give dette landshold mulighed for at udvikle sig sammen – hvilket kræver mange træningssamlinger, et godt koncept og ikke mindst mange kampe sammen. Det bliver meget spændende at følge den nærmeste fremtid for dette landshold, der har så meget potentiale, men også skal bevise meget, siger Jesper Hauge.

Læs også: DBBF intensiverer fokus på det kommercielle område

Landsholdet mødes i Aalborg fra 15. til 24. juli. Derefter tager både A-landsholdet og U23 landsholdet til Island og spiller træningskampe fra 25. til 28. juli. Efter kampene mod Island udtages den endelige trup på 12 spillere og 2 reservespillere, der spiller kvalifikationsturneringen til EM fra 1. til 16. august,

Følgende er blevet udtaget til truppen af trænerstaben:

Adama Darboe

Alexander Bak

Alexander Birketoft

Casper Hesseldal

Chris Nielsen

Christian Benzon

Darko Jukic

David Harder

Esben Reinholt

Frederik Rungby

Gabriel Lundberg

Jakob Enevold Jensen

Jonas Zohore

Kristoffer Gertz

Mathias Seilund

Mikael Vincents Nielsen

Mikkel Planthin

Nicolai Iversen

Peter Møller

Zarko Jukic

 

(Foto: FIBA Europe/Sammut M.)

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Jesper Krone, der førte Danmark til EM for små nationer-titlen i 2018, stopper som landstræner efter fem år.

FIBA Europe Cup

København skal i 2025 danne ramme for FIBA 3x3 Europe cup. Mesterskabet bliver det første store europæisk basketball stævne på dansk grund nogensinde.

Landshold

Onsdag blev Arnel Dedic fyret som dansk landstræner efter ti kampe på posten. Nu reagerer Dedic på fyringen i en skriftlig udtalelse.

Eurobasket

Svendborg Rabbits-stjernen Sebastian Åris må udgå af landsholdstruppen til fordel for Jonathan Klussmann.

Eurobasket

Landstræner Arnel Dedic udtog onsdag sin bruttotrup forud for mødet med Norge senere på måneden, og Dedic lagde i høj grad vægt på erfaring...

Landshold

Danmarks Basketball Forbund har forlænget kontrakten med landstræner Jesper Krone. Kontrakten binder ham til Kvindelandsholdet frem til februar 2023.

Eurobasket

Arnel Dedic har udtaget de 12 spillere, som skal forsøge at vinde søndagens landskamp i Kosovo.

Eurobasket

Den danske herrelandsholdstrup er ramt af Covid-19. Landstræner Arnel Dedic har derfor lavet to udskiftninger i truppen forud for opgøret mod Kosovo søndag.