fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Danmark tabte på hjemmebane

Danmark måtte torsdag tage til takke med et smalt nederlag, da Montenegro gæstede Gentoftehallen.

Foto: fiba.basketball

De danske basketkvinders drømme om en plads i Eurobasket 2023 led torsdag et mindre knæk, men intet er endnu afgjort.

Torsdag aften måtte det danske kvindelandshold se sig besejret af Montenegro med 60-67 på hjemmebane i Gentoftehallen. De danske værter kæmpede fra start til slut, men måtte dog sande, at montenegrinerne var en for stor mundfuld.

Danmark var foran i en fase i første periode, men efter syv minutters spil tog gæsterne så småt over og tog initiativ.

Montenegro sluttede første periode af med at bringe sig foran med 14-18, og fra det punkt var de faktisk foran resten af kampen. I alt blev det blot til tre minutter med føringen på danske hænder, men de danske kvinder var længe godt med undervejs.

Efter en kort pause, hvor det danske hold fik mulighed for at drøfte første halvlegs forløb igennem, kom Danmark ud til anden halvleg nede med fem point, 29-34, hvilket var et ganske fint udgangspunkt.

Jagten på comeback

Tredje periode gik imidlertid ikke helt som håbet. Montenegro formåede at udbygge sin føring yderligere og var således foran med 14 point inden fjerde og sidste periode.  Danmark fik kun sat syv point på tavlen i tredje periode.

Hjemmeholdet havde ryggen mod muren, men de hvidklædte danskere, anført af velspillende Maria Steen Jespersen, tog kampen op og indledte jagten på et comeback.

Jespersen, der til dagligt dominerer for rumænske ACS Sepsi-SIC, der udover den hjemlige liga spiller med i den europæiske turnering EuroCup, tog holdet på sine skuldre og scorede 11 point i fjerde periode, hvilket var mere end det samlede antal point, Danmark scorede i tredje periode.

Trods en stor fjerde periode af Maria Jespersen og fine bidrag fra Emilie Hesseldal og Anna Seilund, endte det med en sejr til Montenegro på 60-67.

Kampens topscorer var Maria Jespersen med 30 point. Jespersen kunne krone sin præstation med 11 rebounds og sluttede således med en doubledouble.

Danmark mangler fortsat at spille to kampe i kvalifikationen til Eurobasket 2023, og med to sejre, heraf en komfortabel sejr i Montenegro, kan Danmark indtage den gyldne førsteplads i gruppen.

Ny situation for Danmark

Nederlaget er virkelig bittert for de danske kvinder, der indledte EM-kvalifikationen med en overlegen hjemmesejr mod Østrig. Desværre var nederlaget ikke den eneste ærgerlige nyhed, der kom ud af den danske lejr i løbet af torsdagen.

Nogle timer forud for tipoff i Gentoftehallen kunne Danmarks Basketball Forbund (DBBF) på sin facebookside melde ud, at det internationale basketballforbund FIBA havde foretaget nogle ændringer i kvalifikationsmulighederne frem mod Europamesterskaberne næste år – ændringer, der får direkte indflydelse på danskernes muligheder for videre avancement fra sin kvalifikationsgruppe.

Helt konkret har FIBA besluttet, at det udelukkende er vinderen af gruppe F & I, der kan få en plads til Eurobasket 2023. I alle de øvrige grupper har andenpladsen også muligheden for en plads i det forjættede land, Eurobasket, da de fire bedste toere også kommer til næste år slutrunde, der finder sted i Israel og Slovenien.

Beslutningen er truffet som resultat af, at Rusland og Hviderusland er blevet udelukket fra kvalifikationen i kølvandet på den russiske invasion af Ukraine. .

Da Danmark er havnet i gruppe F, som Rusland også oprindeligt var med i, er den eneste vej til en EM-billet nu ved at vinde gruppen, og hos DBBF kommer denne beslutning som en overraskelse.

“Det er en overraskende beslutning. Frem for alt kommer det så lang tid efter, at vi har fået bekræftet, at Rusland (og Hviderusland) ikke kan deltage. Vi vil kontakte de andre lande i disse to grupper for at undersøge, hvordan de vil agere på sådan en her beslutninger er udsendt af FIIBA midt i konkurrencevinduet.” fortæller DBBFs sportschef Jörgen Fastberg.

Danmark skal igen i ilden allerede på søndag den 27. november på udebane mod Østrig i hovedstaden Wien.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter karrieren i Asien, hvor han har indgået en aftale med indonesiske Rajawali Medan.

Eurobasket

Danmarks landstræner Allan Foss er tilfreds med, at de står med en sejr efter de to første kampe i EM-kvalifikationen, men sidder alligevel tilbage...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Danmark var lige ved at kunne fortsætte drømmestarten på kvalifikationen til EM 2025, men måtte se sig besejret af Finland med 89-85 efter en...

Landshold

I fredagens opgør mod Georgien lod Allan Foss flere af de unge talenter få chancen. Heriblandt Tobias Jensen som Fullcourt fangede efter kampen.

Eurobasket

Den finske landstræner Lassi Tuovi arbejder til dagligt sammen med den danske stjerne Iffe Lundberg i Virtus Segafredo Bologna, og det skulle i høj...